lördag

HELG!
Min galnaste jobbdag i mitt 19 åriga liv är över. Halleluja. Skratta eller gråta - skratta.
Efter jobbet mötte jag upp för ett litet möte och lägenhetsbyte verkar vara i lås. Feels grrreat.

Andra saker som känns bra just nu är att det är finväder i Oslo, jag är ledig imorgon, åker hem på påskferie om 29 dagar, är nyduschad och nyäten, bor med världens roligaste qvinna, ska på kalas ikväll, ja, det var väl i princip det.

big wheels keep on turning

Sitter här med mitt morgonkaffe och filosoferar över livet.
Vi har fått övergå till norskt kaffe nu. Det var lite av ett nederlag, men man vänjer sig vid det mesta tillslut..

Även denna vecka är fullmatad med 6 dagars jobb, fotbollstrening, personalmöte och barnvaktsjobb på fredagkväll.

Helgen var också lite av en utmaning som började väldigt lugnt men slutade med skåne-fest på fredagen, jobb på lördagen och en afterwork som blev till en charadkväll. Kul helg, men inte tusan lyckades vi läsa något i våra böcker. Skärpning.

Ne nu ska jag försöka ta tag i denna dagen innan jobbet börjar. Känner stor ångest inför våra nya arbetskläder på KIWI. Till de groteskt snorgröna byxorna ska vi nu ha en äckligt lila tröja. Spyvarning. Nu blir det till att springa ner på byen och lämna in timelistor och skattekort på personalhuset, sedan försöka ta ledigt lite över påsk för då SKA jag hem!

 Nu har vi levt och frodats här i 4 månader. Still going strong.

det satt två katter på ett tak

Idag är det kvinnodagen och semeldagen! Har inte ätit en semla,och inte en kvinna heller.
Men umgåts med kvinnor har jag gjort. Och ätit mat, och Emmet bästämde att idag fick jag tillåmed Coca-cola till maten! På en tisdag. Emmet är snäll.

Nu sitter jag och tittar på lite livräddningsprogram på televisionen. Rätt co0lt. Jag avundas människor med spännande livsfarliga arbeten.

Vet inte riktigt vad jag ville förmedla med detta inlägg. Våren har äntligen börjat smyga sig på Oslo, och varje gång jag ser barmark vill jag typ gråta av lycka. Det har varit en lång kall vinter minsann.

ne mina friends. Funderar på att dra ut en runda, gå och lägga mig eller läsa i min bok. Försöker plöja mig igenom stephen kings the green mile ,on english. Hur tror ni det går?

 Emmet och jag har bott tillsammans rätt länge nu. Shearing living med Emmet får 5av 5 starka hingstar i betyg hitills. Hon är greit.

HELG

Imorse när klockan ringde 05.45 och man hade fått ytterst lite sömn tack vare våra älskade retards till grannar, så kände jag verkligen 0.0 motivation till att gå på jobbet.
MEN jag tog mig upp, drog på mig KIWIböksan och hann med nöd och näppe till t-banan. Man blir så pigg av att löpa 200 meter kl 06.30 en lördagsmorgon. 
Men när jag väl va på plats i butiken må jag säga att dagen flöt på fint! Ingen kund va på bråkhumör, fiiiiiint väder ute och jag och lille Omar hade gott om tid att diskutera saker när vi roddade frukten. Min chef tog också och gav mig ett nytt namn. Hädanefter är jag tydligen "Hellner" Har knappt kunnat ta ett steg idag utan att någon skrikit " Du må smöre skiderna åt Susanna, de går så segt för svensken" J ä t e k u l. Man får stå ut med otroligt mycket retsamma norrmänn när man är enda svensken på arbetsplatsen och norskarna piskar oss i skidor dagligen.. Fy fan vad jag ska skratta då det visar sig att Northug är dopad.  

När jag kom hem från jobbet hade Emmet varit duktig och handlat. Så nu har vi både smör och mjölk igen! Vi käkade lite middag och sedan var Emmet tvungen att dra på sig vitskjortan och västn för att knega lite åt personalhuset. Och när hon gått blir det såklart tråkigt. Ska åtminstonde ut i finvädret och titta på alla norskar som firar ännu ett guld. Och när Emmet kommer hem blir det till att gräva i garderoben igen och ge sig ut för lite lördagskul. Har så mycket förstånd att förlora än..



 Imorgon händer också grejer, ovanligt nog. Jag ska på hembesök hos den hunkiga författaren vars barn jag ska passa. Spännande. Den familjen är så olik min egen. Pappan är värsta författaren, mamma självupptagen yoga instruktör,och tillsammans har de en en bortskämd, missförståd 4 årig liten jenta, som behöver lite barnvaktning när pappa har sina flashiga bookrelease partyn. Det är sannerligen inte lätt att vara liten.

Ne men trevlig helg då allesammans!

the day

När jag jobbar sena kiwi passet och kommer hem ca 00.00 så borde man ju gå och lägga sig ögonaböjj så man orkar upp för nästa dags bravader. Det förstår ju alla, och jag har nogrannt förklarat detta för mig själv också, sagt till på skarpen tillåmed!
Hjälper minsann ikke då man är speedad som en duracell kanin på uppåtjack.
Då måste man chilla en stund och tänka på annat och då brukar jag tänka på Lilla E.
Dock lästa jag på morsans blogg nyss att Lilla E, inte vill bli kallad Lilla E längre. Kan ju hon fetglömma.  Visst, stor och duktig hela 4 år, men fortfarande 15 år yngre än mig och i och med det fortfarande tillräckligt liten för att vara Lilla E livet ut.
Igår snackade jag med lilla E på skype då hon sa följande " Jag tror faktiskt inte du kommer känna igen mig då du kommer hem. Jag har så mycket hårpluppar och fingrejjer nuförtiden. Kanske, om jag tar av några fingrejjer då kan du se att det är jag! "

På mammas blogg hittade jag även en bild som hon ritat. Rätt fascinerande att hon redan ritar bättre än Jenny gjorde när hon var tolv.

Today har varit en rätthändelselös dag om man nu ska orka fortella om den. Jag hade sovmorgon för jag behövde inte ha öppningen på barnehagen, wiiie.
När jag vaknade såg jag att de va strömavbrott och att typ hela Oslo va svart. Då blev jag ledsen att jag missade min favvo-slö-serie på teve men då läste jag massa sidor i min bok iställe så nu ligger jag före Emmet, wiie.

I sionom tid kom strömmen tillbaka så jag kunde äta litte och bege mig ut mot ensjö för 8 timmars kassahäng med torr-norskarna. Sedan hem igen. Nu ska jag dra bort de mesta kläderna från min säng/garderob för att få några timmars skönhetssömn.

Nighty


RSS 2.0