hej!

Idag har jag upplevt min allra första dag som arbetslös! Kanske inte något att fira, men med tanke på att detta bara är ett tillfälligt tillstånd så känns det helt okej. Vetskapen att jag jobbar lite på coop igen redan imorgon gör ju att man inte deppar ihop alldeles iallafall.

Inatt när jag dunkade in den sista tidningsjäveln i brevinkastet i skithusen på krondikesvägen så kände jag en varm våg av lycka, FÄRDIG! Och trots att det minst sagt inte varit så roligt, så har jag härdat ut i två månader, varit ledig i sammanlagt två nätter och inte sjukanmält mig en enda gång. BRA. Ifall det skiter sig med alla framtidsplaner så var jag mycket välkommen tillbaka, och även fast tillbaka är det sista jag vill så kan det ju aldrig skada att veta.

Idag, torsdag den sista september så har vädret varit strålande och jag har roat mig med lite olika saker. Började morgonen med att diska en 7hellvettes stor och snuskig disk, sedan begav jag mig ner på fristilen för att träna lite. Jag har även blivit bjuden på glass av min snälla granne, sprungit två varv runt ÖSK och varit med JB nere på staden på mittpunktens jubileumskväll och shoppat alldeles för mycket. Ni ser, mina deppiga trötta ångestladdade dagar är över, kreativ och arbetslös är den nya melodin!

  skönt att vara sitt gamla vanliga fräna jag igen.

Peace / Big Sis

fotboll

Idag är det fotboll!
Kolla fotarbetet på den här bilden då. Kolla koncentrationen och kolla vaden! Oh my.

Förövrigt jobbar jag min sista natt i natt. Livet leker.

Gå ut i solen och gör något kul nu. / Big Sis

standing where you left meeeeeeeeeeee


Världens finaste Maja

Idag har det varit en fin dag på nåt vis, det fantastiska vädret har nog lite inverkan på humöret och orken kan jag tänka.
Jag har träffat Malin en sväng, käkat gröt till middag, läst alla mina geografisidor 10000 gånger (ingenting fastnar ändå) och avrundade med en runda på fem kilometer tillsammans med Stellan såhär på kvällskvisten. Eftersom den där Stellan har lite egna fantasier och ett lokalsinne som kan beskrivas som obefintligt drog han med mig över en myr. Lagom blött och geggigt! Mysipysi.

I
går var vi och handlade. När vi kom fram mot kassan såg Stellan disken med frusna bär.
"AH, levande bär!" ropade han då.

In i duschen och sedan Idol såklart, ska beta av några sidor till i pluggboken och sedan sängen.

i got it from my mama

Idag är det tisdag hela dagen, och jag har hunnit med rätt mycket för att vara jag. För det första har jag lyckats haft på mig acceptabla kläder, alltså inte mjukisbrallor eller fulmössan. Sedan har jag varit på stan och spontanshoppat ett riktigt jävla kap. Också har jag varit på banken, samt ätit lunch med Linnea och snackat skit och framtidsplanerr. Sånna har man ju!
Ikväll är det dags för säsongens sista fotbollsträning.
Jenny sitter i köket och pluggar, ambitiös tjej det dära.
Dessutom har jag hört ett rykte om att mamma är på väg in. Dax att damsuga och gömma stöldgodset.



/ Big Sis

17.53

Vi snackar psykisk frustation när någon drar av en täcket på en klockan 2 på natten och med orden; "dags för tidningar" tar på sig träningskläderna.
Utelämmnad och iskall som en nakenhund mitt i vintern kände jag mig till en början. När jag kom i mina gympabraxor så kändes det lite bättre, och när man väl var ute var det helt okej.

För er som inte förstår så råkade jag lova Sanna att följa med på hennes tidningsrunda (eftersom hon alltid gnäller så jävligt om den så var jag ju tvungen att prova, och råkade i ett svagt ögonblick tumma på att följa med).
När jag var för trött och less på att springa upp och ner så satt jag ute och väntade (och lekte att jag var världens coolaste superhjälte som bekämpade alla brott som skedde i mörkret istället).

Kanske borde man ta på sig att jobba en månad med tidningar för att tjäna några tusenlappar och kunna åka till Thailand i vinter? Eller får man magsår då när man studerar samtidigt? En månad är inte lång tid, det borde ju gå...
Eller?
tjarå

Monday morning

Veckorna går fort. Helgerna går fortare. I helgen har jag mest spelat kort med lilla E, arbetat littte och grattat mitt/ vårt lilla favorit brorsbarn. ( alltså vi har bara ett än så länge men hon är helt klart favoriten)

 <3

Inatt lyckades jag med något fränt. Jag lyckades få med mig Jenny ut på tidningsrundan! Trodde verkligen inte att hon skulle klara av att kliva upp mitt i natten, trots att hon hade lovat. Men där fick man, hon är tydligen en sån där person som står vid sitt ord, bra! Hursomhelst, så var hon väl inte sveriges snabbaste tidningsbud.... Rundan tog ungefär 16,5 min längre än vad den brukar. Men det var definitift roligare att ha sällskap ute i kylan och mörkret.
Idag vet jag som vanligt inte vad jag ska hitta på. Förutom att dricka kaffe och träna. Köpa glödlampor kanske. Fast det är tråkigt och svårt för jag kommer alltid hem med fel sort och blir förbannad. Íntressant va.

Hej hej / Big Sis

00.21

Det är något fint med barn hörrni.
De har stått fyra stycken små rödrosiga sexåringar på andra sidag korsningen enda sedan jag kom hem. De pekar och pekar och pekar på en skylt och jag var tvungen att hoppa i mina foppatofflor för att gå och kika vad det stod.

De hade skrivit "Låppis! KOM OCH kÖp!!!" på en pappbit med krokiga och bakvända bokstäver.
På låppisen fick man tydligen godis alldeles gratis om man handlade någonting för 20 kronor.
Det bevisar iallafall att det finns goda möjligheter för Ragunda Kommun (det trodde ni inte va?) om de små liven sätter igång med egna företag redan i första klass.

Barnet som vi åkte hem för att pussa på var inte ens hemma. Hon har tydligen blivit en självständig ung dam och var på playdate hos sin kompis Meja.. Happ.. De var ju kul...

wow vi har fått en utmaning


Nu när vi är superkända bloggerskor blir vi tydligen utmanade lite titt som tätt. Den här kom från Marie

1. Kärleken i mitt liv heter nog mamma.

2. Min favoritfärg  är knallgul, typ som en påskkyckling.

3. Jag är fantastiskt glad att jag har haft en fin uppväxt.

4. Jag vet fortfarande att det inte lönar sig att lägga energi på människor som inte förtjänar den.

5. Min dröm är att jag ska ha ett spännanade och roligt liv.

6. Jag tror på mig själv, iallafall för det mesta.

7. Jag kommer förmodligen aldrig att kunna förstå mig på en del människor i min omgivning.

Lillasyster


10.56

Igår åt jag tusen kilo mat på tacobaren. Efter en ganska mysig middag med några tjejer,som man av olika anledningar inte ser så mycket av nu för tiden, drog jag och Malin hemåt med en påse karameller. Vi låg i soffan och pillade varandra i naveln och skrattade framför Idol. Precis som jag vill ha det. De andra drog ut åt något håll och ringde och skrek mig i örat när de satt på Donken. Precis som vanligt.

Nu på morgonen har vi ätit en jättemysig grattis-på-födelse-dagen-frukost och nu ska jag nog dra mig ut på en springis i skogen så jag vaknar lite och eventuellt finner lite inspiration till att diska.
Blöhh.
Idag lämnar båda systrarna Konstapeln för att åka hem till Hammarstrand och äta lite tårta och fira vårat fina brorsbarn Anna som fyller hela två år. Tiden går fort när man har roligt mina vänner.

På återseende

kyckling på fredag

Jag förstår att paniken är nära. Fredag eftermiddag och fortfarande inget raggningstips på eran favvoblogg. Hur ska detta sluta?
LUGN I STORMEN.
Här får ni en som Jenny gått och sagt hela veckan.
"Fryser du? Du har varit naken i mina tankar hela dagen"
Absolut inte min bästa, men jag erkänner att jag är lite ur form. När man jobbar hela nätterna kan man ju inte ränna på krogen och lära sig nya raggningsrepliker och ute på tidningsrundorna är et förjävla lite raggande. Tråkigt nog. Kanske kan försöka hitta en roligare bild istället då

 Den här bilden är kul. Höstterminen i ettan, hemmafest och lite russian.

Glad helg / Big sis

14.31

Regnet öser ner precis som vanligt här. Det är grått och tyst och jävligt deprimerande på många vis om man inte har något att se fram emot eller något att göra.
Här får ni några "nu-är-det-höst-underhållning".
1. Gem är kanske det mest underskattade i hela världen. Med dessa små praktiska prylar kan man inte bara bunta ihop papper och lösa blad, utan även skapa långa, färgiga och fina kedjor genom att trä ihop dom med varandra. När jag var i 6-årsåldern byggde vi och byggde vi hela kvällarna och hade gem runt hela vårat hus.
2. Baka en kaka med någon du tycker om. Det kan helt enkelt inte bli fel.
3.  En kanna te på Pause kostar 29 kronor. Vatten är gratis och en tepåse kostar ungefär 50 öre kanske ni tycker nu men jag svär på min mamma att det är värt att sitta där med en tekanna på kvällskvisten och kika ut på regnet och blöta människor.

Imorgon fyller min bästa vän 16 år. Hon som har stått brevid i alla lägen och både skrattat och gråtit tillsammans med mig. Som köper glass när jag är sjuk och som vet vad jag menar genom ett enda ögonkast.
Som läser mig som en öppen bok och brottar ner mig när jag är bråkig.
Något som jag tror att många har lärt sig i sommar är att man ska tala om vad man tycker och känner - för imorgon kan det vara för sent.

Jag älskar dig Malin Arvidsson, du är bland det finaste jag har. Jag är så tacksam för att du orkat med mig såhär pass länge och önskar dig världens bästa födelsedag.

over and out


mogen kille


Här är Stellan. Ni vet han som bor på våran soffa och har rött hår? Tyvärr så syns inte det under mössan men jag kan garantera att det finns där.

Stellan är en fin ung man på väldigt många sätt.
Han är den enda i hela världen som har tillåtelse av systrarna Bergvalls pappa att bli tillsammans med vilken av oss han vill. Han är, och förblir troligast, den enda godkända killen efter ett möte med våran morfar.
Han är duktig på att diska och trevlig att ha och göra med på alla sätt.
Ja, Stellan är en svärmorsdröm utan dess like.

Som vanligt finns det två sidor av samma mynt - två sidor av Stellan.

Han har en till personlighet som jag och Sanna brukar kalla för Ljugjanne.
Ljugjanne uppenbarar sig ofta när det blir tyst, i en reklampaus eller helt spontant någon solig eftermiddag.
Igår tillexempel, medan vi tittade på Gunde Svan (som förövrigt blivit bakrundsbild på datorn) talade han om att hans mamma också hette Berg i efternamn. Förra veckan berättade han med stor inlevelse hur han blivit bjuden på kaffe av en snygg tjej. Detta är bara två konkreta exempel på Ljugjannes fantasier. 

Idag tog vi en sväng till Ica Maxi. Pengarna flög iväg snabbare än jag hann blinka och de stora skyltarna med "2 för.." "3 för.." gjorde mig till ett monster.
Stellan drog sin röda korg och när han kom fram till kassan insåg han att han kände kassörskan. Hon var blond och söt och hade hästsvans och vänliga ögon.

Stellan blev rödare än sitt eget hår när han lade upp sina varor på bandet.
Vad har han köpt? tänker ni nu. Kanske tänker ni det kan ju inte vara värre än rävlockaren han investerade i förra veckan.
Plötsligt transformerades Stellan till Ljugjanne. Han började genast förklara att han hade råkat bytt vagn med någon. Han skämdes för Pruttleran i en rosa burk med prinsesskrona på som han, som 20-åring, ville köpa.

Han har suttit och vridit och vänt och låtit med den rosa pruttleran sedan vi kom hem.
Han avfärdar alla dissar med att vi är avundsjuka på hans nya inköp och tycker att man måste ju få unna sig lite pruttlera när man sliter så hårt på jobbet.
Ja, vad vore egentligen vardagen utan Stellan? Lite gråare skulle jag gissa.

PRUTT

dilemma

Hur ska det gå.
Att flytta till norge utan världens roligaste finaste och smartaste människa?¨
Jag gråter.
 


Annars tittar vi på idol. Har avverkat säsongens näst sista fotbollsträning, och sprungit en extra tidningsrunda för att dela ut stan idag. Och ätit köttbullar.
Nu ska jag tänka ut ett bra rggningstips tills imorron.

/ Big Sis


LÄNGTAR BORT FRÅN REGN OCH RUSK, GRÅA MOLN OCH SNUSK


En söt bild från ett varmt land.
Nu ska jag ut och dela ut reklam med Stellan. Mysigt. Eller?


In love

Jag är kär.
Fan jag kan inte bestämma mig om jag önskar att Gunde Svan vore min pappa eller min man. Men något utav det iallafall. Han må ju vara så nära perfektion man kommer.


Ingenting är omöjligt! / Big Sis

fuck

BLÖHH.
Öster
sund är kallt och grått och det enda jag egentligen har lust med är att dricka te och ligga framför TVn.
Därför tänkte jag ta och göra det också, hohoh.

Idag hade jag en riktigt oskön morgon. En sån där som kan förstöra hela dagen.
Egentligen hade jag tänkt kliva upp i god tid och ta mig en morgonspringis innan frukost.
Frukosten hade jag tänkt avnjuta länge tillsammans med min nya müsli som jag inhandlade igår.
Sedan hade jag tänkt slänga in mig i en lång dusch och sedan gå iväg tillsammans med Björn och Jacob till skolan.
Istället sov jag på tok för länge och fick slänga på mig kläderna, skita i frukosten och hoppa över balkongräcket och springa till skolan. Svettig och äcklig och utan lång dusch och frukost i magen anlände jag fem minuter för sent, hittade inte rätt klassrum och kom en kvart för sent.
BLÖH igen

Lycka

Idag är det en regnig grådassig ruskig kall Onsdag.
Men idag är tamejfan en bra dag ändå! JAG HAR SAGT UPP MIG.
Hellre kreativ och arbetslös än deprimerad på ett skitjobb. Jag känner att det bara kan bli bättre nu faktiskt. Nu väntar bara 8 kalla nätter när man springer runt, förvirrad och smårädd i mörkret och försöker ge alla kärringar rätt tidning. Nu räknar jag ner dagarna, och jag ser redan slutet. Mot en ljusare horisont!

Annars har jag varit på gymmet och biffat och käkat en räkmacka med Emmet. Det säger ju ganska mycket om min nuvarande livsstil dåjag känner mig duktig som "hunnit med allt detta" innan klockan 15.00. Men snart så blire ändrig ändring ändring och jag ska återgå till att vara en normal människa som sover på natten och inte gnäller så jävulst mycket. Jag är redo att transfomeras till den gamla glada Sussie. Nästan så jag börjar lite i förtid!

 

Snart med ett leende och inga tårar / Big Sis


kväll på konstapeln

Vad händer då kanske ni undrar?
Ikväll händer det här.
Vi kollar på idol och äter frukt.
Stellan tog 16 min på sig att skala en apelsin. Sedan sa han " gud vad längessedan jag åt en citron"
Det räcker för att jag ska skratta ihjäl mig nuförtiden. Med ständig sömnbrist och för mycket fritid så skrattar jag ihjäl mig åt princip allt.
Mer roliga saker som hänt angående frukten var att jag råkade kasta en apelsin i stellans öga. Han har inte så bra reflexer tror jag.
Jenny sitter med bena i kors som en buddah staty och säger inte så mycket.
Dock brukar hon ju skriva desto mer. Tillexempelatt hon " skulle må bättre om hon kom hem till en städad lägenhet istället för ett kaos". Inte för att man är den som är den som skyller ifrån sig, men kaoset flyttade in här precis samma dag som Jenny gjorde. Mystiskt sammanträffande. Jättekonstigt.
Nu har Stellan iallafall börjat diska. Det är ju en början. 

 Här är Stellan för er som inte visste det. Han tillhörinte skraran " systrarna Bergvall" eller la liga, och han är inte heller våran katt som somliga tycks tro, men han passar in rätt bra här på konstapeln ändå. Han är tillexempel den ende som kommer ihåg att köpa ny tandkräm och vågar rensa under golvbrunnen i duschen. Han påstår att han är 20 år och jobbar på bilbolaget. På fritiden gillar han att skjuta rävar som blir till röda fina pälsar som han gillar att gosa med när han lyssnar på Shakira. Ifall ni vill ha en dejt med lille Lars Stefan så är det bara att svänga förbi är på konstapeln för ytterliggare information.

Godnatt alla bonnläppar och cityraggers / Big Sis

grow up

Facebook börjar gå lite för långt känner jag. Internet överhuvudtaget.
Man kan slänga iväg precis vad som helst till vem som helst utan några som helst konsekvenser.
Man kan välja att vara anonym och gömma sig bakom sin datorskärm och på så vis trycka ner andra människor eftersom man är så otroligt liten som människa själv.

Jag läser massor av privata grejer överallt hela tiden. Idag hade en kille skrivit till sin tjej "hoppas att du är lika sugen som igår sexy".
Vem skriver så offentligt inför hur många människor som helst?
Om det hade varit min kille hade jag varit jättesugen. På att dela ut en riktigt fet höger alltså.

Det sitter 20åringar och hackar på 12åriga tjejer på facebook och driver med deras oförmåga att stava. Vad har gått snett för er? Förstår ni inte att det ni kallar för "kul grej" tar riktigt illa?

Nej hörrni, det finns platser för allt. Domstolen, klassrummet, sovrummet and so on. Saker och ting som händer där är menade att stanna, inte bli utsmetade och utkletade till alla i hela världen.


14.43


Efter orientering i iskyla, snålblåst, regn och gegga var inte humöret på topp. Om jag hade kommit hem till ett varmt hem och någon hade frågat mig hur min dag hade varit kanske jag hade varit lika glad och nöjd som på bilden.
Istället möter jag en kaosartad lägenhet och en nyvaken syster som genast sätter igång med sitt "nu känner jag faktiskt.."
Just idag kände hon att det var min tur att gå ut med återvinningen. Tidigare idag kände hon att det faktiskt var jag som fick stå för handlingen i veckan eftersom hon har supit bort sina kontokort.

På många sätt är det roligt att vara två, eller oftast tre - men ibland längtar jag tills jag får känna efter själv.

Nu sticker jag iväg och simmar några längder, annars är jag rädd att det kommer sluta med blodbad på Konstapeln. Det blir lätt så när Sanna går hemma hela dagarna och är rastlös, så fort jag kommer hem försöker hon irritera mig på alla sätt hon möjligtvis kan bara för att ha någonting att göra. GAH
Ikväll kanske jag åker och tittar på fotboll också, men det är ju så jävla kaaaaaaallt

hej då bror

Idag beger sig Micke mot Thailand i två månader. Vi på konstapeln hoppas att han får det roligt och att han tar det lugnt så att han kommer hem igen. Och att han köper en present. Annars jeflar.

 Kul att det här är ungefär den enda bild jag hade på micke på datan. Skulle gissa att han är ungefär 14 år här.... Men rätt lik sig ändå. ¨
Ha det bra nu Mickis, och håll tummarna i styr.

/ Big Sis

flippat tjarå

En gång i livet skrev jag ett inlägg om Sverige demokraterna. Igår kom de in i Riksdagen. Det är verkligen en skamfläck för Sverige, det tycker åtminstone vi på Konstapeln. Här får ni.

Man ska inte göra om samma misstag två gånger, är ett ordspråk som min farfar lever efter och som jag tycker är riktigt klokt.
Efter den tre timmar långa filmen Pianisten, som gjorde så att min röv bokstavligt talat smakade trästol, så kom jag till en insikt.
Vi har inte gjort misstaget att låta någon slemmig orm med grym övertalningsförmåga nå hela vägen till högsta makten, och på så sätt skapa ett totalt korrupt land - det gjorde Tyskland,  men det betyder inte att vi inte kan dra lärdom av det.

Han vet vilka knappar han ska trycka på, och vilka kort han ska spela. Han ser det så många andra politiker väljer att blunda för, ökningen av varg och björn, bara som ett konkret tillexempel. "Det är inte hållbart att leva i ett samhälle där barn fruktar varg mörka morgonar när dom går till skoltaxin."

Givetvis har han rätt. Bara vid den punkten är det många jägare och bönder som instämmer med höga röster.
När han talar om nedläggningarna av bensinstationer i bondsamhällen, och understryker att det är mer än en kiosk med service, utan också en social mittpunkt så träffar han också mitt i prick, för han behärskar verkligen konsten att manipulera.

Men svenska medborgare, dags att vakna och inse att Sverige Demokraterna står för så mycket mer, så mycket hemskt. Människor kan inte kontrollera var dom blir födda, och inte heller i vilket klimat - och därför inte heller färgen på sina skinn.

Vi måste bevara svenska traditioner, med och alla vi barn i bullerbyn och skolavslutning i kyrkan och allt vad det nu innebär, menar Åkesson och till viss del instämmer jag.
"Maud Olofsson vilse i fablernas värld" lyder rubriken på hans blogginlägg.
Men snälla Maud, kom då tillbaka och rädda oss från den styggaste vargen av dem alla. Ta mig fan allt är förlåtet.

måndag

Idag, eller sedan jag vaknade vid 2 tiden så har jag tittat på massa teveprogram angående valet. Lille Reinfeldt ser så bekymrad ut stackarn. Nu har jag lessnat på hans sad puppy eyes så nu kollar jag på reprisen av Ensam mamma söker på tv3play. Mycket bättre. Annars vill jag inte direkt göra nått. Eller jo hoppa fallskärm igen skulle vara kul. 

 
 troligen världens skönaste adrenalinkick.

/ Big Sis


WAKA WAKA

Hej här sitter jag och försöker hålla mig vaken.
Jennys och min brist på fungerande mobiltelefoner = ingen väckarklocka = vak-natt för tidningsbudet.
Min inre väckarklocka är obefintlig. Förstår inte en del människor som kan bestämma vilket klockslag de ska kliva upp och sedan vakna då av sig själva. That´s magic.
Ja så här sitter jag och aktar mig för att somna. Kikar lite på peter pan och filosoferar  och funderar varför jag inte äger en väckarklocka.
Kanske borde det räcka som väckning att SD tog sig in i riksdagen. Vad ska man säga om det egentligen? Sjukt. Nu ska någon liten lirare spela national sången också som avslutning på valvakan. Dåligt valt läge då man inte direkt kan känna sig som någon stolt svensk. Och visst kan man se det som att 94 procent av svennarna inte röstade på SD. Men tänk att hela 6 procent av 9 miljoner människor faktist röstade på ett parti som är rasistiskt och främlingsfientligt. Stort misslyckande för alla.



Nu började det en dokumentär om flygplans olyckor på televisionen. Så jävla spännande!
Nu ska jag hälla i mig lite kaffe för säkerhetsskull.

Sov gott, ni som får. / Big Sis

kung jag då

Jag körde bil idag förresten. Tänka sig att lillasyster satte sig bakom ratten före storasyster. MuhahahahaUHUH. 
Jag var iallafall kung, skulle ha platsat i Sveriges sämsta bilförare hur lätt som helst.

Laaa Liiiga



Tycker ni att det börjar bli lite halvkass uppdatering här hos systrarna Bergvall? I feel you.
Jag har smiskat Sanna ordentligt, så nu blir det ändring.

Helgen har gått så otroligt fort. Känslan när man slipper handdiska efter middagen måste vara den allra bästa i hela världen.
Igår hade jag en mysig kväll tillsammans med mina fina syskon och lite annat skönt (läs; otroligt konstigt) folk.
Det ryktas om att La Liga, alltså jag, Sanna och Micke, ska föreviga just "La Liga" på våra kroppar inom en relativt snar framtid. Självklart kommer alla som ser det tro att vi är fotbollshuliganer utan dess like men det får vara så.

För avstånd spelar ingen roll, La Liga håller ihop i regn som solsken.

La liga

Idag trängs ingen på konstapelgränd.
Alla systrarna Bergvall + broder Bergvall (som varit lite hemlig i bloggen än så länge) befinner sig för ovanlighetens skull på samma ställe, destination Hammarstrand, mama´s place.
Sist vi sågs alla fyra var ungefär i Juli, och gången innan dess var det på julafton. Men syskongemenskapen är det inget fel på, de som en gång intagit det ärofyllda medlemsskapet i Bergvalls La liga håller ihop oavsett tid, plats och avstånd.

Idag har vi sysslat med lite diverse. Erika har lärt sig klättrat i äppelträdet,gjort ett halsband, handlat lördagsgodis, och sitter för tillfället i soffan och kladdar med en glass och tittar på Japanskt barnprogram textat på engelska. Hon tyckte att det var bra, sa hon när jag frågade om hon ville byta till något svenskt.
Vi andra har brottats, fikat, slagit varandra med flugsmälla, och chillat. Dessutom har vi med gemensamma krafter tömt och fyllt en badtunna och börjat elda. Ikväll blir det bad.



En liten prinsessa med krafit chokladglass-skäggväxt vill också bada. Dock badkar.

Hörs / Big Sis

jag är världens bästa storasyster


Ibland verkar det som att jag och Sanna inte har någonting alls gemensamt.
Hon är tillexempel totalt obegåvad när det gäller val av TVprogram, hon tittar bara på de allra tråkigaste valdebatterna och hmm;ar och mhmhhh;ar och slår mig om jag försöker byta kanal.
Hon har fel jämt och ständigt, det har aldrig jag.
Hon får spel (blir heeelt tokig) om någon råkar kalla henne gumman eller stumpan.
Hon säger konstiga saker till främmande människor på affärer, det brukar jag inte heller syssla med.

Någonting vi iallafall roas av och bryr oss lika mycket om är lilla lilla E, som förresten inte är så himla liten längre. Idag när jag helt spontant gick och hämtade flickebarnet på dagis blev hon så chockerad att hon tappade ut mackan hon hade i munnen.
Nu har vi läst saga och pratat massor om vad som har hänt i hennes liv. Det är inte så lite ska jag be att få tala om.
Hon borrade in sina små små dagisluktande fingrar i mitt hår och sa; jenny, du är världens bästa storasyster.
Kanske har jag blivit blödig på gamla dagar men jag började nästan gråta, hahaha :')

Nu - promenad med hund.
Latero

FREDAG FREDAG FREDAG

Bonjour tout les mondes!
Fint med lite franska såhärpå morgonen va? Man var ju en begåvning på det back in the days vettni, tragglade 4 år med klintan med resultat att jag kan skriva " hej allihopa" och fråga var klockan är. Viktigt.

Idag är det ju som sagt fredag, för er som inte märkt det. Eller Vendredi(stavning?) som en fransman hade sagt. Och fredag lika med festdag för många coola människor. Dock inte för mig denna dag heller. Tråkigt liv. Men såklart ska jag skriva ett litet raggningstips ändå.

"Är ditt namn Gilette? För du är a best a man can get."

Annars ett säkert kort.
" Här har du 500 spänn, sup tills jag blir snygg"
( Dock risk att det enda som händer är att man förlorar 500 spänn.)

 partypic of the day: le maskerad.

Nu coffee time och tvätttid.

Trevlig helg. / Big Sis

torsdag

Jaha ja. Så har nästan hela dagen gått igen och jag har fortfarande pyjamasen på!
Så jävla slö har man har börjat blivit på senare tiden.
Idag har Emmet varit här och hälsat på lite. Vi har filurat lite kring norge, och kikat runt lite. Dock känns det inte som att några beslut kan fattas innan Chefen aka Linnea Gisslen är tillbaks i sverige igen. Men snart så! 

 Ung och oförstörd på skolresa i nian.



Ne nu ska jag slita mig från soffan här på konstapeln och biffa lite på gymmet. 

/ Big Sis

 


tidiga morgon

Klockan är 06.22 och jag sitter här med min müsli och äggmacka som sällskap.
Idag ska jag ut på fjällvandring, så det är väl bäst att ladda upp kan jag tänka.

Igår var det Onsdag, men en riktigt bra sådan! Jag åt thaimat med några snygga brudar och sedan parkerade vi oss i soffan och åt chokladfingrar och kikade på idol.
Efter det hälsade vi på några pojkar som man en gång i tiden kunde kalla klasskamrater men som numera bara är kamrater - det är inte varje dag (bara på helgerna och onsdagar av någon anledning) de är så talföra och trevliga så man måste ju liksom passa på.
Hejhej och hur mår du och hur går det i skolan trivs du är de mycket läxor-baletten avklarades snabbt och effektivt och sedan blev det hopp ner i sängen och sova ett par timmar.



Jag bjuder på en bild på två av mina favvisar. I helgen åker jag hem för första gången på en dryg månad.
Det har börjat sticka lite i Erika-hjärtat på senare tid och det ska bli så skönt att komma hem och få höra om hur Felix slåss på dagis.

I hopp om att överleva fjällvandringen - Jenny.


competition

När Jenny och jag var små så var vi tävlingsgalningar.
Vi tävlade i ALLT. Och då menar jag verkligen allt.. Dels vanliga saker, springa ikapp, fotbollsstraffar, stå längst på ett ben, äta upp snabbast osv. Men sedan även de lite mer extrema sakerna. Typ sitta i bastun längst och kissa snabbast. Vi tävlade tillomed om vem som kunde peta ut mest öronvax med en topz. Och allt var på blodigt allvar. Ifall Jenny var nära och vinna i något så gjorde jag det som krävdes för att stoppa henne. Hellre fick hon bryta armen än att vinna i fotboll.
Det kanske låter som jag var ett mycket okänsligt barn, men det var jag  inte. Det var bara tävlingsandan som var lite för stor och Jenny var precis likadan. Tillsammans slog den undan allt vett och sans och ibland kan jag såhär i efterhand få lite dåligt samvete över att vi alltid pressade det så hårt. För den extrema tävlingsinriktningen har avtagit litemed tiden, nu påminner den sig mest i frågesport, sällskapsspel, brännboll, volleyboll, ja kanske i stort sett alla sporter som har med en boll att göra, alltid ifall man spelar tjejer mot killar, kloter. Ja, kanske tävlar  jag fortfarande i princip allt. Skillnaden istället kanske är att jag är en bättre förlorare nu. Så borde det vara. Man borde ju ha vant sig iallafall. 

Hur som helst. När Jenny kommer hem ska jag utmana henne i diskning.

/ Big Sis  


tisdag

 Det är så jävla kallt i Östersund idag. I Sri Lanka var det aldrig kallt.. 
Det kliar i min vandrarfot också. Jag vill åka någonstans. En sista minuten till något soligt ställe skulle sitta fint! Men nu äre spara pengar som gäller. För jag är sugen på norge också. Det enda ställe jag inte är sugen på är fan Östersund. Jobbigt.  

/ Big Sis


FÖRRESTEN


Det spelar ingen roll om du är japan eller inte - gör världen en tjänst och våga vägra speedos. För dina medmänniskors skull om inte annat.
Godnatt

23.45


Så här snygga var vi när vi fick svara på frågor till skoltidningen. Grymt.

Det känns som jag har hunnit med mycket idag, men inte tillräckligt. Efter skolan sprang jag in på Resia för att kika lite inför en resa som jag hade planerat att göra i vinter.
Efter informationen jag fick där (de talade om att jag kommer bli ruinerad och dö i förtid, typ) knatade jag hem och vidare till badhuset.
Jag har ju investerat mig i ett halvårskort där så snacka om att jag ska simma så jag får valuta för mina 750 enkronor. Där blev jag jagad i motionsbassängen av en galen japan i alldeles för trånga speedos. Fantastico.

Efter jag hade simmat färdigt lubbade jag hem och avnjöt en otroligt god middag med Sanna, för att sedan ta min underbara pärla (läs cykel) ner till två fina vänner som heter Elin och Hanna.

Nu väntar sängen på mig.
Puss

måndag

Idag är det ingen vanlig dag, för idag är det Sandströms födelsedag!

 
Grattis!

Sandströms 20 års dag får mig att tänka på Sandströms 18 års dag. Då var det fest i grabbarnas dåvarande lya ( som de efter festen blev omgående vräkta ifrån) och det var också typ nästan första gången vi festade tillsammans med kälarnegänget. Förutom lite på yran då. Kommer ihåg att Emmet och jag satt i soffan först och kände oss lite halvt vilsna, då de enda vi kände litegranna var just Sandström och nils. Vi visste inte ens vem som var vem av stellan och tim. Haha. Av brudarna visste jag typ att petro var den som var längst. Betänk att detta bara var två år sedan. Vad fan har då hunnit hänt om ytterliggare två år?

Framtiden är så spännande / Big Sis


23. 27


Ibland funderar jag på om Sanna är dum i huvudet. Inte på ett elakt sätt, utan bara ifall om hon fick någon skada vid födseln eller så. Mamma?
Idag har hon haft jättetråkigt vilket innebar att hon slängde sig på mig så fort jag kom hem och försökte irritera mig så att vi skulle börja slåss. När det inte funkade gick hon på affärn istället för att inhandla en låda glass.

Kommer ni ihåg inlägget om en helt vanlig dag, när Sanna skrattade åt ett program på barnkanalen? I det programet sa dom såhär; Jag ber att få gratulera till utmärkt val av gäst.

Idag när Sanna var på affärn så insåg hon att hon var tvungen att göra sin dåliga, tråkiga dag lite bättre.
Jag ber att få gratulera till utmärkt val av jäst, sade hon till en kvinna som troligast skulle baka och stod vid jästen.
Man får vara som man vart när man inte blev som man skulle.

Kan själv?

Jag vill gå på arenan och se ÖFK matchen.
Men alla bekanta med något sorts fotbollsintresse är upptagna eller på annan ort.
Så frågan är, kan man gå själv? Att vara ensam ute bland folk är inte min starka sida. Men det känns inte så lockade att fortsätta sitta inne här och titta på repriserna från idol. Stort dilemma.
Jag önskar att jag hade en sällskapshund.

 Typ en sån här.


Ensam är stark / Big Sis

11.14


Lyckan som uppstår när man efter hundra försök klarar av att balansera en sked på näsan.

Nu kilar jag ner till min fina vän Ellinor. Sedan ska vi vidare mot Storsjöbadet för att simma ett par timmar och samtidigt lär jag få höra om hennes vilda helg och vilka äckliga pojkar hon har delat saliv med.
Spännanade!

festligt

Jag vet inte hur ni tolkade det förra inlägget, men jag tror att Jenny antyder att jag skulle vara lite gnällig?
Det kallar jag missvisande information! Jag är possiviteten personidentifierad.
Och jag förstår inte hur hon kunde anta att jag var deprimerad bara för att jag låg i pjamas i soffan och drack en bira mitt på dagen?. Man har ju inte roligare än man gör sig lixom.

Till en annan sak.
I måndags när jag var hemma och gosade med lilla E så fick jag ju den ultimata kärleksförklaringen.
Jag håller på att klä på mig och lilla E sitter på toaletten och säger följande :
"När jag blir stor så ska jag också sätta en pärla i naveln. Också ska du få doppa din hand i vattenfärg och sätta på min rygg. Också ska jag ha sånna där konstiga och skinniga fötter som du har"

Ja, vad svarar man på det.. Immitation är ju den sanna formen av smicker. Dock hoppas jag att ungen slipper dras med mina fulfötter..



Och Jennys klass då? Jag är nästan lite besviken. Jag hade väntat mig ett sjöslag. Men vad gör dom?
 Äter glass och samtalar artigt med varandra. Jag tror nästan inte på att dom nyss börjat gymnasiet..
vart är den ryska smuggelspriten och partydrogerna från danmark? Lurar dom mig och står ute och smygsuper på balkongen, eller är dom helt enkelt mycket mycket mognare än vad vi var? Hur som helst. Jag är besviken.

/ Big Sis

raggarsträng

Sanna sitter i soffan med fötterna på bordet och dricker öl. Bara för att det är lördag och för hon känner sig ensam och deprimerad. Jag känner på mig att det alldeles strax, åtminstone om en stund, kommer dyka upp ett sånt här "jag är 18-år och måste betala mina egna räkningar och jag har inget bra jobb och alla mina kompisar flyttar utomlands och.." Så det är nog bäst om ni börjar förbreda er.

Jag överdoserade sommarkakan och åt upp två hela glasslådor (med otroligt dålig hjälp från Jacob) vilket resulterade i att jag drog på mig mina shorts idag och låtsas att det är sommar. Förutom gåshuden på benen så går det ganska bra.
Garderoben är finare än någonsin och nu kilar jag ner på Coop för att inhandla en B&J's inför kvällens klasshäng.
Puss

Det känns som att det är en bra dag idag


Idag har jag håvat in 1000 vuxenpoäng redan. Jag har varit på apoteket och köpt vitaminer och Listerin, sen sprang jag in på Rusta och köpte 20 stycken galjar för att ta mig an garderoben (när någon ändå, men slag och glåpord, tvingade mig att gå och tvätta). Jag har börjat lite smått men eftersom det kommer mer kläder ur tvättmaskinen alldeles strax är det långt ifrån klart.

Jag tror att Sanna börjar bli gammal och hatisk. På hennes tid, när hon gick i gymnasiet, så hade hon 20-talet kompisar här vareviga kväll. De var ett "järngäng" som tittade på TV, spelade sällskapsspel och hade det mysigt här på Konstapeln. Nu när jag ska ta hit mina fina klasskompisar så är det tydligen "för litet" "måste vara tyst efter 10" och hemskt ansträngade. Buhuhu.

Förresten så rinner hennes ögon när hon tittar på TV och hon får ont i njurarna när hon skrattar!
Inte lätt på ålderns höst. Hihi

11 september

Så, nu har även jag " helg" Eller rättare sagt, en natts ledighet. WEeeeeeeeeeey.

Känns dock inte så underbart, då jag för det första är pank, för det andra är halvsjuk, för det tredje antar att nästintill alla kompisar är i hammarn. 
Tillråga på allt så ska tydligen Jenny ha massa klasskompisar här ikväll..Kul.
Dock vet jag att många av hennes nya klassisar läser blogen,så jag vill passa på att säga att det inte är något personligt mot er, små söta SPMT elever, ni är ju tydligen "awesome" efter vad jag hört.
 Det är bara det att erat besök ger mig vissa problem. Då jag känner på mig att Jenny inte kommer vilja att jag ska vara hemma hänga med er coolingar. 
Med detta sagt så kanske jag borde rycka upp mig och klä på mig och hitta på något. 

En bra sak är iallafall är att nu jävlar ska det bli ordning här! Vi har bott tillsammans i drygt tre veckor nu, och jag känner att Jenny har haft det lite fööör bra. På tre vekor har hon lixom inte tvättat, dammsugit, gått tillåtervinningen. Allt det jobbiga med att flytta hemmifrån, som att sova ensam i lägenheten och äta middag själv har hon ju sluppit. Inte konstigt at hon trivs som fisken i vattnet!
Men nej,nu ska det bli ändrig. Jag har satt ner foten och på ett jättepedagogiskt sätt visat henne tvättstugan, hur man bokar, samt hur man sorterar tvätten.
Heja Heja. 

Om man inte säger precis hur man vill ha de, får man ju leva med att ha det på någon annans sätt. 
/ Big Sis  
  
 

tjena

En brun tjej i ett varmt land.  Ursäkta mig för att jag bröt mitt bloggstopp, men jag kände liksom att jag var tvungen att uppdatera er (fem personer som fortfarande läser, stackars jävlar) om att jag har franskaprov imorgon.
En gång i livet var jag brun. Det gick liksom över på något vis.
Jag springer iväg på OK tillsammans med Jacob och sedan ska vi titta på småstadsliv. Och äta kakor.

18.09

Sanna har bakat en jättegod kaka, en sommarkaka. Jag tänker på sommar och äter kakan.
Ganska fin sysselsättning.
Det är fredag. Jag spenderar den genom att sova. Och äta kaka såklart. Glamouröst

Fredag igen

Förstå att ni längtar efter raggningstipset och partybilden!

Jag bjuder på två bara för att jag är så snäll.

" Hej, kom du hit för att träffa en trevlig kille, eller duger det med mig? "

Och funkar inte den, så är den här ett säkert kort.

" Hej, jag är rik."
Och saken är biff.

Dans i liftvaktskollektivet i storlien.

Nu ska jag fortsätta äta min frukost somk består av för mycket kaffe och lite kaka.
Trevlig helg!

/ Big Sis




16.39


Hon är väl för charmig. Eller?

Vi har ju gått och blivit med design också, en riktig alltså. En sån där fin som man brukar bli avundsjuk på.
Mamma tyckte att den var gullig vilket är ungefär samma sak som ett slag i magen. Gulliga var vi när vi var små, nu är vi bara snygga och möjligen sexiga! Tänkte bara klargöra den saken.
Vi tackar iallafall Emmamaj för det!

Ikväll käkar jag middag med några brudar och tar de luuuugnt så jag förhoppningsvis slutar vara snorig någon dag inom en snar framtid.
Lev väl

torsdag

I en tid då de flesta ger sig av är det fullkomligt fantastiskt med sånna som återvänder.

 Var hälsad, Annie! 

Denna söta fotbollsbild och mina stela ben påminner mig om att det var match igår. Jag kände mig lite som en nybörjare då jag inte varit med på en match sedan i maj :O Men nu är det slut med sånna där uppehåll. Varför hålla sig borta lixom. Fotboll är ju kuuuuuul. 

Dock var natten inte lika rolig. Efter fotbollen fick jag feber. Och att springa tidningsrundan med feber var fan ingen barnlek. Jag badade i svett efter första trapphuset, och budboken har aldrig känts så svårläst. Men jag tog mig runt. På ungefär 45 min längre än normalt, men ändå.

Jaja, vi har ju ny desig också. Gul och gullig. 
Och nu är det definitift kaffedags. 

/ Big Sis  


 

yeeey

MEN ÄR DU KUNG ELLER???
http://emmamaj.blogg.se/

Som det verkar så kommer det upp en finare design här inom kort, spännanade!

min trogna följeslagare


Det är enkelt att ta människor förgivet.
Att naivt anta att de kommer fortsätta stå bredvid en i alla lägen, bara för att det alltid har varit så innan.

På bilden är min första killkompis, första kärlek, första pojkvän (som jag gjorde slut med genom att lägga en lapp i hans bänk, moget gjort av mig) Christopher.
Det känns tomt att inte ha dig i mitt liv på samma sätt. Jag kunde ringa dig när som helst bara för att säga hej, vi kunde ta en promenad bara för att snacka lite skit och du tvekade aldrig att göra precis allt för mig (galning).


Jag saknar din lukt och dina mysiga tröjor och din sjuka humor, hoppas att du har det bra min fina vän.

17.00



Kanske borde jag försöka handla några galjar och fixa till i garderoben lite nu när jag ändå inte har någonting att göra.
Det känns väldigt ansträngande.
Jag tänkte iallafall tanken, och det är den som räknas.

16.58 + knäckebröd

Va fina kommentarer vi har fått här! Jag tror nog att jag följer Carinas råd om slingor i olika färger istället för Sannas förslag på frisyr. Jag har redan sett ut ungefär sådär när jag var i 9års åldern och man måste ju liksom variera sig. Kul att Lotta har hittat hit också! Till på köpet stillade hon min kötthunger genom sin kommentar och fick mig att googla på ordet köttindustri.
Det hamnar nog på tio i topp-listan över äckligaste saker jag har gjort i hela mitt liv (på en orubblig förstaplats ligger gången då jag hade magsjuka och kräktes i ett glas och Sanna trodde att det var milkshake och drack upp det) och fick mig att börja fundera på om man kanske ska bli vegetarian. Hm, tåls att tänka på.

Idag har jag legat i sängen i hur många timmar som helst.
Jag klev upp och tänkte dra på skolan imorse men svimmade nästan ute i hallen av snorförgiftning (mest troligt iallafall) så jag la mig som sagt i sängen istället. Interssant dag va? Jag har iallafall lyckats smitta ner Sannis, det är ju alltid något.
Hon åkte och spelade match i ås iallafall och jag är ensam som en kyrkråtta och äter knäckebröd. Glamouröst.

När jag lämnade Hammarstrand så lämnade jag även många som jag bryr mig väldigt mycket om. Människor jag har spenderat mycket krafter och tid på och som betyder och har betytt massor (kalla mig kycklingmamma) och som det verkar, enligt pålitliga källor, sköter ni er fint. Jag blir så stolt. 

lillasyster

Politik

För att kompensera Jennys fjortis inlägg om hennes hår så tänkte jag skriva ett super viktigt inlägg om dagens samhälle och politik och sånt. Återkommer då jag gjort lite resarch i ämnet.

Förövrigt så ska jag spela lite fotboll igen. Sist jag spelade en match var i maj. Kors i taket.

 JENNY! Här är mitt förslagpå frisyr problemet. Kan ju vara skönt medlite kort mitt på huvudet så det inte bli varmt, samtidigt vill man ju ha kvar längderna så man kan göra flätor och sånt. Vad skulle du gör utan mig egentligen?

/ Big Sis

BOMB





Ikväll har jag så roligt att jag kollar igenom mina egna bilder på facebook och snorar genom ungefär alla kroppsöppningar som finns. Hur som helst slog det mig att det börjar bli höst.

När det är höst brukar jag alltid färga håret.
Här ovan har ni några forna hårfärger, jag känner lite för rödbrunt, ungefär som på första bilden.
Jag skulle kapa min högra arm för att få tillbaka min långa långa lugg, som på andra bilden.
Jag hatar att jag alltid får impulsiva infall hos frisörskan.

Hur som helst, rödbrunt. Vad säger ni? Mamma? (Mormors åsikt räknas inte)

header

Vi gillar kommentarer. Någon tycker att vi ska göra en sån där fin header. Det tycker vi också. Tyvärr räcker inte våra kunskaper, men vi jobbar på det!

lillasyster

kötta mig

Ni kanske är medvetna om att det finns känslor.
Idag på lektionen så fick jag en köttig känsla. Istället för att fokusera på de italienska verben föreställde jag mig kött överallt. Kött kött och återigen kött. Mammas köttgryta, pappas köttfärspaj, älgkött, grillat kött, alla former av kött.

Jag är ju trots allt från landet och har ätit kött minst en gång i veckan under mina 15 levnads år.
För att matematiken ska bli enklare (även fast jag inte är en sån person som tror på att förenkla saker) säger vi att varje år har 365 dagar, vilket borde resultera i att det finns ungefär 52 veckor och att jag äter kött allra minst 52 gånger om året.
Köttbullar från coop räknas inte som kött. Falukorv kan inte heller stilla mitt begär.
Jag är ungefär som Edward i Twilight, och snart är jag rädd för att inte kunna kontrollera mitt behov.
Det finns en risk att Sanna blir uppäten i sömnen.
Ingen kommer sakna henne förvisso, men det kommer bli massor av blod överallt och jag kommer måsta skura.

Iallafall så skulle jag laga mat idag. Det fanns tyvärr inget kött i min frys (om ni har kollat på priserna förstår ni varför) och jag skulle istället försöka kompensera för köttet genom att blanda allt möjligt. Inspirerad av banangratängen jag åt här om veckan kläckte jag världens bästa idé.
Korvgratäng, visst låter det som en fantastisk maträtt? Korv, ris, purjolök - ja, man får slänga ner allt man vill ha!
Sanna leker såklart gud och menar på att jag är psykiskt instabil och börjar bli som pappa och förbjuder mig att laga korvgratäng. Imorgon är det min matlagardag. Då jävlar.


14.54

"Men Jenny, googla på maträtter med gammalt ris!"

Det vankas middag.


På den här bilden är jag 7 år. Jag har precis ätit en grillad hamburgare som smakade precis sådär som hamburgare på fotbollscuper ska smaka.
Vi har spelat dagens andra match och det smakar salt av svetten när jag slickar mig runt läpparna.

Det första målet gjorde min lagkamrat och tillika hemliga kärlek Johan och jag blev alltid lika glad när laget förenades i en hög så jag fick känna på honom lite. Det andra och avgörande målet fixade jag själv och tog Ragunda framåt efter en vinst med 2-1.
Den tiden har varit den bästa hittills i mitt liv, det kan jag säga utan att tveka. Jag var ute och lirade boll hela dagarna och fick pengar i ett glas när jag hade tappat mina tänder.

Jag måste alltså ha ett svar. Kommer mitt liv någonsin bli så bra igen?

Vilken ålder är bäst? Och ja, jag förstår att alla åldrar är fina på sitt sätt och att det finns en charm med att betala räkningar (eller?) och klämma ut barn ur sitt könsorgan (eller igen) och så, men vilken ålder befann du dig i när allt var perfekt? Jag vill inte ha några filosofiska svar om att allting aldrig är perfekt, utan bara enkla raka svar.
0-10
10-20
20-30
30-40
40-50
50-60
60-70



Puss lillasyster




hamster eller marsvin?

Alltså jag har en återkommande dröm. Som är ungefär den sjukaste någonsin!
Ifall det nu finns någon innabörd eller anledning till att man drömmer vissa saker så skulle jag jättegärna vilja att någon drömtydare skrev svar på den här, för den här är bara för komplicerad för mig.

Den handlar om att jag är ute och delar ut tidningar. Bara det att det inte är tidningar jag delar ut. Utan hamstrar och marsvin! Istället för ÖP eller LT - hamster eller marsvin alltså. Jag skjussar inte de små djuren i tidningsvagnen heller. Nä dom sitter typ i klasar uppbyggda som blombuketter inslagen i såndär plast som blombuketter brukar ha. Och ifall det står i budboken att någon ska ha en hamster, så måste jag bryta loss en hamster och lägga i brevinkastet. Själva grejen är att jag absolut verkligen INTE vill röra dom här djuren ens. Jag är både rädd för dom, och rädd för att dom ska göra illa sig. Samtidigt som jag vet att jag måste göra det, eftersom det ÄR mitt jobb och ifall jag inte gör det så kommer jag inte få några pengar osv. Varje gång jag drömmer det här, det har hänt kanske fem gånger unfer en månad, så mår jag skitdåligt för att känslan känns så äkta. Det här kan inte vara normalt.
Undra vad jag skulle få för svar om jag skickade in till en såndär hokus pokus tidning som tyder drömmar......
Troligen " du ä rinte frisk på en fläck,kontakta sjukvården nu- och jag menar den riktiga sjukvården, inte vårdcentralen på hammarn!"

ja ja

Follow your dreams / Big Sis

22.16

Ordningen börjar äntligen bli återställd här på Konstapelgränd. Solcellslampan som ser ut som en sköldpadda lyser allt vad den kan och Sanna har kommit hem från Stockholm. Hon kommer lägga toppsar med mascara överallt och peta sig i öronen med mina hårspännen men det är ändå ganska skönt att hon är här.

Idag fick vi sluta en timme tidigare, så istället för att sitta på en svenskalektion satt jag på uteserveringen på Pause och njöt av solskenet och en fantastiskt god kaka tillsammans med några fina flickor i sina bästa år. Snacka om gastronomisk upplevelse! Kvällen avrundades med en kycklingwook ute på balkongen. Fina fisken.
Nu slänger jag mig i sängen eftersom jag har italienska tidigt imorgonbitti, ma råkes!
Lillasyster

tjejmilen

Efter lite drygt ett dygn i den kungliga hufvudstaden med mamma så mellanlandar jag i hammarstrand ett tag, det kan ju vara nyttigt att låta Jenny chefa ensam på konstapeln något dygn så hon får chans att inse hur fantastisk jag är som sambo.

Hursomhelst, tjejmilen var kul!
Som en stor tjejfest helt enkelt. Man fick gratisprylar,  lady gaga  spelades i springspåret, alla var glada och man fick kaka när man gick i mål. Tror aldrig det har varit så roligt att springa en mil faktist.
Dock var det ju liiite trångt, då ca 28 000 kvinnor + en utklädd man skulle rymmas på en väg. Men mysigt och festligt, tillskillnad från att springa i skogen och vara björnrädd.

Ne nu ska jag ta och njuta av min sista sömn-natt på ett bra tag. Och imorgon kommer garanterat bli en fin dag eftersom jag ska få träffa två efterlängtade favoriter, Lilla E och Bente.
 
 Chefen

/ Big Sis


whatuuuup


Ingermar och Anders som jag jobbade med i somras var med på varsitt hörn i "i rymden finns inga känslor" KUL!

Filmen var tillochmed bättre än förväntat och jag fnissar fortfarande för mig själv när jag tänker på den. Hehe.
Konstapelgränd skulle behöva byta namn till Bombnedslagsgränd, eller alternativt Sopgränd. Ni förstår kanske poängen, det ser ut som att en tornado har dragit förbi och lämnat allting odiskat, obäddat och ohygieniskt. Kanske bäst att sätta igång med saneringen.
Idag måste jag gå och handla. Mat. Ett par gummistövlar till fjällvandringen på fredag. Tråkigt.

jenny




lördag 11.47


Godmorgon medmänniskor. Klockan är 11.36 och vi har nyss börjat återfå medvetandet på konstapeln. Igårkväll åt vi massor av glass, maränger och bananer och tittade på Sunes Sommar. Mysfaktor = superhög.

Runt tvåtiden knackade det på fönstret och det var Sannas kompis Peter, han som ser så otroligt sexig ut på bilden, som var påväg hem från krogen och ville ha sig en kaffekopp. Helst med kask till men det kunde jag tyvärr inte erbjuda så han fick överleva utan.

Idag ska jag på bio tillsammans med Karro! Jag är förväntansfull som ett barn på julafton inför att se i rymden finns inga känslor och hoppas att jag inte blir besviken!
Lillasyster

thank god its friday

HEJ HEJ HEJ!
Idag är det ju alltså fredag!
Och jag drar till med en vild gissning att ungefär 80 % av min bekantskapskrets ska ut på krogen och svira, dricka bärs och ragga. Vilket är helt rätt, det är och kommer i 10 år till vara så som en bra fredag ska spenderas.
Själv ska jag packa mina springskor, åka hem till hammarn, vidare till stockholm och plågas och trängas under en mils löpning, men det är en helt annan historia.

Jag tänkte vara snäll kåmpis och lägga ut lite schyssta raggningsrepliker till er som ska på olles, godset, eller vart ni läsare nu går ut.
Slit dem med hälsan,och kom ihåg - 20 dricka - 80 ragga.

The sherminator style
"Jag är en softistikerad sexrobot som sänts tillbaka till jorden för att förändra ödet för en lyckligt utvald kvinna."

Pang på bara 
"Din pappa måste vara terrorist, jag menar vilka bomber!" 

"Snygga ben..När öppnar dom?" 

" vad vill du ha till frukost?"

Old school
"Om skönhet vore vatten,skulle du vara en ocean. Låt mig segla på ditt hav med mitt kärleksfartyg."

" Jag säger inte det här för att impa på dig, men det är faktist jag som är Batman."

Hoppas ni alla kör all in and get very lucky tonight. Ser det som min plikt att hjälpa er åtminstonde lite på traven, nu när jag inte kan vara med själv.


Hädanefter bjuder jag alltid på raggningstips samt en partybild på fredagarna.

Trevlig fredag! / Big Sis


hej då

Något av det tråkigaste som finns är väl ändå att behöva säga hejdå till människor som flyttar. Ifall man är den som flyttar iväg så får man ju iallafall nöjet att påbörja något nytt i en ny stad, nytt jobb med nya vänner även om man måste lämna de gamla hemma. Men är man den som blir kvar så innebär ju det att ens liv fortsätter som vanligt - bara lite tommare.
Egentligen så var väl hela studentveckan ett enda stort Hejdå. Dock var man ju lite för onykter och glad för att reflektera så mycket över det. Det är nu alla på riktigt börjar försvinna åt olika håll och ingen bor lixom kvar där de bodde förrut. Man kan gå hem från stan och se lägenheter där man spenderat stora delar av dessa tre år, men man vet att nu är både lägenhetsägare och portkod utbytta och man kan inte längre snika sig in på en kopp kaffe. Dock ska man väl inte gnälla över att folk tar tag i sina liv och vågar ge sig iväg för att uppfylla sina drömmar. Det är bara så mycket roligare när man själv är den personen..
  
 De tre vännerna å jerry.

/ Big Sis

17.24


Ibland så funderar jag på om min hjärna är ihopkopplad med min mun överhuvudtaget. 
Jag vet nästan aldrig vad jag ska säga förrän det är sagt, vilket är spännanade för alla inblandade.

Idag efter föreningsintervjun (där jag fick svara på frågor om vad jag rakar, vad jag bakar och om jag gillar bananer blandannat) var jag helt säker på att jag absolut skulle gå med ifall om de hörde av sig, men när det ringde så svarade jag av någon anledning nej.
Så blev det helt enkelt och det känns nog ganska bra trots att jag missar att klä ut mig till en grekisk gudinna och äta korv tillsammans med pojkföreningar.

På konstapelgränd 35 tittar vi på barnkanalen och Sanna skrattar åt att någon sa "man får be att gratulera till utmärkt val av gäst" och fasthåller vid att hon ska säga så när hon ska handla jäst i affären. Hon är 18 år.
Tänkte bara förtydliga det.

Ikväll är jag bjuden på fika nere hos Moa, mysigt!
puss


08.54


MAT
Jag äter flingor utan mjölk och ett ägg på en tallrik (eftersom brödet jag skulle lägga det på inte existerar i vårat hem) och inser att jag kanske måste gå och handla. Men först, banangratäng!

RSS 2.0