natt

Nästan så att jag ramlade ur soffan när jag kikade in här och självaste blondinbella varit i farten och egoboostat som bara f-a-a-a-n!
Allvarligt talat så beror Sannas djupa "du kan allt du tar dig för bara du vill"-inlägg med att vi håller på att läsa just Egoboost här på Konstapeln.

Ordningen är som vanligt ordningställd. Stellan är här och förgyller tillvaron med sitt röda hår och, onekligen, fantastiska humor.
I helgen har han exempelvis lekt med sin kusin Bengt. Kusinen heter egentligen inte Bengt utan Evian, men det tycker han är för krångligt att säga så att det är helt enkelt, kort och gott - Bengt.

Nu ligger han för sig själv och filosoferar om att han borde byta namn till Johnny Karlsson för att det skulle se bättre ut på hans arbetsbricka. Varför inte? Jag har hunnit med att titta på nakna killar i ett omklädningsrum idag också, och sånt är ju aldrig fel.

Nu egoobostar vi!
Godnatt

Sin egen väg

Jag är inne på det spirituella planet idag. Kan det bero på att jag varit i kyrkan? I don´t freakin know.
Hur som helst, så har jag funderat lite över saker och ting i vanlig ordning. Tillexempel det här. Hur mycket saker gör man egentligen bara för att man förväntas göra så? För vems skull lever man egentligen och varför? Det saker som man vill, vill man det av sig själv eller är det någon annan som för väldigt länge sagt åt än vad man ska göra och att man sedan levt med de tankarna så länge att man nu tror att det är ens egen fria vilja som talar? 
JA, jag är en filosof förklädd till en svennebanan brud med tjocka vader. 

Jag tror att det är viktigt att göra saker i sin egen takt. För att man själv vill det och inte för att " showa" för någon annan. Åker du på semester för att göra dina vänner avundsjuka, eller åker du för att du verkligen vill och behöver det? Går du ner i vikt för att du själv verkligen tycker att du behöver det eller påverkas du av tipsen i tidningen och på televisionen?  Bor du i Hammarstrand tar du körkort på din 18 årsdag för att det är vad du förväntas göra. ( kan dock inte förneka att det är jävligt praktist)

Jag måste säga att jag är ganska bra på att göra saker som jag själv vill när jag vill. Bakvänt skulle kanske andra säga men för mig kanske det är helt rätt och det kan ingen annan veta än jag själv. Jag hoppade fallskärm innan jag suttit bakom ratten på en bil, flyttade ihop med en kille innan jag varit tillsammans med en kille ( om nu stellan räknas som kille?) Det jag försöker förmedla med detta djupa söndags inlägg är: GÖR VAD FAN DU VILL MED DITT LIV SÅ LÄNGE DU GÖR DET FÖR ATT DU TROR ATT DET ÄR DET BÄSTA FÖR DIG. Alla som bryter normen upprrör och berör människor. Alla har åsikter om någon som hoppar av skolan och skaffar barn som 16 åring. Alla tycker något om någon som kör sitt eget race och söker till astronaut gymnasiet i kiruna istället för samhälle på wargen. Det svåra när man inte följer andra utan går dit man själv vill är att man då tvingas ta ansvar för sina egna beslut. Och ibland blir det ju fel. Ibland ställer jag mig frågan " varför åkte jag till Amsterdam för mina körkortspengar?" Tur att jag vet svaret då : För att JAG VILLE det! 

 
Så kära vänner som har hållt ut ända till slutet på detta förvirrade inlägg. Go your own way, lyssna på magen och ta ett knäckebröd om du är hungrig! Låt inga klåpare bestämma vem du är och vad du ska göra. För du vet ju själv. Och tvivlar man så vet oftast mamma bäst. Okej? Tänk vad spännande. 

Hej oh hejdårå. / Big Sis
  

FUCK YOU RIGHT BACK


Igårkväll spenderade jag lite kvalitetstid med mina homeboyz. Ni vet, de grabbarna man har känt sedan man var i samma storlek som en pitepalt och saknar lite ibland, så det var ju fint.

Medan de drack Norrlands Guld, pratade jakt och jämförde vems skäggväxt som hade börjat ta sig bäst klappade jag en jättegosig kattunge som fanns där. Jag vill också ha en katt. Och vem fan bryr sig om silverfiskar förresten? Jag känner att ju fler desto bättre - jag jobbar för att starta ett zoo! Så kackerlackor, vårtsvin och giraffer (bara som konkreta exempel) är mer än välkommna.

Nu ska jag ut och gå en låååååååång promenad med min vovve och andas lite hemma-luft. Ikväll beger jag mig nog till stan och hostar där istället, jag får ångest och myror i benen av att vara här.
Mina sköldpaddor behöver ju faktiskt mat också.

kött på benen

Nu är man hemma på hammarn och tar det jävligt passivt. Har sovit x antal timmar i soffan vilket var förjävla gött och välbehövligt. Imorse vaknade jag med ett ryck klockan halv nio och trode jag hade försovit mig till jobbet. Jag som inte ens har något jobb! Förrvirrad tjej.se.

Ja, igår då. Var en trevlig kväll med förjävla god mat, the bezt friendz, lite många skålar eller, och sedan den värsta trängseln och krogkön ever. Spenderade litte pengar i baren eftersom man inte fick plats på dansgolvet, satt sedan på kebaben i några timmar och gick sedan hem med Emmet som är typ världens roligaste och snällaste person. Storbloggare som man är så skrev man ju ett inlägg till er  kära läsare igårnatt också, älskar att överskriften var KATT KATT HUND.

Ikväll ägnar jag mig åt farligheter. Nämligen läser en resetidning. Det kliar i vandrarfoten som aldrig förr. Den rastlösa känslan sprider sig upp längs benet och vidare ut i kroppen. Det är jobbigt ibland att vara en sån person som har en fot som vill iväg någonstans. 

Ikväll mellan mina sovstunder kikade jag lite på de där programet " så mycket bättre" med massa kändisar ska sjunga varandras musik. Efter det har man två små nya kärlekar igen : Dileva och Petter. Spridda skurar över västra götaland. 

Avslutar med det viktigaste som hänt idag : HITTADE EN SILVERFISK PÅ KONSTAPELGRÄND! SNUSK SNUSK SNUSK! Den var fin och lång, men nu räcker det med husdjur! det måste städas lite när vi kommer tillbaka tror jag!

Hihihih hittade igen massa gamla bilder från yran 2008 på datan! På egen risk.  
  



 

Över å ut. / Big Sis
  

skit

Sanna slängde in ett fylleinlägg här. Fint av henne att tänka på er när hon kommer hem från krogen va?
Hur som helst så har det varit en tragisk natt på Konstapeln. Våra fina turtels (även kallade sköldpaddor på svenska för er som inte förstod) miste nästan livet.
Men nu har det fixats med pumpar och grejer så de är gladare än någonsin! Wihoo

Den här dagen kommer vara den segaste någonsin känner jag. Hittills har jag uträttat såhär mycket:
vaknat
ätit asgod frukost
tittat på en film om hundvalpar som räddar julen
ätit en påse nötter
lekt lite med erika

Klockan är redan kvart i ett (!?!?!?!) så det kanske är dags att få tummen ur diverse kroppsöppningar och göra något.
Puss så länge


katt katt hund

Emme å jag har precis kommit hem från krogen. Nu ligger vi och snickesnackar om livet och diverse och dessutom har vi råkat vätcka stellan the toffel eriksson men han är inte sur för det!

Émmet liogger å 'är sur eftersom hon sa till bartendern " ge mig nå billigt å nå gott" och fick en tequila shott! Sjuuuuuuuuuuuuukt, ellärr? rätt åt na.

nu ska vi kika på¨film och sova. 

Gryningen är som finast om man ser den tillsammans med sina bästa vänner. /Big Sis   one year agooooooooo hade Emmet å jag vår första´gemensamma krogrunda.
  

'
GODNATTI








16.48



Vänner och fiender. Året är trots allt 2010. Idag har jag roat mig med att utrota könsroller. Se bara bilden ovan.
Vilken är kille och vilken är tjej kanske ni funderar nu. Det är faktiskt en kille till vänster eller och han kom äntligen (med lite peppning från mig givetvis) ut ur sin garderob idag och vågade gå på HM och fråga efter lila tights.

Vi välkommnar honom ut ur sitt skal, bra gjort Lowe!!!

och allt som är bra med mig har jag förmågan att glömma bort


Min mamma handlade förresten världens mysigste tröja till mig idag. Det var snällt av henne kan man tycka!

Allt får ta lång tid idag. Jag kokar tevatten i en kastrull istället för i vattenkokaren, jag målar naglarna i en evighet för att det ska bli jämt fast jag inte har någon att visa dom för och jag lyssnar på Melissa Horn om och om och om och om och om och om igen. Bara för att jag kan, antar jag.
puss & kram

yess


Vilka fina kommentarer vi hade fått här, så trevligt! Den som skrev puss pussar vi (iallafall jag, Sanna pussas i regel inte) givetvis tillbaka på.
Dagens uppmaning till alla snoriga läsare, ja det finns nog en hel bunt; lösningen ser ni här ovan. Polkagris-te.

Idag när jag vaknade flög jag ur sängen. En av anledningarna var ett hostanfall men den andra var att jag kom på att jag kunde gå och hosta lite på min gamla skola. Sagt och gjort.

Jag vet inte riktigt vad jag hade föreställt mig, kanske att alla min gamla klassisar skulle finnas kvar och heja på mig som vanligt när jag gick genom korridoren. Tragiskt nog så gjorde dom inte det, men annars var allt sig likt utom att de är nya möbler i cafeterian och växter och speglar i kapphallen (nu när ingen sparkar ner dom, hehe).

Det var iallafall hur mysigt som helst att kramas med mina småpojkar som förövrigt blivit stora 7;or.
Ägde på nutidsfrågor gjorde jag också, första gången jag var bäst i klassen! wiiiie


k

Mattias är kung tjaråå

torsdag

Ifall jag skulle bli lärare skulle jag ungefär samtidigt bli alkolist. Har aldrig varit så sugen på at knäcka en vinare som just nu! Men jag ska försöka hålla mig. Tills imorgon iallafall.

Idag hade jag "tjejgympa".
Tjejer är svåra tycker jag. Killar kan man imponera på genom att göra nåra trix på en skateboard eller spöa dom i fotboll. När killar är osams märker man det direkt eftersom då börjar de slåss. Flickor springer runt och tjurar, surar, snackar skit, nyps när man inte ser. Tjejer blir heller inte imponerade om jag offrar mina fotleder med att försöka göra skateboardtrix. För att imponera på tjejer ska man ha snygga kläder och va cool eller något sånt, typ.

Nu sitter man här och äter lite risgrynsgröt till middag och kollar på reprisen av lyxfällan.
Mycket nyttigt, man känner sig så sparsam och duktig. Jag har blivit lite kär i stekarn som är med dagens program. 22 bast, rätt välbetalt arbete, och har ändå lyckats skuldsätta sig på ett flertal 100 000 kronor för att kunna köra båtar, motorcyklar, ha ett ljudsystem värt 27 tusen, bjuda brudarr på krogen och äta ute hela tiden. Tur man inte är lagd åt det hållet att man inte är nöjd förens man har 7 teveapparater och två dosor värde 5 papp styck!

Ja ja, ne, ne. Imorgon vänar en fullmatad dag. Förskolan 08.00-12.00, Coop 13.00-17.00. Dinner reservations 19.00 och vid den tidpunkten må man ju ha hunnit gjort sig snögg och bli lite på lyset. Mysigt.

hejrå / Big Sis

17.55

Torsdagkväll. Har du någonsin funderat på hur du blir uppfattad av andra människor? Inte? Lillasyster Erika
leker medan jag sitter vid datorn.
Jag är mamma och hon är storasyster.
Storasyster: Asså mamma, får jag gå på den där festen eller inte? Jag har mobilen på.. Aa asså men jag hinner inte äta frukost för då blir jag för sen till skolan. Jag kommer hem efter klockan tolv eller, går de bra de? Jag tar iallafall min skateboard dit men asså aa. Då går jag på festen. Hejdå.

Det måste vara Sanna hon härmar.

jag är en av de få som inte lämnar dig när färgen flagnar på fasaden


förresten!

Eftersom jag är posarnas mästare så ser ni här posemaster junior. Vid endast tre års ålder klarar hon av partyposen, medvetet-medvetet och omedvetet-medvetet på samma gång!
Nu tänkte jag äta toblerone till lunch, måste ju få i mig mina dagliga vitaminer.
Puss

söt

Jag har varit på dagis så här på morgonkvisten. Dels för att ta kort på min lilla prinsessa till syster och för att jag älskar dagis, vilket innebär att jag tar vara på varje chans att få gå dit och gosa med alla barn.
Det var halloweendisco idag och Erika festade hårdare än alla andra tillsammans.


Realitycheck

Idag, efter arbetet drog jag ner på stan för att fixa lite ärenden.
Inne på banken var det fullt med folk, och när det äntligen blir min tur lägger fram min senaste löneutbetalnings check från SMD till den lilla skjortnissen bakom disken. Klick klick klick, skriva på här å där, pengar på kontot. Just då kommer jag och tänka på att nu skulle vara ett ypperlig tillfälle att skaffa ett sånt där VISA CARD. Det är då det roliga börjar. Eftersom man är en mycket artig ung dam presenterar jag blygsamt förslaget för mannen i skjorta bakom disken. Ordagrannt lät de såhär.

Jag: "Hörrdu, ett sånt där VISA KORT, kostar dä pengar å skaffa ett sånt ellär?

Bankkillen: Hm, jag tror du borde bli nyckelkund, på så vis får du extraförmåner, bla bla bla bla bla bla samt ett VISA KORT gratis fram tillS du fyller 20 år.

Jag: Jasså, låter fint de

Bankkillen: Några frågor då bara, hur myckeT tjänar du i månaden? 

Jag :ööööööööööööh

Bankkillen : Pått ungefär, mer eller mindre än 10 tusen i månaden? 

Jag: förtillfället, MINDRE! 

Bankkillen : Och du planerar att gå i pension om 47 år, då du är 65 år gammal? 

Jag : .......................................(lång tystnad) I tankarna ser jag mig själv rynkig med brösten nere vid knäna. 47 år kvar. 47 år. Det är längre än vad jag i mitt ungdomliga sinne kan ta till mig.

Bankkillen: Jag kryssar i standard pensionsåldern på dig här. Hur ser du på risker?

Jag: Risker?????????????

Bankkillen: Ja, bankken behöver veta vilken riskkgrupp du ska placerasi, men eftersom du ärsåung spelar de i stort sett ingen roll eftersom ju närmare pensionen du kommer kan du bara ändra riskgrupp här hos oss blablalblalbla.........

Jag: Fick inte fram ett ljud. Detär inte ofta jag tappar målföret när jag står en halv meter ifrån en söt bankkille. I de allra flestasituationer brukar jag mer än väl kunna prata om det ena eller detandra med ungefär vem som helst. Men han fick tyst på mig. Risker. Pension.

I min värld finns inga risker. Det finns bara möjligheter. Hoppas jag fortsättar tycka det enda tills det är dags att kvittera ut min feta pension. Om 47 år.

Hursomhelst så kalkylerade banken mig till risk grupp HÖG. stämmer nog.

Stay Young and keep belive in the swetness of life and free drinks. / Big Sis

saknar min mamma

Sanna ligger och delar sina farhågor inför morgondagen. Hon ska ha den klassen där det finns en kille som sa "dö jävla frökenjävel!" imorgon. Idag har hon fått hantera två fyror alldeles ensam och har tydligen varit stencool och hotat med att kasta ut folk.

Min dag har varit astråkig. Hostat, räknat matte, ätit glass, hostat - ja, ni förstår. Eftersom jag inte har utfört någonting vettigt alls idag kommer jag inte kunna sova. Jag tar hur som helst lov nu och åker hem till mamma, kollar upp min förkylning (som kan vara en lunginflamation eftersom lillasyster erika har det, vore underbart) och skiter i allt. Tjarå

ingenting fast allt


Du vet, dom där nätterna när vi grät oss till sömns tillsammans
för livet var orättvist och våra föräldrar förstod ingenting
när vi skrattade oss genom dagarna
när du alltid satt bak på min cykel
Och när du och jag var en egen enhet
När folk ropade på mig
kom du också
och solen lyste vart vi än gick

Jag kommer ihåg dom och ler

skitliv

ÅÅÅH jag orkar inte dra på det här förbannade snoret längre. Inatt hostade jag så mycket att jag var tvungen att gå och spotta blod i handfatet och imorse när jag vaknade hade jag tusen blåsor i munnen. Jag vill inte ha dom där tack så mycket! :@
Hur som helst så tvingade Sanna mig att sova i soffan, eftersom jag tydligen håller henne vaken om nätterna.. Tack syster <3

Nu på morgonkvisten har jag legat och slummrat till Tvins, alltså TV-shop. Snacka om att jag är hjärntvättad, jag sitter här och tänker på dermasetor och andra fjoskgrejer. Oskönt.

pose like a rockstar

Hej mina vänner. Vid närmare eftertanke har jag kommit på att jag är lite av en posemästare. En mästare när det gäller poser alltså. Därför måste jag ju lära er allt jag kan.




Måste börja lite försiktigt för att inte skrämma er. Här har vi en helt vanlig pose från min sida, huvudet på sned och lite hundögon över det hela. Ett försök att se söt ut helt enkelt.
Min vän Malin däremot kör på medvetet-medveten, det vill säga att hon tittar rakt in i kameran.

Bild nummer två. Här kör vi gangster-stilen. Det vill säga att fingrarna pekar åt alla håll och olika coola tecken visas upp.

Tredje bilden, ögonen uppspärrade till max och blicken rakt framåt. Detta är en typiskt medvetet-medveten också, man är helt enkelt medveten om att man blir fotad.

Här mina damer och herrar - partyposen. Jag langar den stenhårt medan killen längst till vänster, som knappt syns, kör en omedvetet-medveten. Han kollar lite åt mot himlen och är allmänt cool och oberörd. Killen i rosa skjorta är medvetet-medveten medan resterande av gänget bara levererar party-pose.

Sist, men absolut inte minst - medvetet-omedvetet-partyfingerpose-omedvetet-medveten - allt i ett! Världens ultimaste pose alltså.

I hopp om att bringa lite klarhet med alla poser (speciellt till emmzihgummzie), puss och godnatt


Utkast: Okt. 25, 2010



Förtydligande: killen i filmen tyckte inte att det var kul att gå i skolan, utan startaede facebook (eller TheFacebook som det hette då) som en kul grej!

Dagen har gått ganska snabbt, älskar måndagar av hela mitt hjärta. Sovmorgon till 11.30 sedan engelska & svenska. Nu på kvällskvisten så har jag spenderat lite tid med de snygga brudarna på bilden.
Vi har ägnat oss åt tedrickning på hög nivå och lite matte också.
Jag fick tillbaka mitt engelskaprov idag förresten, skönt. Skulle kunna ha fått stått ett litetlitet poäng till och tre bokstäver istället för två, men jag är nöjd.

Pusss

måndag

Idag har jag haft en heldag på förskolan. 08.00-16.30 närmare bestämt. Och när jag gick hem fanns fortfarande barn kvar som hade börjat tidigare än mig. Det är minsann inte lätt att vara liten heller.
Det var en hård och högljudd dag med vissa antydningar till ljusglimtar och tendenser till respekt, samarbete och hänsyn. En sak jag insett under dagen är att min röst inte är så bra på att göra sig hörd.
Eller så är det för att jag inte vågat ryta i ordentligt, för att jag är rädd för hur min röst fakist kommer att låta då jag väl gör de? Någon dag när jag blir tillräcklig förbannad visar de sig..
Känner definitift en nyfunnen respekt för läraryrket, samt stor förståelse för min mammas obefintliga hörsel.

Nu ligger jag som en död sill i soffan och är sugen på glass. Såklart finns det ingen glass :(
Ett allmänt fakta är att det är omöjligt att ligga bekvämt i soffan och dricka kaffe samtidigt utan att få kaffe innanför tröjan och bli lite skållad. Måste komma ihåg att sno en droppställning så jag kan koppla in mig själv på perkulatorn och lägga mig i soffan samtidig, ifall jag ska fortsätta knega inom skolans värld.

Jenny sitter i köket med några klassisar och pluggar matte. Inatt ska jag tvinga henne att sova i soffan. Två nätter i rad har jag fått kliva upp mitt i natta och lägga mig på soffan eftersom Jenny kryper så nära mig hon kan, för att sedan hosta det högsta hon kan rakt i mitt öra! Inte okej. Nu när jag inte längre kan sminka mig vacker måste jag åtminstonde få min skönhetssömn!!  

 Idag snöade de litegrann och direkt började det rycka i brädåkarbenen. Samma visa varje år. Jag drömmer om pudersnö inatt.

/ Big Sis


blir så dum av dig


Sådärja! Hemma på tomma Konstapelgränd igen efter en mysig söndags-bio med Emmamaj.
Jag hatar när det är tomt här, så jag försökte ragga lite på Ellinor och Moa men de verkade inte vilja hänga med mig. Jaja, jag får väl dränka i mig inifrån med mitt nya te istället som jag fick av Mirja i födelsedagspresent. Kanske inte så tokigt det heller!

Hur som helst så var det "The Social Network" som rullade på duken ikväll. Den var absolut sevärd, så otroligt sjukt att hela facebook grundades av en kille som gick i skolan bara som en kul grej.
Kvällens moralkaka som jag tänkte tvinga på er är alltså att man lyckas med exakt vad man vill bara man går in för det ordentligt.
Ganska uppryckande, inte sant?

Nu borde jag kanske försöka äta lite. Jag åt en tårtbit till frukost, ett äpple till lunch och avslutat med lite karameller till kvällsfika. Blääääääää vad äckligt det känns, men lite knäckebröd hjälper nog mot kräks-känslan.

Godnatt vänner

Söndagskul

Dagen har spenderats på laserhallen. Man är ju medlem där vettni. Så jag och Josse har krigat i mörkret länge och väl, tillsammans med 8 åriga småkillar som tror att de lever i ett TV-spel. Det var svettig och kul, även om min träffprocent inte var den högsta världen skådat........

Annars har jag inte gjort ett skit. Förutom att söka vidare. Och jag börjar känna kniven mot strupen. De är så lätt a bli kvar fast man inte vill, och ju längre tiden går desto mindre pengar har man och desto svårare blir det. Men, man ska väl inte kasta in handuken än.

Håller även på at förbereda mig mentalt inför morgondagen. Då ska jag vara på förskolan. Känner skräcken.

Dagens fråga, vad skaman äte till middag????????
alternativ A: mackor
alternativ B: köttbullar
alternativ C: tårta

dröm vidare. / Big Sis

godnatt

Jag känner mig så himla ensam och sorgsen på nåt vis (kanske för att jag vet att killen i min film kommer dö i slutet). Jag har precis intagit min dagliga kopp varm mjölk med honung så förhoppningsvis, med en slurk hosmedicin, kommer jag sova som en gud.

Nu har ni koll på läget mina vänner och jag slänger in handduken och säger godnatt.
Sleep tight

randigt

Han vill inte ha något mer
inga krystade samtal eller påtvingade formaliteter
Hon drar fingrarna genom löshåret
blinkar med lösögonfransarna och
trummar med lösnaglarna
Och rymmer från sin vardag
Tillsammans gör dom det
fast från olika världar

jävla jävel


Hatar när det händer.

hähäjä


Igår hade jag roligt. Väldigt roligt. Nya och gamla människor var på plats och delade gamla minnen och varandras nya verkligheter med allt vad det innebär.
Ingenting blev som man trodde när man flyttade hit. "Vi ringer varandra, vi kan hälsa på varandra hur ofta som helst, vi håller kontakten" är tomma ord som rinner ut i oceanen om man inte anstränger sig.
Summasumarum, det var jättetrevligt att träffa alla. Kvällen avrundades med lite småstadsliv också, dingdingding!

Som vanligt så finns det negativa sidor med att ta in människor i sitt hem, och ibland funderar jag på vad folk egentligen tänker med. Sanna fick sitt smink stulet, det var ju mindre kul..
Hon ska iväg till sin kompis nu så jag kan ju helt enkelt roa mig med att leta överallt.
Det kan ju faktiskt hända att någon flyttat på det och lagt det någon helt annanstans.

Det finns tårta i kylen. Bra lördag



incidenten

Jahapp, så var snart denna lördag förbi också. Egentligen har det varit en bra dag med ETT undantag. Jag börjar med det braiga och trevliga. Som jag nämde tidigare så har mamma och Erika varit här på födelsedagsfika, Jenny och jag  tog tag i tvättberget och sedan åt vi middag på Vickans och jag åt en plankstek och vart så jävulst mätt att jag inte kunde bestämma mig vad jag skulle göra först, skita på mig eller spy. So far so god.
Den tråkiga incidenten påbörjades redan igårkväll.

Jenny ska ha fest i lägenheten. Jag är hemma ett tag och nojjar om hur vikigt det är att ha balkongdörren stängd, vrida ner basen efter 10 och inte springa runt i trapphuset och skrika. Efter det plockar jag undan lite saker som jag inte vill ska gå sönder eller försvinna. Min bankdosa och mina kontokort tillexempel. Och mitt smink, som jag lägger i nessesären och lägger på min hylla i garderoben. Sedan flyr jag fältet. Jag spenderar kvällen med mina bästa vänner, alkohol, kortspel, en krogrunda och lite nattkäk på kebaben innan jag vandrar hem i den kalla natten för att se hur hårt slaget på konstapelgränd varit. 
Imorse vaknade vi och städade. Det var grisigt och kladdigt på golven och några glas var krajade men annars var det helt okej. Tills jag plöjde igenom garderoben jävligt grundlig och inser at någon jävel har snott allt mitt smink. Då blev jag minst sagt, less. 
Att lite saker går sönder och att det blir stökigt får man garanterat räkna med då man har partajj. Men att folk rotar igenom ens garderob och snor saker är för mig helt jävla O B E G R I P L I G T.  Hur fan är man funtad då? Känns inte så kul att smink för över 2000 spänn bara är putsväck godbye se you never bara för att någon klåfingrig liten fjortis inte kunde hålla fingrarna i styr. Även om det i själva verket är en värdslig sak om man försöker se the big picture, så stör det mig. Som fan. Jag hoppas att denna persons karma går i botten och att sminket ger den jäveln bölder och finnar utav gudsnåde.

Men. Nu ska man väl inte låta sig störas utav idioterna. Denna värld innehåller för många av dem för att de ska vara nyttigt att bry sig om dem och vad det gör. Jag får väl intala mig själv att jag är en naturlig skönhet som inte behöver makeup, eller gör jag en mask som jag kan ha när jag är ute bland folk. Vilket som.

Låt folk ha sina saker ifred. / Big Sis

systrarna Bergvall

Hej


 
Idag är mamma här och äter tårta och det är ju trevligt. Erika är med också och som vanligt spelar vi kort. Hon är en pokerräv eller haj. Måste koncentrera mig nu så jag inte får storstryk!

/ Big Sis


Dagens visdom

Nu har jag fyllt år färdigt för ett helt år framöver. Mamma kommer hit och matar mig med tårta inom en snar framtid, KUNGMOTORCYKEL!

Ni får en sanning såhär på morgonkvisten. Eller förresten två.
En ny undersökning visar att det krävs en längd på 8,5 cm och en bredd på 5,4cm för att helt kunna tillfredsställa en kvinna.
Däremot spelar det ingen roll om det är Visa eller Master card.
Och Mirja är bäst.

Så!
puss

WE DON´T NEED NO EDUCATION

Man kan tycka och tro att barn ska göra som man säger bara för att man är äldre. Men så är det inte.
Idag har jag haft min första dag som fröken. Det tog typ halva dagen innan jag fattade att det var mig dom ropade på när alla skrek FRÖKEN. Jag känner mig inte som en fröken än, men jag känner att det bor en liten pedagogisk ledare innuti mig.
Ibland kikar hon fram och då går det bra, ibland gömmer hon sig och då står jag där, handfallen och hör hur ren kvalificerad dynga kommer ur min käft till de stackars små oförstörda eleverna.
Som slutsats av dagen slår jag fast att barn är fina och fantastiskt jobbiga, var och en på sitt eget speciella sätt. Konstigt nog är det dom jobbigaste, bråkigaste och odrägligaste som mitt hjärta klappar extra för. I love trouble.
Nya tag på måndag igen! 

Räknade ut at jag varit utan kaffe i 35 timmar nu. Fy fan alltså, vilken jävla idé. Jag behöver min drog för att överleva, så nu kokar det minsann i perkulatorn! 
Andra spännande saker som hänt... nje...
 Idag fyller Jenny år. Känns som att hon fyllt år hela veckan för det är princip det enda hon snackat om. 16 bast blir hon, våran lilla bebis. Jenny är och kommer alltid vara familjens bebis. Hon va liksom minst och gulligast i 12 år. Inte konstigt att hon är bortskämd. Men vi gillar na ändå, grattis och hurra, då får din present en annan dag! 
 Grattiz! 

Ne nu ska jag hinka några glas kaffe, ta en raggardusch och sen blir det krogen.Igen. haha. Men, varför sitta hemma och lukta mögel när man kan gå på krogen och lukta svett? Livet leker. 

Trevlig helg allesammans. / Big Sis  

wops

Jag kom hem med två kroppsöppningar extra efter en eftermiddag på staden förresten.
En pärla i läppen och en i ögonbrynet! Vågade inte säga någonting till pappsen när han ringde men jag antar att han ser det nu.
Hardcore!

hejrå

IMORGON ÄR DET MIN FÖDELSEDAG. Precis 16 år sedan jag blev utklämd ur min mamma. Otroligt dumt att börja tänka på det, uschaaaaaaaaa.
Hur som helst så sitter jag här nu mätt och belåten efter en mysig middag med malin och lite Grease! Ska fylla på med lite glasstårta bara så är livet komplett.

Imorgon kommer det bli världens skönaste dag någonsin, ungefär. Tänkte börja den med att äta världens godaste frukost med Ellinor för att sen gå en långpromenad. Efter den kanske bättre på min blekhet lite genom några minuter i en cancergrill och slutligen gå på dagens första och enda lektion. DINGDINGDING.
Nu måste jag ta hand lite om Sanna som ligger i soffan med ett tomt glasspaket vid sin sida och försöker analysera sitt eget beteende i krogmiljö. Jag kallas ju inte "Jenny Dr.Phil Bergvall" utan anledning så det är bäst att jag sätter igång!

En puss från en femtonåring

hejhå

I skrivande stund sitter jag i mitt kök och försöker äta ett knäckebröd. Jenny och Malin skuttar runt och lagar mat och är söta. Jag känner mig inte så skuttig idag och inte så söt heller förden delen.

Igår var det som sagt utgång med brudarna som stod på tapeten. Och ja, sjukare kväll var det då längessedan man var med om! Det är så jävla underbart att ha vänner som är precis lika perfekt som en själv. Som snor vantar på fyllan, pratar för högt, för mycket och för grovt, svettas mest av alla på dansgolvet och aldrig bangar en efterfest. Kung kung kuuuuuuuuung.

Malin Arvidsson är så klok.När hon är här får man alltid lära sig något nytt. Nu säger hon att aromat innehåller glutamat som man blir kokobäng i skallen av om man äter för mycket! Spännande!

Sen i måndags har jenny sagt " ikväll ska jag städa åt sköldpaddorna" Vem satsar pengar på att hon gör det innan veckan är slut?

Imorgon ska jag förresten göra något nytt. Jag ska vikariera som LÄRARE. Herreminjeeeee. Hur ska detta sluta? Jag erkänner att jag är lite nervös. Samtidigt så tror jag det är nyttigt för mig att göra något innan jag degar ihop alldeles. Tur man har lärarblodet som flyter i ådrorna! Håller ena tummen samt tån och hoppas ungarna är snälla. Annars jäääääävlar ska de få si på annat!  hihih.

Det är lite av det vi gör och filurar om på konstapeln idag. Hoppas ni andra har det bra och kommer ihåg att vara snälla mot varandra och aldrig dansa nyktra.

Puss og klem / Big Sis

sumo

Jag har manipulerat bilderna på sköldpaddorna för att få dem att framstå som mycket mindre för att de vore sötare då!
Nerå, de är sådär pyttepyttesmå!

Hur som helst så har jag nog aldrig mått såhär dåligt i hela mitt liv.
Jag bjöd min barndomsvän Rebecka på födelsedagsmiddag som bestod av grillbiff till förrätt och godis från karamellagret till efterrätt.
Sedan har jag hängt ett par timmar med min kompis André (och givetvis kollat på eva och adam, jag kan alla repliker utantill!) och tryckte i mig efterrätt nummer 2, fransk chokladtårta.

Känner mig ungefär som en sumobrottare så jag tänkte gå och lägga mig för att förhoppningsvis ta mig upp ur sängen imorgon.
Det kan bli lite trixigt att sova faktiskt.
Sannas kompisar är här och lever rövare och firar olika saker.
Några firar att de har fått jobb medan andra firar att de är arbetslösa.
Men de är väl för goa så jag tänker bara vara glad för att de har roligt istället för att irritera mig på att de spiller överallt, spelar dålig musik och skriker trots att de bara står några meter ifrån varandra.

Imorse gick jag till skolan i perfekt tid och befann mig på plats klockan kvart över åtta.
Synd bara att jag började fem i tio...

I hopp om att sova någon gång i livet - lillasyster.

in my dreams

Idag är en sån där dag då jag saknar mina kompisar.
Jag saknar Josefin och jag saknar Maria och många av de andra men mest av allt saknar jag Lindholm.
 Josse ringer mig från lumpen ibland och häder det något roligt så mailar jag Maria där borta i Australien och får alltid snabb respons. På det sättet kan man hålla kontakt med alla som man bryr sig om och vill ha kvar i sitt liv.
Förutom med dem som inte finns längre.
Och det värsta är då att man börjar oroa sig över att glömma bort dem.

I ett försök att komma lite närmare så läste jag igenom Lindholms blogg. Där finns åtminstonde de mesta av de roliga minnena sparade. Och även om det gör ont att det är det enda som finns kvar så var det åtminstonde en förjävla bra tid och himla roliga minnen.


Att vara nere klär mig lika bra som att vara arbetslös = inte alls.
Därför ska jag nu göra något som jag inte gjort sedan sista terminen. Fokusera på de vänner som faktist finns här, närvarande och sprudlande vid liv och ta på mig finskjortan och dra ut på krogen på en ondagkväll. Och slippa ta hänsyn till att det är skola imorgon. Även fast det tar emot att erkänna så har ju arbetslösheten en och annan fördel ändå..

Stay black. / Big Sis

älskar sköldisar


Jag har legat här hela kvällen, men det är ju trots allt tisdag så alla bra program rullar på televisionen!
Jag gosar med mina sköldpaddor samtidigt såklart och grämer mig lite för att jag glömde matteboken på skolan.
Men sånt sket väl en raggare i.
Sanna skriver CV;n så det står härliga till. Hon är tydligen en levnadsglad och ambitiös tjej i sina bästa år som kan allting i hela världen (med bakbundna händer, slutna ögon och ett rep för munnen).


Godnatt och puss

Godnatt och puss

hellre en varm tönt än kall cooling

Östersunds klimat och min snålhet när det gäller ett inköp av (VARM) jacka stämmer inte så himla bra ihop. Snor snor och ännu mera snor.
Det känns ungefär som att jag badar i snor, speciellt när jag går och lägger mig eller precis när jag vaknar.
Fast inifrån då såklart.
Om ni inte klarar av att föreställa er mig badandes i snor kanske jag kan slänga in en liten paint-bild inom en snar framtid!

Hur som haver skorna skvaver så har det här varit en ytterst mysig dag idag. Efter en jävligt jobbig timme på gymmet blev båda systrarna Bergvall bjudna på kinamat av Monica.
Fyra små rätter satt fint och jag kände mig som en gud när jag åt mina friterade räkor medan jag kikade ut på mörkret och regnet utanför.

Regnet har nu sakta men säkert övergått till snö vilket försämrade tillvaron påtagligt.
* man kommer bli blöt om fötterna
* man kommer bli sjuk
* man kommer måsta inhandla en burka eller dylikt för att förbli varm
* med snön kommer även is, och på is halkar man och frakturer är ett faktum.
ungefär så känns det.


i sökande stund

Fan vad jag söker. Det är kanske det enda jag gör. Söker, dricker kaffe, söker, gymmar, söker, kaffe, söker, söker och söker. Även när jag är och tränar så söker jag i tankarna. Jag har blivit besatt. Och i tankarna så ordnar sig allt. Jag hittar bostaden och jobbet. En person till att dela lägenhet med. Nu gäller det bara att omvandla tankarna till verklighet. Blir sega timmar framför datorn, MEN, tur man är bestämd av sig. Ser man målet så är det ju bara att göra jobbet fram tills linjen. Det är innan man vet vad man vill som det är besvärligt.
Nu är det bara snöra dojjorna och spurta.  



Den som söker skall finna. / Big Sis


kvällskvisten


jag undrar om det är samma stjärnor och jag undrar om du är en av dom och jag undrar

Jag cyklade en sväng i oktobermörkret. Natten här är inte som hemma.
Det behöver nödvändigtvis inte vara djur som som gömmer sig i buskarna utan det kan vara människor som vill en något illa.

Kalla mig dum men det gör det hela lite mer spännanade.
Adrenalinet pumpar lite extra vid varje gren som knakar.
Då tänkte jag på dig. Och sedan kom en trottoarkant. Såna finns det knappt heller hemma, så jag var inte bredd.
Jag ramlade med cykeln och blev liggandes och tittade på stjärnorna och fnissade för mig själv.

Det var länge sedan jag tänkte på dig nu. Det var länge sedan jag tänkte överhuvudtaget.
Det var länge sedan jag föreställde mig 20-talet ungdomar som stod vid en väg förenade i en tystnad.
Dödens tystnad. Eller kanske livets.
När de (vi) insåg att vi inte var odödliga och det stod ljus vid vägkanten för att hedra dig.
Det kryper i mig ikväll, det är alldeles för mycket som vill ut och så mycket jag vill ha sagt till alla som jag på många vis har försummat på senare. Som har blivit bortprioriterade eller helt enkelt bortglömda.
Jag vet inte riktigt vart jag ska börja med någonting, allting. Kanske med ett hej.

Hej.


som gubben i lådan


Ibland så känner jag din lukt och då tänker jag på dig
Ibland saknar jag dina stora tröjor när jag fryser
Ibland så skrattar jag vid tanken på ditt finurliga leende
Ibland så ser jag tillbaka på allt vi har delat tillsammans
och önskar att du vore här.
Jag har så mycket att berätta för dig


Vi åt makaroner och korv till middag och Sanna klämde en finne i örat. Hon försöker straffa mig för jack-grejen och har förklarat krig eftersom jag vägrade gå och boka tvättid till henne. Lycka till.

20.25

Jag har slitit ut så himla många blyertspennor på ett ingenting

halv sju

Vilket otroligt hatiskt inlägg jag anlände hem till efter en hård skoldag. Hm. Kanske borde jag försöka förklara mitt move att ta jackan utan att fråga...
Ni vet den där känslan när allt känns fantastisk? Du kommer hinna i god tid till första lektionen och det står 6 grader på termometern och fåglarna kvittrar istället för att ramla ner döda ur träden pågrund av isande kyla?
Jag var nog helt enkelt lycklig när jag tog på mig den svarta skinnjackan och gick iväg imorse.
Ska aldrig göra om det, jag lovar.

Ett engelskaprov jag genomförde idag kändes ungefär som att bli skjuten i huvudet. Så sitter det hjärnsubstans på väggarna någonstans så vet ni vem det tillhör!
Kvällen ägnar jag åt italienska och mina fina sköldpaddor såklart.

Puss

evil sanna angry

Det är konstigt det där med systrar.
Det finns ingen i hela världen som jag älskar och bryr mig så mycket som en just Jenny och Erika. De är dom två människorna som jag utan att tveka skulle kasta mig framför en buss för att rädda. Dom är ju bäst helt enkelt, och det enda viktiga för mig är egentligen att Erika och Jenny har det bra. Dock så finns det ingen man kan hata så innihellvette som sin syster. Finns ingen man kan vara så förbannad på. Idag är jag förbannad på Jenny. Och hon är inte ens hemma så jag kan skälla på henne. Jag är så jävla arg helt enkelt. För något rätt ovikigt egentligen när jag tänker efter, men det spelar ingen roll. FY FAN FY FAN FY FAAAAAAAAAAN.

Småsaker som ens syster gör kan få en att tappa greppet helt. Medans jag har varit borta så har Jenny roat sig med att pröva alla mina kläder och sedan slänga dom på golvet. Kul, jättekul. Jag vet att det är jag som kommer få sortera hänga tillbaka och tvätta. Eftersom jag satsar 7 spänn på att hon under dessa vå veckor knappast bokat tvättid.
Insåg nyss att hon tog min skinnjacka imorse också. Fy FAAAAAAAAAAAN igen. Varför varför varför??????????????????
Hon vet att jag hatar hennes iskalla jävla Kenza jacka. Den är bara som en överdragspåse. Har man något slags vett så köper man inte en överdragspåse-jacka om man planerar at överlva en höst i Östersund. Men Jenny får gärna ha sin överdragspåse hur mycket hon vill, så länge jag får ha min varma amsterdam skinnjacka.  Men ikke. Jag vet att hon visste att jag skulle bli jättearg om hon tog skinnjackan. Hon vet att om hon frågade om hon fick låna den hade jag sagt NEJ. Så då skiter hon i det och tar den bara. GAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAHHHHHHHH. Jag måste sätta mig i respekt. Igen. Det räckte tydligen inte med ett benbrott för några år sedan. Frågan är bara hur jag ska göra? Hur ska man få Jenny att inse att hon måste mogna 4 grader och börja ta rätt på sin egen skit? Och att hon inte bara kan göra precis som hon vill hela jävla tiden. ? 
Ska läsa i boken om hunduppfostran om jag hittar några bra metoder. En sak är iallafallsäker. Hårt mot hårt. Ett öga för ett öga! Nu vill jag förstöra något som är hennes. Typ en sköldpadda? Synd att man är en sån där mesig jävla djurvän tillochmed när man är arg :( 

/ Big Sis  

gnatt


Det är inte ens två månader kvar tills vi befinner oss på bilden, i Koh Lanta. Mindre än 60 dagar. Just saying!

Imorgon är det måndag vilket betyder att jag har sovmorgon till halv tolv. dindingding! Efter skolan blir det gymmet ett par timmar med min vän Emma, fina grejer de!
HEJRÅ

just ja


Charmig bild va? Även fast ni kanske tror att det är två elever hämtade direkt från särskolan så är det faktiskt jag och min fantastiska vän Ellinor som jag nyss bokat en biljett till thailand med.
Ni borde vara jättejättejätteavundsjuka. Vi blir borta i värmen (läs paradiset) i lite mer än två veckor medan ni andra trampar runt här i minusgrader och blöta skor. HA HA.

söndag


Såhär otroligt uppklädda och tjusiga var vi i fredags på tacobaren medan vi firade livet och tillvaron (och åt hur mycket som helst för 5 tiokronor, jag bara körde!!!)
bilden kommer från sarisen förresten.

Dagen har gått i ett typiskt söndags-tempo. Känner mig som skalman med tanke på äta-sova-äta-schemat jag följer, men det kan ju faktiskt vara skönt ibland.
Ikväll återvänder jag till Konstapeln i vanlig ordning i sällskap med min nya dator, fint liv!

en pytteliten tillbakablick

Om precis fem dagar fyller jag 16 år. 16 hela år. Två år från arton och fyra år från 20.
Det känns helt osannolikt att det har gått ett helt år sedan jag fyllde 15.

Det var då jag för första gången jag blev riktigt kär, men visste inte hur man skulle bete sig riktigt och det resulterade i att jag mest slog och skrek åt min stackars såkallade pojkvän.
Jag har gjort så många dumma grejer det här året om man tänker efter.
Mest för att jag har varit så otroligt arg och nu i skrivande stund kommer jag inte ens ihåg varför.
Antar att man är full av hormoner när man är 15 år och vilse i stora världen så jag skyller på dom! (det är helt okej att göra så enligt min gamla mentor)


HÄJHÄJ


Ni får en sådan här gammal bild för tillfället eftersom blogg.jävla.se inte vill sammarbeta med mig.
Det är lördagkväll och jag befinner mig i Hammarstrand. Tillsammans med samma snygga tjej som slickar mig i ögat på bilden, lucky me!


Det känns ungefär som att trampa runt i gammal kletig havregrynsgröt att komma hem hit, allting går så otroligt sakta och långsamt och man jämför med tempot man håller i staden.
Så till skillnad från Sanna som bara latar sig när hon kommer hit blir jag otroligt effektiv eftersom tristessen tar över. Sedan jag kom hem har jag varit ute och sprungit en sväng och sedan lagt mig i ett bad med massor av skum tillsammans med en bok jag ska resencera till veckan. Två flugor i en smäll liksom. Bra där!

Ikväll ska jag troligast catch;a up litegrann med människor som väldigt lätt kommer bort. Fint det.
PUSS


tidig lördag

  • Okej, det är inte Fredag längre. Men raggningstips går hem bättre ju senare det är, så vid den här tidpunkten kanske tillåmed den här funkar " dina kläder skulle passa på mitt golv" Inget knussel.
     
     Lamt raggningstips kanske men desto festligare bild. Leoparderna kör ett mintu shottrace med Stånk-Tommy.

    Förtillfället känner jag mig lite småleds på mig själv då jag vet att jag börjar fastna i fällan.

    Den arbetslösahammarstrandsfällan.
  1. Man vänder på dygnet.
  2. Man blir orkeslös fast man inte gjort ett piss på dagen.
  3. Man tänker på kvällen " imorgon ska jag jogga, söka jobb eller dyl. och nästa kväll tänker man samma sak igen.
  4. Man börjar återanpassa sig i att bo hemma hos mamma, men äter som att man var hemma över en helg.
  5. Man planerar sitt liv efter vilken tid " sjunde himlen" sänds.

Ifall du känner igen dig i mer än tre av ovanstående påståenden är du definitift i riskzonen! Be ware! Följderna av den arbetslösahammarstrandsfällan slår inte till direkt, men bryter du inte mönstret är risken stor att du vaknar upp om 5-10 år då din morsa tröttnar och slänger ut dig, du är för fet för att torka dig i arslet själv, och ditt sociala liv består av att prata med hunden och din nattliga msn chattkompis nettan89.

Så nu tänker jag göra ett litet ryck nu snart.. Jag skrämmer mig själv med att tänka på att om jag inte fixar en annan tillvaro och framtid så måste jag återgå till ensamma mörka kalla tidningsnätter då man tror vartenda ljud i buskarna är en seriemördare.

Jag mjukstartar lite med förändringarna genom att stänga av datan och sova.
Godnatt alla små fiskar / Big Sis

 


hejhej

Ni får en extremt fin och bra bild såhär fem minuter innan min buss går! Jag sitter hemma hos min fina vännina Malin, som förövrigt har slagit på stort och lagat finmiddag såhär på en Lördag. Pitepalt. Är man från Hammarstrand så är man från Hammarstrand!
Jag ska äta huuur mycket mat som helst ikväll på tacobaren och har redan börjat ladda upp lite med jordnötssmör som fanns i Malins kylskåp. Fina grejer.
Det har hänt massor på Konstapelgränd vill jag lova, men de uppdateringarna måste jag nog hålla på en liten stund tills jag har mer tid. Som Sanna skrev har vi iallafall förökat oss. Inte jag och Stellan alltså, men ni förstår.
Lichn och Lowe lystrar de nya sköldpaddisarna till, så ni vet.
NU - BUSSEN


oslo

Jahapp så var denna lilla men trevliga resa över och man är tillbaka på samma plats man började,men ändå lite mer påväg. Hoppas jag.

Oslo med Emmet var roligt! Det mesta med Emmet är iofs roligt när jag tänker efter...
Resan började lite knackigt med två slitna leoparder som kanske druckit lite för mycket leopard-vatten kvällen innan, och som mådde ganska leopard-dåligt i bilen på lördag morgon.. Men väl på bussen mot Stockholm började vi repa på oss. Framme i Stockholm blev vi mottagna som kungar, åt gott, sov gott och hämtade krafter och mod för kommande prövningar.

I Oslo var det kempe fint. Norskar är trevliga, staden är fin, det är svårt att gå vilse även om man heter Sahannaaa Burgwall. Jag gillade Oslo väldigt mycket med andra ord.





 

Dock är jag mycket nyfiken vad som försigått på konstapeln när jag varit borta. Men jag har hört från säkra källor att det numera bor två stycked törtlar där. Sköldpaddor alltså. Oh my goooooooood. Spännande att åka till stan på söndag. Jag gillar inte sköldisar så värst vad jag vet. Vad äter dom? vad har man dom till? Förstår inte poängen. Hade varit så himla mycket coolare att a chick and a duck istället..
Men men, man kan inte få allt.
Nu är det sovadagz. Imorgon är det Fredag och den här veckan så blir det minsann raggningstips!

Puss og klem / Big Sis

glider i oslo

Är vad jag gör!
Här har ni en kvick uppdatering från det mysiga kollektivet som vi snål bor i under våran lilla resa.
Emmet och jag elsker dette landet redan. Vi glider mest, övar på norskan, turistar,chillar och solar oss i det fina vädret.
Imorgon ska vi kolla läget på två leigleghetsvisninge, samt åka båt. Blir säkerligen trevligt.
Under våra dagar i Stockholm så såg vi två kändisar. Vi såg Bög-Bobby, och vi såg Charlotte Kalla! Coolt. Utöver kändisspaningen så åt vi, gick på bio, gick på stan, sov och åt ännu mera.

Puss og klem till er alla / Big Sis

ETT OTROLIGT GIVANDE INLÄGG. ELLER?

God eftermiddag.
Det är grått och dystert ute, men eftersom jag kände mig så överhurtig idag kunde inte ens det otroligt tråkiga vädret stoppa mig.
Jag drog på mig gympaskorna och förflyttade mig ungefär 9 kilometer till destination Papa's house.
Jag kände mig som en älva när jag sprang genom dimman (men var asrädd för alla älgjägare så  jag var tvungen att sjunga också vilket gjorde hela proceduren rätt mycket jobbigare).

Jag tänkte göra en välgärning genom att hälsa på min fina farmor och farfar, men de låg och sov bägge två.
Den här gången också..
Jag besökte istället min granne Bertil och pratade lite strunt med honom. Han och hans fru firade guldbröllop igår, så han hade åkt till hennes ålderdomshem med tårta och presenter. Vilken romantiker.
Snart ska jag återvända till min mammis igen men är alldeles för trött för att springa tillbaka så pappa får skjutsa mig. Hohoh.

hej hej hej å hejdååå

Det blev inget raggningstips igår. Jag kände att ni måste lära er att vara självständiga och ragga på egen hand. Hoppas det gick bra!

Själv var jag upptagen med att vara en leopard. Det var mycket trevligt må jag säga.
Nu är jag upptagen med att packa det sista innan Stockholm/Oslo resan. Det här kommer bli så kuul!!




Hejdå, höres om ni har tur. håll till godo med Jenny annars.! / Big sis

HÅLL REDA PÅ GETTRAN!



Alltså vart bor jag egentligen när jag inte befinner mig i slummen på Konstapelgränd 35?
Jag pratade med min pappa ikväll som försäkrade det jag redan hört, att det går fyra stycken lösa getter i Hammarstrand.
De betar i folks rabatter och dyker upp på diverse älgpass. Ingen vill kännas vid stackarna trots att saken är polisanmäld.
För några månader sedan sprang det runt en lös tjur också förresten. Den betade i skogen och gick runt och såg allmänt tjurig ut. Ursäkta ordvitsen men jag är ju lite sådär smårolig ibland.

Hur som helst, så har jag två uppmaningar denna afton:
  • BÖNDER, HÅLL FÖR HELVETE REDA PÅ ERAT BOSKAP. Jag kan frukta björnar och vargar när jag är ute och traskar men jag vill för tusan inte behöva oroa mig för att bli stångad av en tjur/get. Tack på förhand.
  • VILL DU HA EN GET, TVÅ, TRE ELLER FYRA GETTER? Isåfall är det bara att kommentera så lovar jag att just du får chansen att fånga in de förvildade och hemlösa getterna.


Såja. En kille i min italienskagrupp ringde nyss och pratade italienska med mig. Trevligt gjort av honom kan man tycka.
Godnatt nu





tjena

Min dator vill inte sammarbeta med mig för tillfället. Ingen annan heller. Jag hade tänkt ta en filosofisk och lång promenad tillsammans med min fina hund, men hunden tyckte inte att jag dög som sällskap och gick själv istället. 0*¨¨^@'¨:@!!
Jag känner mig iallafall ungefär som en ny människa efter ett långt bubbelbad. Med ljus och en tekopp på kanten och en bok i handen (och höstkylan utanför) kände jag mig riktigt sofistikerad. Ingenting är perfekt så jag kan lika gärna erkänna att boken blev blöt och jag spillde ut hälften av mitt te så ni inte bygger en ultimat fantasi om att det var fantastiskt. Nåväl.

Idag har jag uträttat massor av livsviktiga saker. Exempelvis så har jag hållt ett föredrag om fotboll. Jag har tydligen utmärkt berättarteknik.
Jag har gjort massor av matte, men inte tillräckligt så den gula matteboken ligger troget i min nya väska.
Jag har ställt mig på kö i biblioteket på Blondinbellas bok Egoboost. Inspierad som jag så kanske jag ska ta och boosta er lite denna fredagkväll.

* För bara några månader sedan stod jag på ett traktorflak och skrek för allt jag var värt. Gråten vara nära och klumpen i magen som hade varit närvarande i flera månader var påväg ut ur näsan. 9B, tjalala.
Hur ska jag klara mig utan er, frågade jag och många andra (läs alla) oss själva. Vart ska jag ta vägen och vart passar jag in? Jag garanterar att ni, små vilsna 15-åringar, klarar av att välja utbildning. Ta det som känns roligast och lita på magkänslan. Annars är det möjligt att byta.

Sådär. Färdigboostade för idag.
Nu anländer snart min vän Oskar, trevlig fredag.

Förresten! Mamma skrev nyss ett sms. "Vad det lever om på partyt", alltså maskeraden Sanna är på.
Ni får nog detaljer av henne imorgon. Sleep tight!

fredag


En finfin bild från en tid i Sundsvall när jag och Mirja satt på ett fik i åtta timmar. Ja, sånt kan man göra ibland om man har mycket att prata om. Om vi hade ett fik i nuläget skulle vi nog kunna sitta där minst dubbelt så länge.

Hur som helst så har jag återvänt hem, hem till mammsen. Jag har fått tusen pussar och kramar av Erika, så bara det var värt resan hem. Förövrigt har Erika fått en leksakshäst som man kan kamma. Lyckos henne va?

Trevlig helg!

torsdag

Hej alla glada och sura!
Ännu en dag går mot sitt slut, och jag måste erkänna att det är roligt att vara hemma ett längre tag. Det är roligt att äta, gosa med hunden och hänga med Erika. Och det är väldigt roligt att många av mina vänner genomlider en arbetsledig period samtidigt som jag.

Finns inte mycket mer spännande att bjuda på. Det händer liksom inte lika mycket spännande grejer här som det gjorde på konstapeln. Där var det fart och fläkt minsann! Här handlar vardagen mest om att spela femkort med Erika, gå promenader med Bente samt äta upp sig inför Oslo.

Imorgon är det Fredag igen,så jag ska göra mitt bästa med att tänka ut ett riktigt bra raggningstips. Sen ska jag även göra mitt bästa med att packa en så lätt och genomtänkt packning som möjligt inför stockholms / Oslo resan. Man får ju inte dra runt på hur mycket handbagage som helst på flyget och av ekonomiska skäl så bokade vi inget bagage. Krisar det får vi helt enkelt ta på oss lager på lager, och klä av oss efter vägen. Man får ikke vara
dum!!

  Erika är nya Bingo Rimér! Hon är besatt av att ta bilder på folk. Oftast fotar hon folks magar och lår, eftersom det är i ungefär hennes höjd. Fotar hon sig själv så tar hon bild underifrån och då kan resultatet bli så här fint! Voila!

Godnatt / Big Sis


onsdag

Det kommer bli ont omuppdaterande från konstapelgränd numera. Big Sis alias jag har nämligen på ett ärligt och artigt sätt knyckt med mig datorn när jag begav mig hem till mamma, där jag faktist kommer stanna ett bra tag. Åtminstonde tills på lördag, vilket måste vara något slags rekord i att vara hemma länge. Det känns bra, trots att jag saknar min älskling. Lägenheten alltså. På lördag åker Emmet och jag ut på ett litet äventyr. Vi checkar två av nordens huvudstäder, först ett par dagar i Stockholm, och sedan ett pas dagar i Oslo! Spännande och trevligt med lite miljöombyte. Som arbetslös en onsdag i Hammarstrand gör man inte så mycket. En hundpromenad, hämta på dagis plockar i disken och tittar på teve ungefär. Detsom sätter lite guldkant på den här dagen är att jag har finbesök! Elin Almroth, en kompis som jag haft ända sedan jag var i Erikas ålder. Sånna ska man vara rädda om! Godnatt / Big sis

tröttare

DAGENS VILL HA: en resa till Thailand
DAGENS KLÄDSEL: blå pyjamasbyxor och linne
DAGENS FRISYR: fläta
DAGENS LÅT: ingen
DAGENS PLANER: sova/tvätta/sova igen
DAGENS SAKNAD: mamma, huhu
DAGENS DUMMASTE: att jag har ont i magen
DAGENS MISSLYCKANDE: missar skolkort
DAGENS DROG: svartvinbärste
DAGENS KÖP:  ingenting.
DAGENS GODIS: inget.
DAGENS HUMÖR: snor.
DAGENS CITAT: "vad gör det om hundra år?"
DAGENS ROLIGASTE: pruttlera, no doubt

tjena


Vi var kultiverade här igår.
Vi tittade på denna oscarsbelönade film och åt kanelbullar. Jag bad Sanna köpa några goda och besvikelsen var total när hon kom hem med en påse torra Pågens-bullar. ÖÖÖH

Jag tror att jag börjar bli världens konstigaste människa. Tre nätter efter varandra har jag vaknat prick klockan tio minuter över fyra, kallsvettig, med hjärtrusning och igenklistrade ögon. Huuur konstigt som helst.
Idag hade jag snor fulla hjäran när jag vaknade och troligast några grader feber eftersom jag frös som en hund, ringde mammsen och fixade sjukanmälning. Tänkte alltså försöka sova mig i form och tvätta. Glamouröst.

Synd bara att jag missade en italienskalektion. En kille i min grupp skulle lätt kunna ställa upp i "Sveriges skönaste människor" briljera och vinna alltihopa. Förra veckan hade han exempelvis köpt en staty som föreställde någon gammal president för 300 spänn bara för att den var nedsatt i pris. Han kommer nog bli ungefär som min pappa.
Godnatt

tisdag

Hoppas ingen grät ihjäl sig över att det inte blev något inlägg igår. Vi på konstapeln var nämligen mycket upptagna, med att äta kanelbullar och titta på film. Men idag har vi lite mera fritid så nu kan vi försöka printa ner några rader.

Igår kom vi även in på några roliga konstiga samtalsämnen. Vi diskuterade det faktum att kissa i sängen också pratade vi om co0la djur.

topp 3 fränaste djuren enligt Sanna

1. HAJ! Min besatthet och rädsla för hajar har egentligen pågått sen barnsben. Går det ett hajprogram på teven så sitter jag klistrad och står det något om en hajattack i tidningen så läser jag varenda rad. Hajar är och kommer alltid vara det coolaste och läskigaste djuret! Kanske är det som när man var liten och var rädd kombinerat med dökär i killarna i nian. Rädsla attraherar. 

2. VARG! Vargar är också riktigt häftiga. Alla tycker dessutom något om en varg. Skjut dem, skjut dem inte, osv. Bara grejen att dom springer runt i skogarna i flock och jagar, ylar mot månen, finns med i hur många sagor och filmer som helt. Co0lt. 

3. DAGGMASKEN! fattar ni hur cool en daggmask är????? Den kan göra sig huuuuur smal den vill för att sedan dra ihop sig och bli hur tjock den vill! Fatta vilken frän egenskap! Dessutom är daggmaskar tvåkönade och kan föröka sig med sig själv. Återigen, häftig egenskap!

Ne nu är det slut snackat om djur, för idag händer det grejer. Jag måste ner på stan och det troligen ensam, jag vill hinna gå på gymmet + att vi har tvättid och hur mycket tvätt som helst. Jag tycker Jenny borde kunna tvätta när hon är sjuk, eller är man en ragata om man föreslår det? Jag gör ett försök.

Simma lugnt / Big Sis


söndag!

Sussie is back in town.
En helg hemma har passerat. I Fredags var det idolmyshäng hos nicke. Lördagen spenderades med lilla E vilket alltid är hel festligt och spännande! Jag vet nu tillexemper hur någon som bitit i en fiskoljetablett ser ut! Kanke roligaste minen NÅGONSIN.
På kvällen besökte jag för första gången hotel Sandström i kälarne där vi roade oss med sällskapsspel/slagsmål som övergick till kurragömma med dunk. Kännde mig ungefär som 12 bast igen då!Inte dåligt.

Idag har jag spelat en skitmatch i ÅS, den sista för typ all framtid tror jag. Åtminstonde där. Lite tråkigt, fast egentligen känns det helt på sin plats att bege sig mot nya bredgrader då Östersund sällan ger en kill i magen längre.Det blir ju så dyrt om man måste hoppa fallskärm för att känna adrenalinet.

Imorgon är det måndag och min första vecka som arbetslös börjar. Dock känner jag att det faktist ska bli lite skönt med lite ledigt, då jag jag har jobbat sen i Juni. Det finns ju så mycket att göra ändå. Packa ur lägenhetet, hälsa på farmor, hämta Erika från dagis, prata med hunden, träna osv. Ett par dagar kan man väl sysselsätta sig innan man degar ihop helt framför teven!

Ne nu ka jag ta en liten diskussion med Jenny om tvätt. Eller rättare sagt måste jag nog ta ytterliggare en lektion i hur man bokar tvätttid. Jag tycker jag är en mycket pedagogiskt och noggrann lärare. Dock börjar jag tvivla på mig själv då jag haft tre lektioner med Stellan om hur perkulatorn funkar och han fortfarande inte kan koka kaffe. Och Min nogranna uppvisning av tvättstugan för Jenny har inte lett till att någon tvätt har blivit ren. Is it all me? 

Godnatt mina vänner / Big Sis 

skön bild


Igår fick jag otroligt mycket. Massor av skratt och fem nya vänner på facebook exempelvis. För endast sexton svenska kronor (som det kostade att åka buss till Dvärsätt). Värt.
I
dag när jag skulle byta buss fick jag ett spontant infall och sprang och köpte varm choklad med grädde i. Barnsligt gott och otroligt nödvändigt eftersom jag inte hade ätit på alldeles för länge.
Personalen var hjärndöda och uppfattade inte mitt vänliga men bestämda "att ta med tack" och gav mig därför ett riktigt stort glas istället för en pappmugg.
Bråttom hade jag, det vill säga inte tid att käfta och inte tid att byta mugg så  jag tog glaset och sprang.
Jag tjänade alltså även ett glas på mitt äventyr till Dvärsätt. Ett riktigt fint ett, ett sånt här fint för ungefär 90 spänn. Bra gjort av mig.

Nu väntar milkshake på Max. Fyfan va underbart.


tjena

ÅH. Min dammsugare luktar prutt. Hela ärligt. När man har dammsugit färdigt så luktar hela lägenheten gammal nyponsoppa på ett ålderdomshem. Därför är alternativet att inte dammsuga så himla mycket bättre eftersom det ändå knappt blir någon skillnad dammässigt. Jävla ålderdomshemsdammsugare.

Nu har jag iallafall avklarat saneringsbiten. SKÖNT.
Nu - spring. Hör av mig om jag överlever.
Pusstja


ba ba ba ba ba ba ba ab ab ab a baba


Kreativitet är mitt mellannamn! Att jag hade sånna paint-skills visste jag knappt själv. Där ser man.
Iallafall så måste jag verkligen ta tag i punkt ett. Fan vad jag kan grisa om ingen säger åt mig att torka upp i badrummet när jag duschat/diska efter mig/alla andra hushållssysslor som finns i hela världen.

Det ligger smutstvätt precis överöveröverallt vilket resulterar i att jag även måste ta tag i punkt nummer två.
Punkt nummer tre ska jag avklara idag trots att jag är lite snorig.
Nummer fyra, ja, man kan ju alltid försöka. Det är inte många gånger per år jag piffar upp mig så det känns kul!
Middag med Maddis och sedan nummer 6, Dvärsätt.

Klockan är redan kvart över tolv, så det kanske är dags att jag plockar upp alla smutsiga strumpor och trosor från golvet. Jag är ytterst glad att jag inte har någon kamera, för då kanske jag hade fått för mig att ta kort och lägga ut här, och då skulle alla ta avstånd från mig sedan. Ingen skulle vilja sitta med mig i matsalen och ingen skulle heja på mig och jag skulle dö ensam... Tragiskt. Så ja, var glada att ni slipper ta del av detta!

puss och kram

vi kan äta vår frökost

Godmorgon alla fans!
Klockan är 10.50 och jag befinner mig några gårdar bort, på Krutvaktargränd tvåa fyra. Eftersom Malins mamma är gulligast i hela världen så bestämde hon sig för att bjuda på frukost, så här sitter vi helt enkelt och tuggar för brinnande livet.
Vi vet att vi är otroligt charmiga på bilderna, speciellt på den första där Malin, på riktigt, slickar mig i ögat. Kommentarer är alltså överflödiga men givetvis får ni skriva några rader om ni verkligen vill.
Igår tittade vi på föreningsfotboll som sagt och bara för att jag, efter lite övertalning, hejade på Alces så torskade dom. Too bad.
Solen skiner ute idag och Malin ska spela en fotbollsmatch som jag kanske följer med och kikilikar på. Man vet aldrig.
Hörshej

ding ding ding

FREDAG med stort F idag! Haha, eller okej då, bara en vanlig fredag då jag ska göra något jag inte gjort på länge, nämligen åka 15.45 bussen hem!

Men raggningstips kan jag ju skriva trots att jag troligtvis bara kommer spana in grabbarna på idol ikväll. Fast ingen iår är ju snygg, förutom björn lite då..
Hursomhelst, Veckans raggningstips : " här är jag, var är dina två andra önskningar?"
Den är ju rätt bra, mycket självförtroende + att man får veta om den man raggar på har humor vilket kan vara ett plus.

 dagens bild har några år på nacken. En fin sommarkväll, yran 2008, Lentan och Jennies place.

Ne nu ska jag ta och fortsätta packa ihop mig lite.

T r e v l i g h e l g : )

wlöwlö



Godmorgon lovers!
Klockan är halv nio, och bara för att jag har sovmorgon vaknade jag extra tidigt. Typiskt.
Igår drog jag och Sannis (som förövrigt skaffat sig lite stake och sagt upp sig, grattis) ner på staden för att bevittna en konsumtionshets utan dess like när Mittpunkten i Östersund sänkte priset med 25 % på alla affärer.

Man skulle ju kunna tro att det skulle vara jag som trängdes i köer och kom hem med tre påsar, men så var faktiskt inte fallet. Jag blev yr i huvudet av alla galna människor som slogs över skjortor för endast 99:- och höll mig i utkanten medans Sanna handlade och hetsade.

Morgonstund har guld guld i mun sägs det ju, och det stämmer nog banne mig. Jag börjar dagen med ett avsnitt SATC, gröt med äpple och kanel och en tekopp. Finnnnt.
Nu ska jag försöka hitta nåt att ha på mig i detta kaos. Efter skolan måste jag rusa ner på stan och hitta något att ha på mig i  helgen, och ikväll ska jag på föreningsfotboll, fyfaaaaaan. Jag tror på Alces och hoppas att ingen dör av alkoholförgiftning eller våld mot huvudet eller något.
Efter den ska jag antagligen hänga med några fina tjejer vid namn Madde och Sara för lite skitsnack och mys till idol och morgondagen spenderar jag i Dvärsätt som det verkar.

WOOW, känns som det blir en grym helg! Ha en sån ni också.

RSS 2.0