husmor


God eftermiddag medmänniskor! Jag slutade redan halvtre idag men anlände hem alldeles nyss. Man har ju som en tendens att skjuta upp hemgången och sitta inne och filosofera med Simon istället när det är iskallt.

Det verkar som att the Bergvall sister's hade en hård dag precis samtidigt trots avståndet och de olika förutsättningarna och anledningarna. Det brukar vara så.

När vi var mindre var vi alltid sjuka samtidigt. Vi hade löss samtidigt. När vinterkräksjukan slog till med full kraft låg vi i varsitt hörn av soffan och spydde.
Ja, den roligaste tiden vi har haft har egentligen varit våra sjukdagar.

Därför tycker jag lite synd om den yngsta Bergvall sister som är hemma och har lunginflamation för andra gången i rad med mamma som enda sällskap.
Nåväl, det finns väl både bra och dåliga sidor med att ha syster i nästan samma ålder. Exempelvis så var vi lättretliga ungefär samma dagar också. Det är därför Sanna har en knöl på näsan efter ett otroligt skicklig slag (knak lät det) när jag nästan knäckte hennes näsben.

Imorgon ska jag ut på äventyr. Jag och min oslagbara grupp ut på en resa till Oviken för att hålla i en debatt om uranbrytning med diverse politiker och pålästa människor.
Det pirrar såhäääär mycket i min mage. Pressen att göra ett bra intryck, skaka hand lagom hårt och presentera sig ordentligt - skaffa nya kontakter helt enkelt (man kommer hur långt som helst bara man vårdar sina kontakter rätt, kom ihåg det Jenny, brukar alltid min pappa säga) är ju ganska skrämmande.
Ibland kan min schizofrena sida komma fram vid såna här finkammade tillfällen.
En gång när jag var påskkärring så knackade jag på en dörr, log mitt tandlösa 6års-leende och sa; HEJ, HAR NI NÅT GODIS? fast Sanna hade lärt mig att man skulle säga "Glad Påsk och här har ni ett påskkort"...

Nu ska jag lyssna på julmusik, diska, städa, laga mat, slänga ihop en kaka tills imorgon och sedan knata ner till Ellinor för lite glögg och TV-tittande. Kalla mig husmor.



hei

Har lite av en dålig dag då jag vandrat runt och delat ut CVn men fått dissen typ överallt. Emmet försökte muntra upp " Sanna du kommer få jobb här. Det finns massa hjärndöa människor som jobbar här"
Åh tack Emmsipemmsi, det värmer!

MEN det är en prövning för det såkallade målatodet. Man måste ha tillit och tro och fortsätta kämpa och tillslut så blir det bra. Dock så vill jag att det ska bli så nuu! Emmet jobbar dag och natt typ. För att hon har en utbildning. Vad tänkte man egentligen på när man bestämde sig för att spraka fotboll i 3 år? Herregud.

Dock så har jag tänkt förändra den rådande situationen. Lite vita lögner har fan ingen dött av.

Ikväll va vi även på en liten svennebanan tripp ut till Ikea som ligger en bit utanför stan. Emmet är en liten julbock och vill köpa massa juliga prylar, och jag köpte en kudde och en handuk och sedan åt vi köttbullar med resten av brudarna från storkollektivet. Lite utav dagens höjdpunkt.

Imorgon ärdet nya tag. Im a man with a plan.

P.S. JENNY - storasyster vet varför dina betyg suger. P R I O R I T E R A. Logga inte in på FB då du ska plugga. tada, lösningen på problemet.

GN / Big Sis

:(



ÅHHHHHHH. Idag känner jag  mig så himla otillräcklig. Kanske inte så roligt för er att veta, men så är det iallafall.
Jag har pratat med min mentor idag och mina betyg ser inte alls ut som dom egentligen borde för att jag ska vara nöjd.
En gång i livet klarade jag av att ha en tidskrävande hobby med 2-5 träningar varje vecka, ha ett otroligt socialt och roligt liv samtidigt som jag klarade av skolan med en klackspark.
Nu klarar jag i n g e t av det.

Jag tänker inte sitta här och vara deppig utan istället ta tag i saker och ting. Efter en rask promenad från röjarvägen skall jag nu inleda projekt "garderobs-städning". Jag kan trots allt inte skylla på Sanna, too bad.


f to the uck


En bild från Thailand, nu är det inte länge kvar tills jag och Ellis kan dricka såna där!


Hur som helst så har jag haft en sån himla skön morgon. Jag låg kvar i sängen och drog mig i tio minuter innan jag och Nils åt en redig frukost med ägg, flingor och fil. Han drog iväg till skolan och jag blev ensam, jobbade lite engelska och utfodrade sköldpaddorna. Klädde på mig, satte upp håret och jag har ändå 20 minuter till godo! Snacka om rekord.

Stellan sa något intressant igår. "Tänk om vi har förgiftat hela Östersund genom att hälla sköldpaddsvatten och sånt i duschen så det har spridit sig ut i systemet?

"Det låter ganska troligt, eller hur? Gud vad roligt det vore isåfall. Fast vi kan ju inte vara de enda som häller sköldpaddsvatten i duschen, det måste ju alla göra när de städar? Eller?


hate u


Såhär otroligt glad vore jag om alla som gillar att bränna däck på kvällstid skulle kunna sluta med det.
Ni förstör miljön, ni förstör era däck och OM DET INTE RÄCKER SOM ANLEDNINGAR STÖR NI MITT LILLA GULLIGA FLICKEBARN (och maries, jaja) SOM LIGGER OCH SOVER................

godnatt alla som inte bränner däck och är coola, sladdar vid handelsbanken and so on

gostrollisar

                
En omedvetet-medveten-barnvakt samt ett omedvetet-medvetet-barn. Perfect match!

Jag känner mig så otroligt fantastiskt stolt över mig själv som har lyckats lägga i säng båda de två små barnen alldeles utan våld. Erika har varit pedagogisk som en dagisfröken och upprepat samma mening för anna i ungefär två timmar; Du Anna, lägg dig och blunda såhär som storfaster! Tillslut så gjorde Anna det.

Nu är klockan tio minuter över 11, sharp. Jag kommer troligast sitta här och slöläsa några bloggar, dricka te och filosofera en liten stund till, sedan hopp i säng. En otroligt intensiv lördagkväll.

Puss

Julmusten är slut och julebrus smakar skit

Lördag idag, för er som inte visste. Det är fortfarande kallt här och inte så mycket har hänt. Vi har varit nere på stan och köpt en kabel till frysen och sen har Emmet och jag lekt elektriker så vi får hoppas att inte placet brinner ner inatt.

 Det är lite kul de där med sharing living.
Emmet och jag har ju varit kompisar sedan tiden då man hade addidas byxor med knappar ända upp till sidan och sockiplast på fötter i strl 29. Hon har garanterat sett mina värsta sidor, när jag går i sömnen och tror jag är en varg, när jag är för trött för att svara då hon pratar om viktiga saker, då jag alltid tänker tre steg för kort eller försöker skoja till det eller spela cool och allt slutar med att jag ramlar i trappan och tappar alla kassar med tomglas och slår knäet i stentrappan men är för tuff för att erkänna hur ont det faktiskt gör. När jag har varit på arbetsintervju på mcdonalds och skämt ut mig för resten av livet, då jag strulat till det mer än lovligt, glömt henne i dvärsätt, gjort mig skojjig på hennes bekostnad, när mitt kort inte funkar och hon får betala, då jag dyker upp utanför hennes lägenhet mitt i natten och kastar snöbollar på rutan för att jag är för trött för att gå hem till mig. JA, hon har då fått utstå en del plågor lille Emmet. Men jag tror hon har vant sig vid det mesta och säkerligen fått några lärdommar på köpet.
Efter såhär en vecka som sam-bos har jag kanske lät mig liiite mer om fenomenet Emmet.
Att hon är extremt artig visste jag redan " kan jag be och få.." eller " får jag koka kaffe.." är vanliga frågor från hennes sida. Och att hon är en riktig grubblare visste jag men att hon tänkte så förbannat mycket som hon faktiskt gör hade jag inte en aning om. Bara idag fick jag höra " jag har tänkt, om det börjar brinna här hur skulle vi då ta oss ut för de finns ingen brandstege. " Eller den här. " tänk om jag blir sjuk så jag inte kan gå på jobbet" Där har vi nog, dadadaaaa, våra olikheter.
Jag har aldrig varit i ett rum och tänkt tanken " om det börjar brinna, hur ska jag då ta mig ut" Jag tror jag aldrig har tänkt en förberedande åtgärdstanke i hela mitt liv. När skiten händer så ska man komma på något, är min melodi. Emmet vill ha en färdig genom diskuterad plan redan. Där har vi skillnaden, och också det som gör att magneterna fortfarande sitter ihop. Det + att att hon kan göra gott käk av en dö mygga och jag kan äta allt.   

Brunare brudar. 

va snäll med era  kåmpisar för utan dom så blir de inge roligt / Big Sis  


miss


Såhääääär snygga var vi på Malta i sommras efter en diet som bestod mest av färgämnen och is. Och crepes såklart, med vitchoklad och jordgubbar.

äckligt

http://op.se/ostersund/1.2530548-kommunen-koka-vattnet

konstigt att jag har haft ont i magen eftersom jag dricker mellan 1-2 liter vatten om dagen. uuuuuh

fredags kul

Det nya nöjet på fredagarna. SÖKA ARBETE. Just nu kokar det i skallen alltså. Jag vill tänka på något roligt men det enda som rör sig är vilket elbolag vi ska teckna, vilka jobb jag ska söka, vilka jobb jag sökt, skattekort, personnummerspapper, vilken ny kontakt vi behöver till vår frys,  hur vi gör med det nya elementet, hur man räknar ut hur  dyr vår värme kommer bli osv osv osv. Det är mycket som jag aldrig ägnat en tanke åt tidigare. Tillexempel hur elen hamnar i lamporna. Bara den finns där är man ju glad liksom. Jag kommer bli gammal i förtid av det här! 

Anyway. Idag jobbade jag på samma barnehage som igår. Ska ringa dit på måndag och sporse om de trenger mera hjälp. Dagis är bra, för det är simpelt ( dock trist) man kan liksom inte göras fel. Man ansvarar inte över pengar eller papper eller något annat viktigt,. Bara barn, haha. Men att ta hand om barn kommer så naturligt på nått vis. Man säger åt dem att spise sina jädra bröskivor, man håller dem sysselsätta, man ser till att de inte slår varann, man pratar och skämtar lite lagom med dem, man leker lite, läser lite, man städar undan efter dom och byter blöja då de behövs. That´s it. Personalen sa att jag hade varit " kjempeflink" dom har dagarna. Alltid något. 

Imorgon är det lördag och det känns lite skumt. Man känner ju liksom inge folk att hänga med här än.. Ifall det inte är iskallt ska jag försöka lära mig att hitta på lite andra platser här än till Linnéas lägenhet, frognerparken och Tbanan. Spännande.

Och ja Jenny, vi har varit på en delfinshow än gång. På kolmården. Flipper hade inte dött än och hoppade genom ringar och hade sig. Vi satt alldeles breve vattnet så det skvätte på oss när delfinosarna vinkade till publiken och log sina leenden. Dock är inte delfiner glada bara för att de ler, har jag fått lära mig såhär efteråt.

över och ut för nu har Emmet somnat i soffan, hehehehe. Vart är spritpennan! Någon kommer vakna med en fet muche alternativ morrhår imorron. Gissa vem?

/ Big Sis

godkväll


godkväll kamrater. Klockan är kvart i sju och det är fredagkväll. Jag ser fram emot att få gå och lägga mig. Jag vill inte uppge för många detaljer av mitt spännanade liv, men där har ni en liten hint om vad jag tänker syssla med ikväll.

Igårkväll diskuterades det flitigt på Konstapelgränd. Stellan låg i sin säng och jag i min. Det är jämt när man ska gå och lägga sig som man har allra mest att prata om, så igår pratade vi om våra uppväxter. Slutligen kom vi fram till att vi har haft det ganska bra, trots skilsmässor och diverse tjafs och bråk.

De första 10 sommrarna i mitt liv var endast brunbrända sommarben, fotboll och smultron. Spring, hopp, lek & skratt. Oset från grillen medan jag och Sanna gjorde upp på fotbollsplanen. En gång bröt jag armen, men det är en annan historia.

Såhär i efterhand inser jag att min uppväxt troligen var i världsklass. Jag hör nästan hur barnen i bullerby-introt sätter igång när jag minns tillbaka med ett leende på läpparna.
Nåväl, nog om det.

Jag har alltid tyckt att min uppväxt har varit just fin och bra, men vid middagsbordet fick mamma mig att tveka. Hon påstod att hon aldrig har sett en delfinshow. JOHOOOOOOOOOO, sa jag. Jag vet att jag har varit på en delfinshow, och hon också för den delen. Det plaskade så det stänkte på publiken och alla jublade heeela tiden. De stackars djuren hoppade och hoppade genom ringar som att det inte fanns någon morgondag.
Jag har bott i ett rött hus på landet, jag har haft flera små söta kattungar i en korg, och jag har varit på en delfinshow. Eller?

Alltså, Sanna - har vi varit på delfinshow eller är hela mitt liv en lögn!?

.............

bara föra att jag var så himla redo och superglad inför att gå på skolan idag blev det givetvis inte så.
Igår när min mage kändes alldeles bra några sekunder skyndade jag mig att slänga i mig både kakor, strips, gröt och allt annat jag kunde se eftersom jag var så himla hungrig.
Bevisligen gjorde den en luring och nu mår jag precis lika konstigt igen.
blöööh

Det är tydligen många som ligger hemma och har magsjuka nu, en del kräks medan andra bara mår allmänt konstigt. Det känns ju jättebra. Eller gör det? Kanske är det här någon vinter-kräk-historia? Då har jag iallafall avverkat den och sen åker jag till Thailand.

I
nästan tre veckor ska jag bara tänka på mig själv, Ellinor och på att sola och bada. Äta god mat, massor av god frukt och ha det mysigt. Inga krav, ingen stress. Det har varit lite mycket sånt på senare och jag trivs inte med det

mama i'm comming home


Jag och Stellan myser på här i vanlig ordning. Stellan är bajsnödig och vi har inget toapapper. Han får skylla sig själv som inte köpt något.


Helt feberfri hela dagen, känns kungligt om något. Magen har inte repat sig riktigt än så jag får äta några skedar gröt varje timme. Det har iallafall funkat bra hela dagen det också så imorgon är det fröken Bergvall som glatt går till skolan till klockan kvart över åtta. En aning blek, hungrig och utmärglad eventuellt, men ändå. Någon gång måste det ske.

Klämmer in en fika med min favoritsofie innan jag åker hem till Hammarstrand hela helgen. Ska bli skööönt

torsdagen

Ny dag nya lärdommar!
Idag hade jag mitt första arbetsuppdrag på en barnehage. Trevlig personal, gulliga kids och en Sanna som verkligen ansträngde sig för att leka med ongarna och öva på norskan. Dagens mest använda uttryckfrån min sida " du trenger sitt på rompan och spise bröskiva din innan du må gå och pleje". Eller mitt favvo uttryck " sitt ordentilig och slut upp och grise." " nu tror jag du tullar med meg". Mycket användbara uttryck må jag säga! Förutom allt stök med o bre mackor till barna så var det väldigt likt ett svenskt dagis. Och jag tror att det gick bra. 

Efter arbetet hann jag även med en intervju på en KIWI butik. Där vill jag jobba! Snygg chef, snygga kollegor, fin butik! Snygg-chefen sa att han fått ett bra första intryck och intervjun kändes kjempebra och avslappnad, dock så tror jag att han fick uppfattningaen att jag jobbat på svinstora köpcenter, typ. Och nu skulle han ringa upp mina referenser. HEHE. Fan, jag vill verkligen ha detta jobbet. Lever på hoppet.

Vette fanken vad kvällen har att bjuda på. Har gjort en upptäckt som är viktig förresten! Programmet VÄNNER heter inte bara VÄNNER här. Det heter Vänner för livet!!LOL.

hej hej / Big Sis

Låt oss alla denna jul stoppa en mistel i bakfickan så att alla som har problem med oss kan kyssa oss i röven.

punkt

onsdag

Ännu en kall dag på Oslos gator. Inte så illa som det låter.

Dagens runtflängande resulterade i en intervju med en riktigt snygg kille. Så snygg att jag inte riktigt minns vad jobbet handlade om, men jag är ganska säker på att det icke är något för mig. Man ska inte ta jobb bara för att intervju killarna är snygg, har jag lärt mig. Det är ju logiskt att de har de snygga killarna som lockelse, och det viktigaste av allt, så tar jag aldrig ett jobb som är baserat endast på provision.
Inte ens om Cristiano Ronaldo är gruppchef. Man ärju inte född igår, som Emmet så fint brukar säga!

Dagens andra intervju( som jag hade med en tjock tant) gick bättre och resulterade i att jag får börja jobba litegranna redan imorgon!
Torsdag och fredag ska jag nämligen få vara på småbarnsavdelningen på ett dagis. Om jag sköter mig får jag kanske fortsätta nästa vecka, eller så får jag rycka in på någon annan barnehage. Eller så går det dåligt och dom vill aldrig mera se mig på ett enda dagis i hela norgemen det är väl risker man får ta.
Det ska bli roligt iallafall! Jag ska vara en utmärkt dagisfröken, hade jag tänkt mig. 

Idag har vi även haft ett litet drama med el-problem här på vibesgate. Efter några samtal till elbolaget, x antal eldade värmeljus och flingor till middag så kom vi på problemet. Tre smarta tjejer gick ut i trapphuset och tryckte på en knapp i proppskåpet- och varde ljus. Hehehe så går de när två blondiner + en Emmet delar lägenhet! 

Nu är Emmet ute på sin tredje interbju för dagen och jag har lovat att fixa någon sorts mat tills att hon kommer hem. Undra om hon nöjer sig med kaffe och en banan? 

Stay black / Big Sis 

min dag, givande.


Såhär har min dag sett ut alla trogna fans. Jag har haft feber i vanlig ordning, gjort rent och fint åt sköldpaddorna, läst en bok, spelat gitarr med Stellan och slutligen har vi kollat på 8 av 8 möjliga i Anneli-avsnitt som förövrigt är världens bästa program.

dingdingding


Här på bilden är våran - eller numera endast min - inneboende och bättre hälft Stellan. Han köper alltid glass när han är och handlar och får vem som helst att skratta bara genom att finnas.
Imorse exempelvis, efter 13 timmars sömn (han har sjukanmält sig från jobbet fast han inte är sjuk) slog han upp sina blåa ögon och blinkade några gånger med sina orangea ögonfransar och sa;
Faan, jag hade så jävla dålig stake!!!
Han pratade alltså om en ljusstake som han inhandlat. Det var inte lätt för mig att veta.

Han håller på att bli stor nu, Stellan. Han har skaffat sig en egen lägenhet och tänker flytta inom en snar framtid. Å andra sidan har han sagt det i ungefär en månad så jag lever på hoppet om att han ska stanna kvar.


coop


Idag har varit en av de konstigaste dagarna under hela min livstid. Jag har haft feberfrossa, varit tokledsen och gråtit som ett barn, varit skitarg och kastat grejer för att slutligen övergå till ett relativt stabilt läge. Hoppas jag.

Hur som helst så tänkte jag klä på mig riktigt ordentligt eftersom det är ISKALLT ute, gå ner på coop och inhandla lite mat (eftersom det endast finns ketchup och öl i mitt kylskåp) och fika tills ikväll när jag tänkte mysa till det med Karro och titta på Desperata Hemmafruar. Lösviktsgodis vore fint känner jag. kung

LOL

Är det bara jag, eller håller Jenny på att spåra ur?? Fattar na da av allt kladd hon skriver här i bloggen. Men det är väl jag det. Magisk och tragisk. Hon är en sån himla känslosam poet  den dära. Skönt man slapp den ådran. Nä Raka rör och riktigt smör, ska det vara!

Dagen har varit lite av ett äventyr kan man säga. Imorse tog jag jarnbanetoget ut till lilleström för ett möte med en trevlig dam. Det gick bra, så förhoppningsvis kirrar hon ett jobb till mig.
 När jag var där passade jag samtidigt på att sprida mitt leende och CV till en butik. Sedan tog jag tåget tillbaka, chillade lite med Emma och Emmet innan det var dags för nästa intervju.
Där jag blev provanställd innan jag hunnit öppnat käften. Vilket känndes lite halv hel skumt. Tror jag dissar de faktist. Det enda som kändes bra med jobbet var att det jobbade en riktig snygging på kontoret. MEN man ska gå på magkänslan och dette kändes ikke hygglig.
Eter detta var det dags för dagens stora utmaning! Vi tre brudar skulle hämta en Teve hem till vår lya. Långt åt hellvete från vår boplats. Uppe på femte våningen i ett höghus utan hiss fanns den.
Så nu har vi haft dagens styrkepass kan man säga!
 Alla efter bogstadveien fick sig ett gott skratt iallafall när tre svenska rikspuckon kom släpandes på en oversize teve från 90 talet efter huvudgatan i rusningstrafik! Men nu har vi en teve iaf. På torsdag ska vi hämta våran frys...Längtar inte.

Greetings o you all. / Big Sis

Människor klarar man sig utan, men vänner behöver man.


Jag har gått här och varit ensam och febrig hela dagen. Jag har ont lite överallt och funderar på om någon kört över mig med en ångvält medan jag sov. Chansen känns ganska så stor faktiskt.
Jag har iallfall hängt upp lite julsaker och städat. Klapp på huvudet.

På bilden ovan ser ni den forna Hammarstrands-eliten. Den bestod av sisådär 5-12 tjejer som alltid hängde ihop. Tittade på TV varje Tisdag, fikade om kvällarna och i princip bodde hemma hos varandra.


Sedan kom den stora förändringen när alla tjejerna från landet förflyttade sig till staden. Epan byttes mot stadsbuss, och kan ni gissa vad som hände? Någon skaffade pojkvän och "hade inte tid på Tisdagar" en annan skaffade ett nytt intresse som tog mycket tid och resten bara försvann. En nick när man möts och ett hej.
En snabbt leende och kanske en kram. Ett löfte om att "vi ses någon dag", men det hela är bara en vit lögn för artighetens skull.

Ni fattas mig.

13.12


"Min första kyss smakade jägermeister."

3,0


O ärade bröder och systrar, klockan hade precis slagit tre och mina knän var sommrigt blåslagna
den ljumma vinden lekte med mitt hår och hela mitt hjärta var fyllt av fågelsång
säg mig, o bröder och systrar, vad är väl egentligen lycka?

love


Hejdär min fula vän. Idag är det exakt 18 dagar tills vi rör oss mot stockholm och vidare till Thailand i nästan tre veckor. Tänkte bara påminna dig om det.
Puss och hejdå

time for me to fly


Det var så otroligt mycket bättre när jag var i den här storleken. Typiskt att man inte insåg det då utan bara, i smyg givetvis, önskade att man skulle få bröst och långt hår....

När man var sådär liten var det en dröm att ha feber. Mamma matade med glass, kramades, tittade på film, läste sagor, gav medicin - ja, man blev lika lycklig varje gång febertermometern visade något annat än den egentligen borde för att det var så himla mysigt att vara hemma.

Igår kom Sannas kompis Nils hit på besök. Han verkade ha en föraning om att jag skulle bli sjuk för han hade med sig en burk honung.

Med min kvinnliga list lyckades jag övertala honom om att sova över så jag skulle slippa vara så ensam, och gud vad skönt det var att ha någon att prata med på kvällen och på morgonen istället för att prata med sköldpaddorna. Jag har börjat känns mig lite psykiskt instabil med tanke på att de aldrig svarar. Han tyckte jättesynd om mig och sa; men lillavän, du kokar ju!

Hur som helst så har jag jättemycket jag måste göra idag. Städa, göra en uppgift om global kärnkraft, leta fakta om uranbrytning, städa åt sköldpaddorna, handla............
Ja, det fina med feber försvann för länge sedan.

kuk

Mina kinder är alldeles rosiga och jag har "stjärnögon" som min pappa brukade säga när jag var liten.
FEBER.
Feber.
Feber.

Jag orkar fan inte vara sjuk längre, jag har varit det till och från sen jag köpte en vinterjacka.... det var alltså hälsosammare att frysa mamma, bara så du vet!

Hur som helst ska jag väl leta fram en tablett eller något, sen sängen.

kuk

Mina kinder är alldeles rosiga och jag har "stjärnögon" som min pappa brukade säga när jag var liten.
FEBER.
Feber.
Feber.

Jag orkar fan inte vara sjuk längre, jag har varit det till och från sen jag köpte en vinterjacka.... det var alltså hälsosammare att frysa mamma, bara så du vet!

Hur som helst ska jag väl leta fram en tablett eller något, sen sängen.

less tjej


En gång var du magisk
Nu är du bara tragisk.

Fuck youuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu

jävla jenny


Tack för mötet i provrummet, det var givande om något.

Det är inte ofta jag skämmer ut mig riktigt ordentligt. Självklart händer det att jag snubblar på mina egna skosnören, går in i någon eller tar fel på person. Inte ofta. Någon gång per dag sisådär.

Hur som helst så fick Madde pengar idag, och i vanlig ordning lurade hon med mig på stan med ett löfte om "mysigt fika och lite plugg". Fikat var gott, plugget uteblev precis som alltid och sedan tog hon på sig sitt "du Jenny, vi kanske kan kika lite på stan"-ansikte och givetvis gör vi det. Varje gång.

Hon är inte som vanliga människor och provar ett, möjligen två plagg. När fröken Nilsson är i farten görs det ordentligt. "Du jag hittade litegrann" säger hon och kommer med armarna fulla av kläder och ställer sig i närmaste provrum. Under tiden hon står där och tittar sig själv i spegeln och knäpper byxknappar har jag skittråkigt. Jag brukar leka med mina egna fingrar eller rota bland reavarorna bara för att, men idag tänkte jag busa till det.

Jag hittade en mask, en sådan man bara har för ögonen men som såg otroligt rolig ut. Jag tog på mig masken, lokaliserade Maddes fötter och hoppade med ett vrål in i hennes provrum.

Jag slår vad om att det hade gjort storslagen sucé, om det hade varit Maddes provrum alltså.

måndag

Idag har Emmet och jag varit flitige pigor!
Först och främst har vi ju fått en ny roomie här i våran lilla lya. En Emma till har flyttat in. Det gjorde hon igår. Så nu bor jag alltså med Emma och Emmet.

Imorse gav vi oss ut på äventyr på tu man hand för första gången. Emma var på jobbet. Emmet var på arbetsintervju. Jag var och kopierade nycklar och tog en springtur i frognerparken. Hittade både dit och tillbaka utan problem. Bra. Sedan har vi kutat runt på olika ställen. På banken träffade vi norges sötaste gutt. Jag fick hjälp av honom och Emmet fick hjälp av en stirrig brud som hade sin näsa en halv cm från Emmet ansikte! hähähä.  

Sedan var vi på skattekontoret med alla invandrare och hämtade papper så vi kan få våra norska personnummer, skattekort och öppna ett norsk konto. Nu sitter vi och ringer på frysboxar och tv-apparater som folk lagt ut på nätet.

Jag har rykten om att Jenny håller på att julpyntar på konstapelgränd. Fattas bara en tomtelajva på sköldpaddorna nurå!

 
Frognerparken som den såg ut i oktober. Lite mindre löv såhär års.

/ Big Sis

godmorgon


Det är så enkelt att prata mina vänner. Släppa ut något som har ungefär lika mycket betydelse som en fis i rymden men som fortfarande är elakt och nervärderande. Det är en ganska otrevlig sysselsättning om jag ska vara ärlig.
Men vad skulle vi ungdomar göra annars var det tänkt, vi har ju inte ens något ställe att hålla till på när det är -30 grader och kylan får hela kroppen att skaka? Min kompis Frida skrev en text till ÖP, om du vill kan du läsa den här.

Frukosten väntar, puss.



UNDERBART


Eftersom kvinnan till höger har flyttat ut härifrån nu kan jag äntligen ta mig friheten att julpynta.
Om ni inte visste det så hatar Sanna julafton. Sedan i mars har hon suttit och lyssnat på låter med refränger som går ungefär såhär; fuck you very much and by the way I slept with your brother. I HATE CHRISTMAS FUCK CHRISTMAS.
Men nu är det som sagt slut med det. Jag och Stellan gjorde en gemensam insats och hoppla så tjusigt det blev med både julgardiner med änglar på och en julstjärna.

Ne mina vänner, nu kanske det är dags att diska disken sedan i fredags. En annan frihet jag kan ta mig - spara på disken hur länge som helst.

another day another drama

Idag är det Söndag och till datanerdarnas stora lycka går internenetet lite fortare idag! Problemet är bara att vi inte tar oss in på finn.no eller någon annan viktig sida så vi kan söka efter frysar och jobb. Slutsats- vi måste nog uppsöka grannarna på Elstersgate och tjuva lite internet och lite frysplats tills vidare! 

Det är ganska kul att Emmet och jag bor tillsammans nu.
Det har vi ju liksom aldrig gjort förrut!
Det bästa är att Emmet alltid prickar papperskorgen när hon slänger clementinskal vilket Jenny alldrig gjorde. Jag kan gå naken hela tiden vilket jag aldrig kunde när jag bodde med lille stefan( dock finns det jättestora fönster här har jag märkt) Man får ofta ett gott skratt eller två när Emmet börjar flumma iväg och filosofera för sig själv. Sedan att hon äger alla 10 säsonger av vänner, gärna lånar ut sina kläder samt är en fantastisk kock, gör henne till den ultimata sambon.

Jag är även sugen på att gå ut och se hur pass vilse jag kan gå här. I mitt stille sinne tror jag att jag har lärt mig hitta till frognerparken, men något säger mig att det är en illusion.. Mitt lokalsinne är verklig obefintligt, största delen av tiden vet jag inte vad som är upp eller ner. Förjävligt släktdrag, de där. 

Men vi får väl se vart fötterna bär! / Big Sis
  


lördag

Idag har jag ätit knäck så jag nästan kräktes, fikat och bara myst runt med två av mina favoritvänner.
Ikväll drar vi iväg till pulkabackarnasrike och åker pulka hela kvällen, äter pepparkakor och dricker varm choklad.

LOVE

norge update

Nu hänger Emmet o jag i den nya lyan och är såkallade oslobor!

Igår åkte vi bil i 12 timmar, sedan ägnade vi halva natten med att tömma bilen på grejor. Tur att vi fick bärhjälp av några snälla tyskar, annars hade det tagit ännu längre tid. Och tur att Emmets pappa är en händig och snäll man som utan att blinka ställer sig och skruvar ihop en våningssäng mitt i natten i ett kolmörkt rum.

Idag har vi fixat ännu mer och snart är vi iordning tror jag.Vi har ju tillåmed lyckats hacka in oss på någons internet, hehe.
 Imorgon kommer våran nya roomie och ikväll ska vi hänga med Linnéa. Livet är gött när man är trött. Nu har vi bara några problem att lösa, vi behöver skaffa en frys. Vi behöver skaffa en teve. Och vi ska försöka heja på Internet så det går snabbare så vi kan titta på " Så mycket bättre" på tv4play ikväll! Dileva for life <3. Eller petter?

Nä nu ska jag städa toan med emmets tandborste!

/ stekarna på vibes gate

jul jul


Sanna skrev ett sms till våran bäverlika men relativt söta, 10åriga kusin Matilda och frågade vad hon ville ha i julklapp.
"Kanske smink     smycken inga leksaker!" svarade hon då.


D
et är ju som roligt på nåt vis hur saker förändras. Idag är det julmarknad. För ett år sedan hade jag dragit mig upp ur soffan och med den största tonårsattityden frågat; måååååååste jag verkligen följa meeed?
N
u känns det så otroligt mysigt att gå runt bland marschaller, julmusik och knäckförsäljare. Heja på människor man känner och bara finnas mitt i allt. Jag hoppar i kläderna nuuuu, hejdoo

en hård dag


Jag som hade förväntat mig pussar och kramar i tusental fick tänka om när jag kom på dagis. Lillasystern ser ut ungefär såhär istället för att se gullig och snäll ut. Hon gråter, skriker och gör allt för att gå mig på nerverna.

Varför är du så himla arg Erika!?
Jag har haft en jobbig dag, svarade hon.

En jobbig dag kan ju alla ha, så jag får väl helt enkelt acceptera det och försöka hålla mig undan från hennes tänder och naglar.
Varför har din dag varit så dålig då?
För jag har bara fått varit ute och bygga snögubbar hela dagen... och sen, sen fick jag korv till lunch...

Ja, som ni ser, hon har haft en jobbig dag.

en ensamstående sköldpaddsmamma

är vad jag är. Min första ensamma natt på Konstapeln kan endast beskrivas som kaotisk. Åh vilken morgon.
Försov mig. Ordentligt.
Försökte skynda mig att diska all disk på fyra minuter, hann ha sönder en tallrik = massor med vassa saker på golvet.
Hoppade ut i trosor och linne, gick barfota genom snön och kastade soporna, insåg att jag inte hade några kläder på mig, skyndade in och klädde på mig, krockade med en gubbe så han ramlade, hjälpte honom upp, fick mail om att jag tappat min plånbok i ett solarium där jag dessutom inte solade utan råkade sätta igång en soldusch. Alltså slängde jag bort 50 spänn på absolut ingenting, bra Jenny.

Nu ska jag ta ut min agg på kärnkrafts-industrin. Med lite tur hinner jag med tidiga bussen hem och kan hämta E på dagis, men först måste jag till Odenskog och hämta min plånbok. ....


redo

Jaha, då var man packad och klar! Igår var man bara packad. Det går framåt alltså?
Måste säga att allt som allt så känns det mesta ganska bra.
Imorse när jag satt i köket på konstapeln och filosoferade lite så kändes det rätt fint. Finns ingenting kvar att göra där liksom. Många roliga dagar och nätter har det blivit innanför de tjocka betongväggarna, men nu är det tametusan dags för nya äventyr!

Den person som kommer bli mest saknad är utan tvekan Lilla E. Världens härligaste unge, no arguments. Jag vill typ stanna tiden så hon inte lär sig något under tiden jag är borta, och när jag kommer hem igen så startas den och jag missar ingenting! Det vore något det.

Nä finns väl inte så mycket att skriva här. Imorgon blire, Emmet och jag på rullande fot igen.
AWESOME.



reach out and try to grab it. / Big Sis

andré


Kände bara att jag var tvungen att slänga in den här finfina bilden först innan jag drar någonstans.
Bara för att det var ungefär exakt ett år sedan jag letade nobelklänning som en galning precis som alla små 95;or gör nu.
Exakt ett år sedan jag var jättenervös över att äta med tre gafflar.
Exakt ett år sedan Anders-Olofskolan var en självklarhet och det kändes som att gymnasiet var ljusår bort.
Tiden flyger bokstavligen talat fram, helt otroligt vad fort allt går egentligen.

Nu tar jag med mig världens bästa André ut på en promenad precis som utlovat.

kvällens schema


ät era brykakor för nu drar jag.

tystnaden som uppstår när man är ensam på Konstapeln.


Ungefär som på bilden ser det ut just nu. Jag sitter ensam vid ett matbord med fyra stolar tillsammans med min dator.
Det är kallt och mörkt och jag har strulat till allting som någonsin går att strula till i vanlig ordning, sovit sammanlagt tre timmar på två dygn och skrivit två halvkassa prov. Inte min vecka det här.

Imorgon åker jag hur som helst hem. Hämtar lilltrollet på dagis på direkten, åker hem och pussas och kramas och tittar på barnfilmer hela dagen. På lördag har jag massor av mysiga aktiviteter inplanerade med mina absoluta favoriter, blandannat julmarknad, pulkaåkning, glöggdrickning och pepparkaksätning.

Sanna skrev en lapp på fyllan när hon kom hem inatt till mig och Stellan efter den sista officiella utgången i Östersund.  Förutom alla felstavningar och konstiga fylleformuleringar kunde man urskilja; ÄLSKAR ER BÅDA KOPIÖST MYCKET.
Lite kärlek såhär i mörkret, varsågoda. Eller kanske Prego som det heter på italiano.

puss

21.10


Lillasystern på bilden blev så himla ledsen när den andra lillasystern som i det här fallet är en storasyster skulle åka hemifrån. Lillasyster junior spelade givetvis på det dåliga samvetet som storasyster Jenny fick och manipulerade till sig en hämtning på dagis nu på fredag. Kort sagt - Östersund får klara sig utan mig i helgen tack vare en treåring.

Har hunnit med ganska mycket jag länge planerat. Exempelvis tog jag tag i saker och ting och rengjorde åt sköldpaddorna här om dagen. Snällt av mig. Därefter tänkte jag leka en lek som hette; jag är en välplanerad otdentlig tjej.

Det gick till såhär. Klockan var kvart i 9, alltså en kvart kvar tills de desperata hemmafruarna. Jag slängde mig in i duschen, på med ansiktsmask och nagellack, vidare till spisen där jag satte på vatten som slutligen skulle bli te - vidare till soffan - hann precis tills det började! BRA. So far so good.

Sedan sa Stellan; jag vill åka på Max. Vi åkte på Max. Där sprack plan nummer ett som hette "sova innan elva". Typiskt.
En gammal vän som jag inte pratat med på åratal skrev i facebookchatten; promenad?
Varför inte, tänkte jag. Där sprack plan nummer två som hette "sova innan tolv".

Efter ungefär tre timmars promenad och massor av skratt var det hemgång som gällde. Frös som en gnu. "sova innan tre" - mission failed. Tittade på film hemma hos honom och somnade som en klubbad säl.
Upp och hoppa klockan 06.00 efter två timmars sömn, hem, byta kläder, frukost, skola hela dagen. Pigg och glad. Eller?
Idag har jag hunnit sola solarium också. Hejaheja.

Slutsats - två grejer jag länge skjutit upp avklarade på två dagar. Duktigt.

f.r.i.e.n.d.s......................

Alltså. De där med kompisar är väldigt konstigt egentligen.
I min värld så finns det kompisar överallt. Bara det att man inte träffat dem än. Det är bevisat.
Är man hemma så är man med kompisarna som finns hemma, och åker man iväg så träffar man alltid någon/ några som blir ens nya vänner som man har griskul med istället, när de gamla inte finns tillgängliga.
 Bara genom att flytta från hammarn till östersund tillexempel.
Hur många fantastiska människor träffade jag inte bara genom den flytten? Först och främst den nya klassen där jag fick många vänner som jag levde loppan med under gymnasietiden och ungefär 3-5 st som kommer hänga med mig livet ut,på något sätt..
Och inte bara klassen utan stora delar av JB, samt en del sköna lärare. Sedan fotbollslaget som jag haft en massa roliga stunder med. Jobbarkompisar som blivit riktiga kompisar. Nya vänners vänner som man hängt med på gymmet och krogen, och diverse annat folk som man träffat på fester och sedan pratat med på stan osv osv. Sedan en viss del idioter som man mött på diverse tillställningar såklart, men överlag possetvia upplevelser.
 Detta är en av anledningarna till att jag längtar till flytten. Jag är väldigt nyfiken över vilka nya sköna polare som bara väntar på att lära kännas.
Det tråkiga är att man lämnar vissa, för en stund. Vissa som trots allt är, jävulst speciella.
 Jag kan inte sätta fingret på varför. Det är så konstigt att man kan passa så bra ihop med en grupp människor, när det enda man har gemensamt är att man är född på en area av kälarne-bispgården-hammarstrand. Det måste vara något i vattnet..Eller vodkan?

 love you anyway, bitchessss

försöker sova inatt. / Big Sis

hej




Sannas största hobby är att irritera sig på mig, och min största hobby är att irritera mig på andra.
Här har ni 3 saker som får mig att bli skogstokig. Tre saker som får mig att se rött och koka inifrån så röken ur öronen är ett faktum.

Vill du göra mig riktigt förbannad och less ska du;
  • Skaffa en pojkvän, kalla honom för fåniga smeknamn exakt överallt, svara på varenda inbjudan eller förslag om att hitta på nåt med; nej jag ska vara med gubbilubben, snuttiplutten, ska titta på film med älsklingssnoppen and so on. Jag förstår att man kan tycka om en människa otroligt mycket och vilja spendera mycket tid med personen i fråga - men sätter man sina vänner åt sidan (läs i Haparanda) förtjänar man att stå ensam när det tar slut.

  • Vänd kappen efter vinden. Gud skapade människor olika med olika åsikter och värderingar för att det skulle vara så. Bland det värsta jag vet är människor som vill ta reda på ens åsikt först för att sedan säga; mmmmhmmm, exakt så tycker jag också! Det är så otroligt tråkigt med människor som inte kan stå för det dom tycker.

  • Folk som sitter på bussar och diverse allmänna platser och pratar alldeles för högt om saker man absolut inte vill höra. Okej Britta kul för dig att din man är impotent, men kan jag få äta upp innan du börjar med en mer detaljerad beskrivning?
Såja! Hur som helst äter jag och Sanna kinamat så ingen av oss behöver diska. Sweet.

nummer elva


En filosofisk lillasyster i mitten av raden som tittar åt helt fel håll tillsammans med mitt underbara lag.
Gröna och fina.

En del dagar kliar det på insidan av mina benhinnor. Man skulle kunna tro att det är en illusion, men dessvärre är det sant. Det känns ungefär som att jag är en älg innan jag ska fälla mina horn, jag vill gnida mig mot allting för att få det att sluta klia men det funkar inte, för det sitter på insidan.

Fotboll fotboll fotboll fotboll tickar klockan i köket när jag försöker koncentrera mig, döda döda döda skriker det i huvudet när tristessen är ett faktum - precis med samma röst som min pappa skrek på mina matcher sådär i 9års-åldern. Jag har försökt hålla mig borta länge med diverse olika bortförklaringar, men jag kan inte längre.

Dags att börja lira igen, HELL YEAH. Får se om det sitter i några gamla färdigheter.

Ikväll är det träning men eftersom UPPSKJUTNINGSDROTTNINGEN, DET VILL SÄGA JAG, HAR GJORT DET HON ÄR BÄST PÅ har jag en hel drös skoljobb att uträtta. Tillexempel det här jätteroliga; http://www.skola.klimatsmartcommunity.net/?page=2
där ni kan ta reda på hur många jordklot som skulle behövas om alla skulle förbrukar saker och ting exakt som du gör, slöspelle.



respekt

Det söks jobb inatt igen.
Jag vet inte varför jag gör det på nätterna när det borde gå minst lika bra på dagen? Jag tror det har med överdrifterna att göra.. På nätterna har jag lättare för att inbilla mig hur grym jag är. När det är kolmörkt både inne och utanför och Jenny och Stellans snarkningar är det enda som hörs så flödar min kreativa sida och jag är plötsligt bäst på allt, kan allt det finns inget som är för svårt och det finns ingenting jag inte förtjänar. Jag är den ultimata personen att anställa för vilket jobb som heslt! Känns det som på natten.
På dagen när det obarmhärtiga ljuset lyser in genom de sktiga fönstren så står det ganska still i huvudet. Mina söknadsbrev blir korta och opersonliga. Min " awesomeness" lyser inte igenom på samma sätt. På nätterna finns inga hämningar, då skriver jag vilt vågat och kaxigt med en trevlig " henne måste vi ha " framtoning.

Nackdelen är bara att man blir så jävulst trött på dagen. Men de sket väl en raggare i, som Jenny skulle ha sagt. 
Appropå Jenny så hade vi en liten dispyt idag där jag fick säga till på skarpen och ta hårt i armen. Låter som man håller på att uppfostra en 3 åring här och ja ibland så känns det så!
För det allra mesta är hon jävligt rolig att bo med, systeryster. Det enda som kommer bli skönt att slippa är hennes "i don´t give a fuck" attityd. Jag menar, hur svårt är det att pricka sopkorgen när man slänger något.? Det är inte min favorit syssla att plocka upp hennes clementinskal som ligger utspritt över hela sopskåpet och slänga i korgen. Ska även bli skönt att bo tillsammans med någon som inte sticker när det är halv-klart. Om det nu är ens tur att diska så diskar man väl förbövelen hela disken och torkar av bordet och diskbänken sen? Man slutar inte när hälften är klart och börjar riva fram och göra något annat samtidigt som man knölar ihop disktrasan så den luktar gammal sköldpadda inom ett dygn. Jag kräver inte perfektion eller att det ska vara supersnyggt eller nått sånt fjaskeri. Bara lite respekt och vanligt jävla vett. Det är fan något av det respektlösaste man kan göra att kasta soporna breve korgen och inte bry sig så pass om dem man bor med att man låter det ligga kvar.. Det är tillåmed värre än att ta den sista kaffemjölken utan att förvarna! 

Ne nu blev ju det här ett jävla inlägg om respekt såhär på nattkröken. Jenny dillade om hur jag skulle uppfostra mina framtida ungar för några dagar sedan och nu vet jag fanimej svaret. Det viktigaste är att dom ska ha respekt för andra människor och djur! Sedan kan de ju få supa och bråka bäst de vill men respekten ska jag vara stenhård på!

Nu vet ni det. Godnatt. / Big Sis

uppdate


Hon har mössa på sig, idag IGEN!

S
anna började gråta vid middagen idag när hon berättade om sin största kärlek i hela världen (en kille som jobbade åt vår pappa när vi var små) som tydligen skaffat stadigt sällskap och en liten blodig unge precis idag.

Hon skyllde på att hon fick kycklingkrydda i ögat men så var inte fallet. Hon kommer säkerligen ta bort detta inlägg när hon återvänder hem men jag ville bara bevisa för er - HON HAR KÄNSLOR!!!!

snabbnudlar


Godkväll lovers! Klockan närmar sig halvsex och det är väl egentligen middagsdax.

Idag när jag skulle åka buss var biljettgrejen trasig, vilket innebar att jag fick spara en hundrapeng vilket kändes fint.
Väl framme i Östersund mötte jag upp Malin och käkade långfrukost på ett café i såsådär två timmar tills vi började, mysipysi.
Fick G på ett assvårt prov som jag dessutom inte pluggat till. Dumt gjort av mig, och jag tackar gudarna att jag låg precis ovanför gränsen iallafall så jag slipper göra om helveteskapet.
Sprang på stan, köpte hela och inte tygiga skor och lite raffs till Thailand.

Har matteprov imorgon som jag måste ta itu med - werikph3409y23494+60hk.
Eftersom jag bestämt mig för att få VG i matte A så är det väl bara att sätta igång antar jag. Har ringt efter min stödlärare Malin. Hon är fin hon.

detta fält måste fyllas i

Det börjar dra ihop sig nu!
Första hyran är pröjsad samt den snuskigt höga depositionen. Nu är de bara nycklar som fattas, ungefär. Inatt satt jag uppe till 02.05 och sökte massa jobb. Det finns ju massa kul, när man väl börjar titta runt. Dock tar det en sån jävla tid att söka på norska "stilingar" eftersom man måste registrera hela sitt liv på deras sida först. Det räcker inte med att "last op CV" utan först ska du klicka i massa rutor och ange dina mellannamn, utbildningar, kurser osv. SEN klickar man på last op CV, och vad står i ditt CV då? Jo dina mellannamn, utbildningar och kurser. Haha.

Hursomhelst. Idag är det måndag. Då tog man sig en redig sovmorgon. Så nu kanske man borde ta tag i dagen,dricka lite kaffe och dra på gymmet. Ikväll kommer Josse hem på långpermiss så då hinner vi hänga några dagar innan jag drar, wiie.
¨
Det är lite roligt de där. Hela gymnasiet tog folk fel på oss. Minst en gång om dagen blev jag kallad JOSEFIN eller JOSSEE. Fint namn så det gjorde ju inte så mycket. Men nu, är vi inte lika för 5 öre. Vi påminner inte alls om varandra. Men då var vi sjukt lik. Bildbevis :

 lika

 inte lika alls

/ Big Sis

söndag


Godmorgon! Här ovan ser ni två bilder tagna direkt från Koh Lanta. Idag är det 28 dagar tills vi packar våra pinaler och försvinner dit i nästan tre veckor. Det kommer kännas lite, ytterst lite, konstigt att befinna sig i ett exotiskt land på julafton, men å andra sidan har inte julafton varit sig likt på många år så det kanske är lika bra.
28 dagar = fyra veckor = fyra helger = varje helg är lika med två dagar = 2 x 4=8. Hängde ni med på min briljanta uträkning?
Resultatet blev iallafall 20 SKOLDAGAR TILLS VI ÅKER. WIHOOO

Hur som helst börjar ni kanske bli uttråkade av allt thailandsprat, ska försöka lugna mig. Nu ska jag resa iväg till en annan ort först och främst - hammarstrand och kramas lite med lillasysteryster och förhoppningsvis göra lite matte.

Trevlig söndag

lördag 22.22

Big Sis här. Måste plinta ner några rader för att jämna ut dumheterna här i bloggen. " giv mig ett barn" whaaaaaaat lol. Ett barn är fan ingenting man bara skaffar som en ny tröja eller en sköldpadda,bara för att man kan. Jenny får nog lugna sig minst 10 år till, annars ska hon få se på annat!

Förövrigt så rullar livet på. Igår var det ju fest, och fest är alltid kul när man umgås med sveriges skönaste personer. Kul kväll. Vaknade på soffan imorse av att jag höll på att kvävas, förbannade snor.

Idag har vi finbesök av en fyrfota vän på konstapeln. Lilla Bente är här och hänger med oss. Hon verkar trivas väldigt bra i stan och ligger i hallen och sover på någons jacka.
 Imorgon är det söndag igen och jag vet inte riktigt vad jag ska ta mig för. Jag börjar vara trött på att lajja runt nu. Jag vill ha ett jobb och en vardag och ett omeningsfullt tråkigt inrutat 9-5 liv som ints ställer så höga krav på min kreativitet! Jag är väldigt sugen på oslo nu. Jag känner mig som ett sprillans nytt batteri med massa energi och vilja som bara ligger och väntar i en låda på att börja användas. JAG ÄR LADDAD. Och på torsdag/ fredag blire.Håll i hatten!

Just nu sitter vi ocvh kikar på filmen, underbar & älskad av alla. Den är kul! Jenny har killbesök. I pojkväns betyg av Big Sis får han 4 av 5 hästar. Han är trevlig och välkammad och rolig och dessutom kan han opera. Vilken kille asså, way to go little sis. 



Nej hörrenini, nu ska jag joina de sliskiga ungdomarna i soffan! Fy fan vad jag kände mig gammal då jag skrev de där. 

ha de fint / Big Sis
 

KRAM TILL ER ALLA


Godmorgon medmänniskor. Eller ett goddag kanske passar bättre med tanke på att klockan är kvart över 1. Hehe. Det är ju som sagt lördag idag och jag och Madde firar med pannkaka. Pinsamt nog var vi tvungna att rådfråga en kock för att de skulle bli pannkakor och inte sladdrigt sladder.

Idag tänkte vi begrava oss här hemma med en bra film för att avancera lite till kvällen och åka skriller. Skridskor alltså.
Återstår att se om vi överlever.
Sannas kompisar har suttit här med bakfulla huvuden och spelat gitarr hela morgonen. Mysigt gjort av dom.

Det börjar på något vis kännas som att det är julafton. Hm. GOD JUL!

saknar er, saknar oss


alltså

 


När man tittar på en google-bild så kan man alltid försvara sig med redigeringens kraft. Man häpnas inte över vattnets klarblåa färg med tanke på att man vet att människor har fotoshoppat och förbättrat både ljus och kontraster. Den här bilden har min pappas sambo Monica tagit - den är helt verklig. AAH DET SER UT SOM ETT PARADIS.

Imorse när jag åt frukost med min ellinor så blev vi lika chockade över att det stod 29 DAGAR KVAR TILL THAILAND på hennes nedräknare. Det är ingen tid alls. Snart åker vi. Hjälp

giv mig ett barn


Det har slagit slint för tjejen på bilden. Totalt. Hon har blivit (ännu mer) psykiskt instabil.

Idag mina vänner slog det mig. När jag gick ensam på stan i höstmörkret med snö i skorna insåg jag att jag i nuläget skulle kunna föda ett barn. Jag skulle kunna skapa ett helt nytt liv. Vilken äckligt fascinerande tanke. Jag har lekt med den mest hela dagen.
Hur skulle jag uppfostra mitt barn för att göra den till en sån bra människa som möjligt?
Skulle jag vara en sträng förälder?
Skulle jag .......................................................... Jag kan helt enkelt inte sluta!
Hela dagen igår spenderade jag med att läsa "UNG MAMMA" "ensam mamma till.." "14 år och gravid".

Nåväl. Klockan är för tillfället 10 i 6 och ikväll ska Sanna ha sina kompisar här. Jag ska kanske byta tröja och inte gå här och se sunkig ut. Kanske tillochmed kan finna en pappa till mitt ofödda barn! Uppdaterar er senare, om inte annat visar det sig väl om ett par månader!

jag är en mamma

Eller jag vet hur det känns tror jag.
Jenny är ute, och jag sitter hemma och "typ väntar på att hon ska dyka upp" fast jag egentligen inte vill erkänna det. Jag vet ju att hon kommer vara borta många timmar till. Det är man ju,och framförallt så var man ju när man gick i ettan och var ute(eftersom då är man inte på någon krog som stänger någon viss tid, utan då är det fest tills den som har festen somnat, och oftast någon timme till efter det också) Så jag vet ju att hon kommer vara borta länge till, och jag vet att det inte spelar någon roll om jag sitter uppe eller inte.
 Ändå känns det inte riktigt som att jag kommer kunna somna förens hon är hemma igen.
Lite komiskt eftersom jag aldrig fattat de där med föräldrar som sitter uppe och väntar. Hem kommer man ju alltid. Nu får jag smaka på min egen såkallade medecin! 
 
                                                   
Man vill ringa henne också, samtidigt som man inte vill det. Man vill ju vara cool, vara chill.Inte nojjig och hålla på och ringa och smsa. Fast ett litet sms kanske man kan skicka? Och svarar hon inte inom 10 min, så är det väl OKEJ att ringa, och kolla att allt är bra. Så hon inte har gjort illa sig eller något. Svarar hon inte i telefonen så är det väl lugnt att ringa alla hennes kompisar och svarar inte dom måste man väl få ringa kompisarnas päron för att se om dom vet vad som försiggår? Får man inte tag i dom så mååååååååååste man ju bara få åka till festen. Så äre bara. Fatta vilken curling morsa jag kommer bli. Inte bra. Måste öva. Går och lägger mig nu så får väl Jenny sköta sitt eget liv, plåstra sina egna knän, betala taxin och torka sin egen spya. Den hårda vägen. Fast ett sms ska jag skicka.Ett coolt sms. typ : " allt lugnt?"

Godnatt då / Big Sis


the best part about me is you


UHH. Mår ungefär som jag förtjänar efter en vecka då jag varken har ätit eller sovit ordentligt. Vaknade inatt av att det var andra världskriget inne i mitt huvud och kunde inte sova föränn klockan slog 5. När jag hoppade upp ur sängen klockan 7 för att ta mig en dusch snurrade hela världen och jag var tvungen att kräkas.
Ni mår bättre nu efter den informationen va? Äter era brykakor ordentligt? Bra!

Hur som haver så är jag ledig imorgon och vet inte riktigt vad jag ska ta mig till. Åka hem till mamma kanske och tar igen mig lite, har varit en rätt jobbig vecka på nåt vänster.

Nu är det inte länge kvar tills Sanna och Stellans närvaro blir frånvaro istället. Skönt låtsas jag, men egentligen är det inte riktigt så. Nåväl, det får väl funka det också. Måste ju stötta mina små pippifåglar när de ger sig ut i världen.





stan igen

Åh vad jag vill vara hemma, hitta en schysst backe bygga ett fint snowboard hopp och hoppa i pudersnön hela dagen. Som jag carro och jonas alltid gjorde när vi var yngre. Dock finns det nåra problem.
1. Carro är i barcelona.
2. Jonas är någonannanstans men inte här.
3. För att hitta en schysst backe som duger måste man åka mot Hoo/Böle hållet och där är inte jag.
4. Jag måste åka tillbaka till stan NU och fortsätta packa packa packa samt klippa mig.

En annan gång då. Måste dra på studs så jag inte missar bussen.

/ Big Sis

självdestruktiv tjej som har pillat på sina örhängen så hon fick en infektion.



I
dag har jag debatterat om saker jag egentligen knappat hade någon aning om. Jag hatar att hålla på med integrationsfrågor, för hur man än vrider på saker låter vartenda uttalande som något som Jimmie Åkesson skulle kunna säga och riktigt så vill jag ju inte bli uppfattad.
Hur som helst lekte jag folkpartist idag, det gick väl helt..okej? Kanske.

Imorse hoppade jag upp ur sängen redan klockan sju trots att jag började tio för att plugga litegrann inför dagens prövningar. GEOLOGIPROV, hur tråkigt?! Hur som haver så är det en av mina finaste drag - den icke-existerande planeringsförmågan. Tack för den mamma! Eller pappa? Farmor kanske.

ses

tisdag

Another day, another drama.
Idag har jag varit på skolan och varit ute nästan hela dagen och lekt med ettorna. Bra dag som slutade lite tråkigt med en borttappad rosa valross. Alltid lika jobbigt :(

Sedan har vi som bor i den här lilla hålan ätit köttbullar och efter det var jag på gymmet första gången på länge.Man börjar ju bli klen, höll ju fan nästan på at få stryk i armbrytning av Åsa tjurlappen Bergvall i helgen. Inte okej!

Under denna sista vecka som sambos på konstapeln har Jenny, Stellan och jag passat på att ta lite fina bilder för att bättre kunna minnas denna underbara tid om några år. Ni får väl se resultatet om några dagar då, då ett fint(?) album utlovas.

 
the battle. Jenny är stark som en fiskpinne.

/ Big Sis

ta mitt skimmer för jag brinner



Jag har alldeles för mycket plugg för att jag ska bli motiverad till att göra det. Ärligt talat.
Men jag måste. måste måste måste.

Nuför tiden är det mörkt när jag kommer till skolan och mörkt när jag går därifrån.
Tur att en fika på Pause med fina kamrater och ett gulligt blogginlägg håller mig lite varmare i höstmörkret.

Nu rullar jag iväg till Madeleine. Vi ska plugga. HEJA HEJA HEJA

gömma nyckel

Jag har svårt att förstå varför Jenny var irriterad och förbannad på mig igår? Hon hade ju liksom ingen riktig anledning, förutom att hon störde sig på min röst, och den här rösten har jag ju haft hela livet och kan inte direkt göra något åt den, så hon får väl lära sig att acceptera min brist - som tydligen är min röst.
Jaja, jag blir ju aldrig irriterad eller arg på Jenny. TROTS ATT HON NU KASTAT BORT HEMNYCKELN. Älskar henne ändå va. Vilkorslöst. Så mycket att jag måste dra härifrån sanbbt nu innan min kärlek till little miss slarvmaja gör mig vansinnig på riktigt. För jag erkänner, kasta bort hemnyckeln och sedan säga " leta du, den ligger väl där någonstans" Får mig att känna ilskan bubbla upp. På ett kärleksfull sett, men ändå. Jag får sån himla lusta att på ett kärleksfullt storasyster sätt ta tag i hennes lilla huvud och dänga det i stegen till sängen upprepade gånger. Men jag ska inte. Ifall jag slår henne i huvudet kommer hon kanske bli ännu mera slarvig och ännu mera glömsk, hemska tanke.

Så nu ska jag koncentrera mig på annat tills Jenny kommer hem då hon ska få trolla fram nyckeln utan min hjälp. Så nu ska jag fortsätta packa grejor. Det går bra. Jag är snart en fena på att bygga ihop flyttlådor! Heja Sus.
¨
 Jag ser ut som en hund på den här bilden. En snäll hund.


Se you in hell / Big Sis


SOV MED ENA ÖGAT JÄVLIGT ÖPPET

Ibland känner jag bara för att döda Sanna. Jag vet ärligt talat inte varför. Allt hon gör irriterar mig. Hon har mössan på sig inomhus för tillfället tillexempel.
Så fort hon öppnar käften låter det som bestick mot en tallrik i mina öron.
När hon skrattar blir jag arg. När hon andas för högt blir jag galen.


Jag skulle må så himla bra av att kissa i hennes hårschampoo (otaktiskt eftersom vi använder samma) eller något annat sånt. Tips kompisar?

Hur som helst så är det kanske bara mitt känslosamma jag som håller på att ladda upp med ilska för att klara av hennes flytt härifrån. En gång, sådär i 7års-åldern hoppade jag upp underifrån (jag var kortare förstår ni) och slog henne över näsan eftersom hon påstod att hennes fotbollstränare var bättre än min. Näsbenet gick nästan av, och när mamma hittade Sanna i en blodig hög på golvet så stod jag bredvid och skrattade.

Som ni kanske förstår är jag en ytters förvirrad varelse.

en ensam vargs klagan


Imorse när jag vaknade kände jag mig ungefär såhär. Glad, harmonisk och tillfredsställd efter en ytterst trevlig kväll med Mirja, trevligt sällskap, massor av skratt och givetvis god mat. Oxfilé, rådjur, älgstek, potatisgratäng, sallad, glass, kakor - ja, min buk blev uttöjd till max.


Nu känner jag mig mer såhär medan jag sitter och vickar på tårna och funderar över min uppgift om segregation och integration i Svea jävla rike. Jag tror att jag har tagit världsrekord i suckning och frustning under de senaste timmarna, även fast det är ett intressant ämne så vill jag skjuta mig i foten.

Hejdå






DEDIKERAR DENNA TILL DIG MADDE.


WANNA BE ON TOP?

and we all miss you man

 

not much to say

Igår hände inte mycket. Jag tvättade och jag insåg att om man dricker kaffe och juice samtidigt så smakar det kräks i munnen. Jenny var i Sundsvall och shoppade hela dagen och halva natten. På kvällen var jag i pålgård och tittade på en jävulst bra skräckis. Tur att man inte delar ut morgontidningarna längre. Hande aldriiiiiiiiiiiig kunnat gå ut ensam nattetid efter Instängda 2!

Det var fredagen de, och det är lördagen nu. Sitter här och känner mig lite i valet och kvalet. Duscha eller inte duscha, är den stora frågan. Också funderar jag över praktiska saker, som flyttadet av grejer och sånt.

tittade det fanns lite naaaaaawiga bilder som styr upp dagen. Mitt och lilla Annas första möte, samt min hårbotten och lilla Anna. naw.



Nu ville Jenny tydligen att jag skulle locka hennes hår. Fatta vad girlylicious!

/ Big Sis


ANTINGEN ÄR SANNINGEN RELATIV ELLER SÅ ÄR JAG GUD.



Livet är fullt av dramatiska uppvaknanden av alla möjliga slag. Man vaknar mitt i natten och inser att man inte alls befinner sig där man vill i livet.
Man tittar på F.R.I.E.N.D.S en grå eftermiddag och inser att man har suttit på samma ställe i ett och ett halvt decennium.
Ja, ni förstår mig. Sanna har vaknat upp och insett att det finns en plats hon hellre vill vara på än Konstapelgränd 35. Hon har fått en lägenhet i norge, för er som inte förstått det.

Stellan har också vaknat upp. Han har efter ett års tid insett att man aldrig får ligga om man delar lägenhet med två tjejer.
Jag vaknade också upp idag. Det inträffade när jag slog huvudet på väg ut från en lekstuga.

Jag är inget barn. Jag är en tonåring. Jag är snart en vuxen och jag får göra i princip som jag vill.
Det är jag som väljer hur jag ska hantera saker och ting och de flesta val jag gör påverkar endast mig själv.

Jag frågade mamma vad jag skulle få om jag inte åt godis på ett år och hoppades innerligt att svaret skulle bli 1000 kronor (som på den gamla goda tiden) men icke. Jag har tydligen växt förbi sånt.

Om bara en månad ska jag resa över en hel kontinent endast i sällskap av en vän (som är lika förvirrad som jag själv). Snacka om äventyr! Jag kommer ihåg första gången jag fick åka till Östersund själv med bussen.
Ibland saknar jag den tiden.

Förresten fick jag ont i knäna av allt krypande på djungelhuset idag.
Som ni ser på bilden ovan är jag vuxen av mig. Hemskt vuxen.

In the djungle

Den som söker skall finna. Och när den som söker slutligen fann så insåg hon att mycket i livet plötsligt skulle ändras rätt fort. Ni vet sånna där lyssna berättelser som man lyssnade på som liten " när du hör det här ljudet, så vet du att det är dags att vända blad" Lite så känns det, blandade känslor, men mestadels så J Ä V L A S K Ö N T.

Sedan är det ju lite sorgligt för konstapelgränd att förlora två av sina stora profiler nästan samtidigt. Stellan är påväg att bli en stor kille och lämnar den gemensamma ungkarlslyan för att söka lyckan mer neråt city. Och jag, befinner mig om elva dagar i Oslo. Tur då att det finns en yngre generation som är påväg att inta stället. Erika drog till stan igår och våldscrachade vår lya, tillsammans med dockan Melody. Tuffa brudar, de där.

Idag har vi varit på djungelhuset! Det var brutalt! Efter två kaffekoppar var Emmet och jag redo att inta klätterställningarna, rutchkanorna, discorummet och prinsessrummet! Och allt detta var gratis för "vuxna" Inte dåligt.

Ne om man skulle ta o ställa in maten i kylen nu då så man inte råkar matförgifta sig själv!

/ Big Sis

pluttis


Åh va gosilosigt mysipysigt. Erika kommer visst hit och hälsar på! Hon åker in med Sanna just i skrivande stund så kvällen spenderas nog åt godisätning och disneyfilm.
Fint!

skitdag


Medvetet-omedvetet kompisar.

Jag och Madde ligger för döden. I fosterställning och med sällskap av gamle goa Bob Dylan på spotify ligger vi här i varsitt hörn av soffan och känner att allt är jobbigt och krångligt och tråkigt.
Till på köpet dricker vi sån där äcklig oboy som smakar tandkräm och förfäras över hur mycket disk det finns här i världen.

Jag glömde min plånbok hemma förresten. Bra gjort av mig. Igår åt jag därför frysta ärtor och knäckebröd till middag. Man måste ju lyxa till det nån gång så ikväll kanske jag knäcker ett paket nudlar!

Lev väl


hej där

Åter en dag har passerat. Hyffsat feberfri men långt kvar till matchstart om säger så! Har suttit framför teven i princip hela dagen och konstaterat att det inte går ett enda program på teven som är bra förutom sjunde himlen, that´s 70s show, dr phil och vänner. Ikväll tänker jag iallafall kika på den där läskiga delfinslaktar dokumentären och innan dess på desperata hemmafruar eller frustrerende koner som det tydligen heter i norge. Rätt roligt!

Angående Jennys kommentar om att det luktar kille i sängen så är jag lika förvånad som hon. Kan med ärlighetens namn inte minnas senast jag hade killbesök. Låt oss säga så här. Sedan jenny flyttade in så har mer grabbar sovit över än under hela min gymnasietid. Man är väl gammal i gamet så att säga. Ska man pronto sova med en kille så ska man fanimej sova över hos killen, är min filosofi. Låter man killen sova över så kan mycket tråkigt hända. Man kanske inte blir av med honom när man vill tillexempel. Då sitter man där med fanskapet och ger honom hintar om vilka tider stadsbussarna går men han fattar ingenting också blir hela dagen förstörd!
Nej tack.
Men jenny benny banan du är duktig som byter sängkläder och städar och sånt! Nästan så man kan tro att du flyttat hemifrån? :O 

Nu ska jag återinta mig plats i tevesoffan då. 

 Snyggaste systern får stå för dagens bild!

simma lugnt / Big Sis

jag lever

Det är otrolig konstigt att man kan få ny energi genom att göra av med gammal.
Idag har jag vandrat. Och vandrat. Och vandrat. Det finns ju så himla många stigar jag inte har gått på här.

15 000 meter senare sitter jag här och ska snart hoppa in i duschen. Innan det ska jag släpa mig ut till återvinningen och soptunnan och sen bädda rent i min säng (den luktar kille, SANNA VAD HAR DU GJORT?!).
Kramis

uh


Hon är ju som ett vetenskapligt projekt på något vis, Alexandra Nilsson, mer känd som Kissie.
I ärlighetens namn fascinerar hon mig. Jag skulle absolut inte klara av att vara hatad av större delen av svenska folket och dagligen hantera kommentarer som "dö jävla hora" "du är den fulaste jag sett" "hahahahaha vill sticka ut mina egna ögon, gris!". Så även fast man kan tvivla på tjejens intellekt (med tanke på att hon opererar sönder sin kropp, kommer se ut som en transvestit innan 25, är en riktigt dålig förebild and so on) måste man erkänna att hennes psyke måste vara något ut över det vanliga.


En fiskmun, charmig, inte sant?



Vill du ha sneda bröstvårtor? Gör som Kissie!






Känner du att du vill ha hängbröst och hudcancer i 20års-åldern? Vara ensam och hatad när "heihei bloggen" inte håller längre du helt plötslig inte är någon? Do it like Kissie folks!

bara så ni vet


Det börjar bli kallt nu kompisar.

kram

Förresten så kom jag över lite intressant (läs äcklig) fakta idag.
En jordnöt inehåller lika mycket fett som en KILOMETER, TUSEN METER, gurka.

Tack så hjärtligt Nellie för informationen och för att du just förstörde mitt liv.
Går och lägger mig med Blondinbella nu, sov sött.

kisskisskiss


Inatt drömde jag som tusan om kvinnan på bilden, och precis när jag vaknade ringde telefonen. Eftersom jag var lite trög i starten missade jag samtalet och givetvis var det från henne. Hur konstigt?
Dessvärre glömde jag att ringa tillbaka, förlåt raring!

Hur som helst. Dagen har flytit på. Jag har skrattat med min fina vän Maddepadde och dessvärre kollat på Titanic för första - och absolut sista (jag klarar inte mer!!!) gången i mitt liv. Vilken otroligt tragisk film. Buhu.
Jag har som lite ont i hjärtat fortfarande efter scenen då hon bänder upp hans likstela händer och lovar att aldrig svika honom. Som sagt mina vänner, tragiskt.

Unna dig något Jenny, sa min farmor och tittade för ovanlighetens skull in i mina ögon och tryckte ett kuvert i min hand.
Ska bli, tänkte jag och inhandlade mig ett par blommiga tights på Indiska som jag suktat efter ett tag, oboy med mint i från Åre Chokladfabrik för en miljon kronor (85) vilket var en totalt onödig utgift men jag kände att jag behövde prova.

Inte värt pengarna kan jag meddela, men man måste ju som sag prova för att veta.
Resterande delen av slantarna tänkte jag spendera genom att titta på så många filmer som möjligt på filmfestivalen och sedan ska jag klämma in en spontanresa till Åre också med några söta pojkar och min Madde såklart! Det känns som att lovet artar sig riktigt bra vill jag meddela! Mindre bra känns det med ett matteprov, ett geologiprov (vad är de tänker ni nu och jag kan tyvärr inte svara, SKITTRÅKIGT) ett italienskaprov och ett svenskajobb direkt efter lovet. Äh, det sket väl en raggare i. Igen. 

puss och godnatt.


mår piss

Ja ja det är ju kul att man ska må som om man blivit överkörd av en mangel med huvve före. Jag som äntligen hade lite jobb planerat i dagarna. Men så äre. 
Nu ligger jag här i soffan på samma plats som jag legat hela dagen i något slags vaken-sovande tillstånd och bara känner mig allmänt konstig. Kan inte riktigt sätta fingret på det som är fel heller..
 det började igårkväll när jag mådde illa. Inatt när jag gick och la mig så frös jag värre än när vi tältade med klassen i våras och min sovsäck var lika tjock som ett toapapper. Vaknade dock mitt i natten och trodde att någon slängt en tio liters hink kallt vatten över mig för jag var så innihellvette blöt. Insåg sedan att jag badade i mitt eget kallsvett. Imorse när jag vaknade kände jag trots allt hopp om livet - det enda konstiga symptomet var att jag absolut inte var sugen på mat. Vilet är ett ganska så allvarligt symptom när det gäller mig. Men nu va ska man väl sluta gnälla va och inte låta som nån karl som åkt på förkylning vaa. Ge mig ett par dagar så är man uppe i hästryggen igen!

Fram tills dess tänker jag inte göra ett piss. Förutom att söka vidare. Roligare inlägg det här..

/ Big Sis



RSS 2.0