1-0 till Micke

Jag var tvungen att googla på orgastisk för att bevisa att min bror hade fel i sitt påstående om att det heter gastronomisk upplevelse när man talar om mat.
Nu har jag suttit och skrollat igenom massor av snuskiga sidor och det enda jag kommit fram till är att han hade rätt. OVÄRT.

Någon gång ska ju vara den första och just den här hade han rätt. Grattis Micke, skickar en present på posten.


jenny borde diska


Slänger in en bild på Björn Borg alternativt yngsta systern Bergvall till allmän beskådan.

Förresten så gick intervjun om framtiden fint. Tydligen så valde jag att gå på Wargen för att vara lite mer anonym bland alla andra människor och jag kommer aldrig låta mina barn växa upp i Ragunda kommun.
Det är så festligt att jag aldrig slutar att förvåna mig själv.

Nu väntar en halvtimmes intensivt diskande och sedan sängen.
Puss lillasyster

today

Klockan står precis på 21.27 och det är tisdagkväll. Imorgon serveras det banangratäng på skolan och jag är så förväntansfull att jag knappt kommer kunna sova inatt. Skämt åsido.

Ikväll har jag gjort precis det som fallit mig in, det vill säga ätit frukost till middag samt en chokladkaka som jag köpte på macken av en ytters trevlig herre som frågade hur min dag hade varit och påpekade att jag såg pigg ut trots att jag hade min brors trasiga mjukisbyxor på mig. Han gjorde alltså kort sagt min dag.
Idag på idrotten gjorde vi en namnlek med våran nya lärare Britta. Man skulle säga sitt namn och någonting man tyckte om som började på samma bokstav. Jenny jordgubbar sa jag, fyndig som jag är. Jag heter Evelina och jag gillar dans sa min klasskamrat. Kul, hemskt kul faktiskt.

Godnatt
lillasyster

tisdag idag

Idag är det bråttom! Nästan.
Jag lyckas alltid mot min vilja sova bort hela dagarna numera, och då blir man ju lätt lite stressad.
Ibland känner jag mig som en jävla hollowodfru som bara driver runt i mina mjukiskläder och gör vad jag vill hela dagarna. Fast några skillnader finns det ju.. Jag är inte rik, inte gift och har inte rosa plysch mjukisar. Och ja jag bor inte i hollywood heller. Nej just ja, Nu ska jag snabba mig ner på stan för att få tag i chiefen och se om man lyckas ta ledigt! Sen ska jag gå på gymmet, för ja jag ska bli biff. Och den här gången menar jag det.

   Visste ni att man inte tror på tandfen i kina? När en kinesisk unge tappar en tand från överkäken så gräver man ner tanden i marken så att den nya tanden ska växa rakt uppåt. Och tappar lille ching-chong-Hao en tand från underkäken så kastar man upp tanden i taket så att den nya tanden ska växa rakt ner!

Man vet aldrig vilken sorts kunskap framtiden kräver. / Big Sis  


20.00


Den där bion vi såg i helgen var förresten totalt oförståelig. Om jag inte hade haft en man med massor av muskler att klämma på hade jag nog somnat.

Om ni vill spendera hundra svenska rikstaler och till på köpet få ångest inför att sova eftersom någon kanske kan själa i era drömmar borde ni se den.
Skiter i (läs på) disken och går ut och spelar fotboll med Jacob istället.

en återförening egentligen

Det fanns en tid när vi delade toalett, tandborste, säng
tankar, skratt och tårar
När vi andades samma luft eftersom vi alltid var tillammans
när vi avslutade varandras meningar och en blick sa allt
När det röda timmerhuset och det blåa fotbollsmålet var hela våran verklighet

Men du blev stor och jag förblev liten
Du hoppade in i ett nytt kapitel trots att vi grät oss till sömns tillsammans så började du gymnasiet
Och jag blev kvar.

snyggve


Egentligen så är det inte rättvist att jag måste diska efter att ha slitit med en måltid som skulle ha gett dina smaklökar en orgastisk upplevelse, men livet är fullt av orättvisor så det är väl lika bra att kavla upp ärmarna och sätta igång. Kan ju vrida av ditt huvud precis som jag gör på bilden när du kommer hem istället.

Taskmört

Jag har velat laga mat hela dagen idag. När jag kom hem från skolan tänkte jag att lax skulle bli gott tillsammans med några ungnsbakade rotsaker. Laxen var äcklig så jag ersatte den med kyckling istället, och jag tror aldrig att jag ätit något godare i hela mitt studentliv som varat i hela två veckor.
Sanna stack iväg på fotboll utan förvarning så antalet människor överrenstämde inte med mängden mat, men jag åt upp allting bara för att hon inte skulle få smaka. Rätt åt henne som lämnade mig i sällskap med Sex and the City-brudarna istället för att vara hemma nu när jag hade lagat mat och allt.

Det är väl bäst att jag går iväg och köper mjölk nu så att någon stryper mig i sömnen.


alla dessa intervjuer alltså


Ungefär i den här åldern började jag förstå att jag inte skulla klara av att vara fotbollsproffs på måndagar, tisdagar och onsdagar för att sedan byta yrke till bergsklättrare på torsdagar, delfinskötare på fredagar och slutligen miljonär på helgerna.

Egentligen skulle ju jag på en intervju för en studentförening imorgon. Nyss fick jag ett erbjudanade om att gå på en riktig intervju istället, och det kändes roligare så jag tar och gör det istället.
En tjej som praktiserade på våran skola när jag bara var en liten sjätteklassare undrade om jag ville ställa upp och hjälpa till med hennes examensarbete om ungdomars tankar inför framtiden och självklart tackade jag ja.
Alla dessa intervjuer alltså, inte lätt att vara bloggkändis. Hehehehehe-he.

Det ska bli jättespännanade att få svara på frågor eftersom jag i nuläget inte har en aning om hur jag resonerar kring framtiden. (Förhoppningsvis visar det sig imorgon, hahah)
För tio år sedan så trodde jag att jag skulle kunna byta yrke varje dag och följa schemat som står under bilden. För fem år sedan trodde jag att jag skulle kunna bli fotbollsproffs och bästis med Hanna Ljungberg. För tre år sedan började jag inse att allt man vill göra kostar pengar och att jag troligen skulle vara tvungen att börja jobba om jag skulle kunna åka någonstans alls. Om tio år kanske jag har barn. Om fem år är jag myndig och får göra hur jag vill. Om tre år går jag ut gymnasiet. Då blir framtiden i dagsläget nutiden och vad jag hittar på då vet jag faktiskt inte.
Drömmar har alla, att förverkliga dom är det få som klarar av.

en vecka

Nu har Jenny och jag bott tillsammans här i lite drygt en vecka.
Överlag så har det funkat bättre än jag förväntat mig, men såklart finns det saker jag stör mig på.

1. Kaffemjölken. DET ÄR TAMEJFAAN DÖDSTRAFF PÅ ATT TA DEN ALLRA SISTA MJÖLKSKVÄTTEN O SKITA I ATT KÖPA NY SÅ ATT JAG MÅSTE DRICKA MORGONKAFFET SVART, ALTERNATIVT GÅ PÅ OK OCH KÖPA NY. DÖDSTRAFF. DÖDSTRAFF DÖDSTRAAAAFFFF!!! ( detta har hänt två gånger, därför tyckte jag att detvar säkrast att ta i lite)

2. Äta upp det sista av något, och sedan lägga tillbaka den tomma förpackningen i kylen så att människor(jag) får falska förhoppningar om att det finns mat och sedan får sitt livs besvikelse när man inser att det bara är en tom förpackning.

3. Slitandet på speglarna. Behöver inte skriva mer, mamma förstår.

4. Konstigt nog, när hon inte är hemma. Vilket är ganska ofta. Frågan är varför. ? Hennes kompisar kan omöjligt vara roligare än mig. Hon kan väl verkligen inte tycka att jag är jobbig att leva med.? Omöjligt. Jag är ju perfektionen själv.

/ Big Sis

den tredje

Bloggen heter ju systrarna Bergvall. Därför är det inte mer än rättvist att även den tredje systern får vara med på ett hörn. Erika är lite liten för att skriva själv än så länge, men ifall hon säger något roligt eller klokt, vilket hon gör nästan jämt, så ska jag skriva upp det här.
Erika är egentligen den intressantaste av oss. Hon är både smartast och sötast, tjurigast, bäst på fem kort och har störst fantasi. Den enda tävling hon inte spöar mig eller jenny i är löpning långa distanser, än så länge.


Lilla E - källan till hopp och glädje när man börjar tappa tron på mänskligheten.

/Big Sis

hata söndagar


Kanske spenderar jag lite tid med Ben och Jerry ikväll igen eftersom söndagar är, och alltid kommer vara veckans sämsta och tråkigaste dag.

dubbelgångare


Okej- Någonting som är spännande med att gå på en stor skola är att titta på alla olika människor. Det finns såklart lika människor också, ta exemplet ovan bara. Till höger; Jenny. Till vänster; inte Jenny.


lame

Jenny är ute och roar sig med för gamla killar.
Jag är hemma, har tvättid och äter nyponsoppa.
Det är nu fastslaget - glansdagarna är förbi.

GUD ÄLSKAR ALLA, PRISA HONOM

OKEJ. Jag har fått en inbjudan om att gå med i en studentförening.
Hur ska man tolka en sån grej? Att man är omtalad som en riktig vilde eller att det finns människor som har talat gott om mig och därför vill umgås med mig? Som vill ha med sig mig i sin förening för att jag verkar trevlig och snäll? Hjälp, jag är verkligen helt vilse. Jag är utvald. Jag känner mig frän, men samtidigt dödsrädd.
Wow.
Det finns fullt av bilder på facebook med människor som skämmer ut sig på alla möjliga sätt för att få bli medlemmar. Alltså måste det vara någonting man strävar efter - eller? Annars skulle man väl inte stå och sjunga insmord i filmjölk? Åh, jag förstår ingenting.

Igårkväll diskuterade jag och min fina Ellinor mognaden på pojkar i våran ålder och kom fram till att den inte alls är mycket att hänga i julgranen. Att vi egentligen borde ta och skaffa oss riktiga män med hår på bröstet och körkort. Det första vi ser när vi kommer in på badhuset är 6 välbyggda och snygga män i sina bästa år och plötsligt låg vi ihopsatta med armar och ben och alla håll i en vattenrutschkana. Hoppla!
Resten av dagen spenderade vi på relaxavdelningen tillsammans med våra nyfunna vänner (läs pojk innan) och pratade om allt mellan himmel och jord. En är militär och en är kock i Australien.
Tack Gud som skänkte oss män precis när vi behövde dom. Tre var till och med, generöst.

Nu fick vi plötsligt SMS av en av våra herrar att det vankas bio ikväll. Verkar lovande, tycker inte ni det?
Jag ska aldrig tvivla på dig någoinsin igen Gud, jag lovar.

Puss en vilsen men lycklig samt relaxad lillasyster

tidningskul

Att dela ut tidningarna är inte enbart ett helvette.
Det finns små små undantag, som lyser upp det hela och gör att man får sig ett garv klockan 03.00.
En av dessa saker är roliga efternamn. På min runda har jag två favoriter, varav en jag har grubblat väldigt mycket på. Det finns alltså en människa(????????) som heter FETAHAJ i efternamn. FETAHAJ. Jag hoppas jag inte är den enda som inser hur hysteriskt kul detta är.
Sen är bara frågan hur det ska uttalas? Snabbt eller långsamt? betoning på feta eller på haj? Min senaste teori är att H:et är stumt. Vad tror ni?
Oavsett hur det nu uttalas tror jag vi kan vara överens om att detta må vara ett av sveriges roligaste efternamn. Ett annat rätt kul namn är BAD. Detta är ju inte alls i klass med FETAHAJ, men ifall man som denne person heter Sven-Olof i förnamn = S O BAD på dörren så blir det ju ganska roligt ändå. För alla som kan engelska alltså.  

Man har inte roligare än man gör sig. / Big Sis

jag ba körde


En gång i mitt liv var jag böjlig som en gummipenna. Jag gick mer på händerna än på fötterna och hoppade ner i spagat så fort någon tittade åt mitt håll bara för att suga i mig de imponerande blickarna efteråt.
Tyvärr miste jag mina akrobatiska kunskaper när jag var 10 år och spelade fotboll varje dag utan att töja ut musklerna efteråt.

Igårkväll fick jag för mig att jag kunde gå ner i brygga. Idag känns det som att jag har blivit överkörd av en lastbil 15 gånger. Skönt.
Idag spenderar jag dagen på badet i Östersund för att förhoppningsvis känna mig som en människa sedan igen. En oöverkörd sådan alltså.
Till kvällen hänger jag troligast med min nya klasskompis Jacob, awesome!

Puss lillasyster

förresten


Såhär glad blir man när en kompis mamma skickar gulliga sms. Åh. Gullighetsfaktor 10000

FREDAG

Jag växte mycket den här sommaren. Befinner man sig i ett främmande land som i princip saknar regler och lagar får man lära sig att hantera trixiga situationer. Innan jag åkte tyckte jag tillexempel att det var jättepinsamt att fråga om vägen eller om en tid, men Malta botade mig. Jag befann mig där i två veckor tillsammans med en av mina bästa vänner, och jag kan utan att överdriva det minsta säga att det är det bästa jag någonsin har gjort.
Hittills alltså.

Planerna var självklart lika stora som de alltid är när man är 15 år och nyss får sommarlov, men eftersom vi alla insåg att man behövde pengar för att ta sig någonstans har delar av sommarlovet spenderats på en arbetsplats av något slag. Vi umgicks inte så mycket som vi hade lovat varandra, men min sommar har ändå varit den finaste någonsin. 5/5 toasters

Nu sitter jag nere hos min Ellinor. Hon följde ett spontant infall och tänkte förändra sin naturligt blonda hårfärg, men resultatet blev inte riktigt som önskat. Det skiftar lite lite lite åt grönt och hon verkar tycka att det är en stor grej. Konstigt va?
Ikväll äter vi choklad. Massor av choklad.

Puss lillasyster


relaxed

För er som inte vet det så är jag sedan många år tillbaka personlig assistent åt en liten flicka som heter Emmet. Idag hade Emmet och jag en mysig dag på relaxen på storsjöbadet.
Hon är nästan som folk nu, går att ha med henne ute i folksamlingar utan koppel och bitskydd och hon får nästan aldrig utbrott längre heller. Hon har gjort sånna framsteg sedan vi började jobba tillsammans att jag nästan blir rörd! Hur som helst, så var vi på relaxen och relaxade i största allmänhet. Försökte ragga lite i bubbelpoolen, snackade skit i bastun, spanade på äldre män som duschade, och ja bara tog det lugnt helt enkelt.
När vi började bli skrynkliga begav vi oss in mot staden och åt middag på eastern. Men när det började lukta för mycket kines så begav vi oss upp mot konstapeln för lite kaffe i salongen. Mycket mysig dag alltså.
Längtar redan tills nästa assistent pass.


Soffan

Av alla möbler som finns i den här lilla ettan så finns det en pjäs som har en speciell plats i mitt hjärta.
Den är inte vacker eller så, utom liksom de flesta av de andra möblerna här så har den en vis sunk-mys faktor.
SOFFAN
Den är stor, beige, mystisk, lagad med en bibel och rymmer på massa roliga minnen framför allt.
Efter de roligaste kvällarna har man vaknat upp - i soffan
De konstigaste nya bekantskaperna har sovit - i soffan
De bästa torsdagshäng spelkvällarna ägde rum - i soffan
Emmets alla ragg har alla spenderat tid - i soffan
JA, listan kan göras lång, tror ni fattar grejen.

Förutom en rolig soffa så har vi ett ganska roligt kylskåp.
Eller utsidan är iallafall lite festlig. Jag gissar på att det är ett av östersunds mest pimpade kylskåp. En vacker dag framöver ska jag ta en bild och lägga upp så vi kan ha en tävling med fina priser. Jenny ställer upp som vinst.
Insidan av kylen är dock inte lika rolig, utan oftast ganska tom. Och skulle det av någon anledning vara fyllt med något så tar det inte länge innan det är slut igen. Nothing lasts forever you know.

/Big Sis

16.01


Såhär känner man sig om man befinner sig i Östersund i slutet av Augusti. Iskall alltså.
Sanna äter ketchup direkt ur en skål med förhoppningen om att hitta några makaroner i botten någonstans, och jag tänkte ta på mig 1111119394 par långkallingar och dra iväg till Brunflo och kika på fotboll med min vän Peter.

Lillasyster

18.29

Storasyster; Alltså jag behöver ett nytt intresse, typ något jag brinner för.
Lillasyster; Sex och alkohol.
Storasyster; Något nytt sa jag ju.

Kilar ner till min granne moa och fina vän Moa för film och mys i skitvädret
Lillasyster

18.13 grå onsdag

Vi har fått en kommentar om att humorn på Konstapelgränd gillas. Vi gillar den också! Igår tillexempel låg jag och Sanna och skrattade i flera timmar åt att vi kände en indian när vi var små och åt Sannas rödhåriga kompis Stellans resonemang om dagens politik. Enligt Stellan så tänker han varken rösta på Maud Olofsson eller Mona Sahlin eftersom ingen av de är särskillt snygga. Det känns otroligt tryggt att framtiden ligger i hans händer.
Eller?

25 Augusti

Så gryr åter en grå dag på konstapeln.
Klockan är nu 12.06 och tillochmed tidningsbudet har vaknat till liv efter en helvetesnatt på östersunds regniga och blåsiga gator. Gympaskorna var fortfarande blöta sedan igår och det iskalla strilregnet piskade mig i ansiktet konstant i de knappa tre timmar jag var ute.
 Jag skulle offra mycket föratt få gå tillbaka till den fantastiska tillvaron på skolan just nu.
MEN livet går vidare, och gymnasiet och sommaren 2010 är garanterat över. Och även om saker och ting är lite tråkiga just nu så finns ju alltid hoppet om att snart så händer det något. Jag kanske vinner på triss, upptäcker att jag har någon ny dold talang, eller så kanske kanske svenska kyrkan slutar ge mig reklam.

Och skulle det mot förmodan inte inträffa något festligt snart så kan man ju alltid blicka tillbaka på det roliga som har varit. Förflyttar vi oss precis ett år bakåt i tiden så var jag ungefär 5 nyanser brunare, nyss hemkommen från en resa med 13 av de härligaste människorna, tequilaförgiftad, coca-cola beroende och jävligt lycklig helt enkelt.



Med hopp om en ljusare framtid och mindre regn inatt / Big Sis

uttråkad 20.11

Regnet öser ner i Östersund. Jag har suttit ute på min balkong och druckit en kopp te tillsammans med en filt och en god bok (jag läste 38 sidor innan jag frös ihjäl) och nu har jag återigen förflyttat mig in i värmen.
Fan va sofistikerad jag lät nu, förlåt, det var inte meningen.

Sanna är på fotbollsträning i Ås och jag har skittråkigt. Disken är diskad. Allt ser fint ut. Kläderna är dessvärre inte upphängda men det är bristen på galgar som står för det problemet. Alla bloggar är lästa. All god mat i kylskåpet uppäten. Ja, ni förstår. Jag och mina 49 kvadratmeter är lite uttråkade.

Tänk hur många timmar jag legat sömnlös inför de här dagarna. Hur många gånger jag har fasat för att lämna allting hemma och ge mig in i något helt nytt. Hur många gånger jag har haft en klump i magen när tankarna om att alla inte hamnar i samma stad slagit till med full kraft.
Det blev inget "HEJDÅ, PUSS OCH KRAM"-avsked. Någon bara stack, medans någon annan hade fullt upp med en pojkvän.
Alla tankar som jag tänkt, och troligen alla andra också, känns så himla onödiga nu. Allt hemma finns kvar och kontakt går att hålla om man anstränger sig.
Oskar i min klass ringde nyss och frågade vilken tid vi börjar.
Det nya är snart det vanliga, vänta en vecka bara.
Lillasyster


tusan


Jag hade skrivit ett superlångt inlägg här. Det försvann dessvärre när internetkabelhelvetet åkte ur datorn, vilket den har en tendens att göra. Skit. Ni får nöja er med en bild från glansdagarna när systrarna Bergvall var riktiga stilikoner så länge.
Lillasyster

This is the story

Det här är historien om två systrar.
Uppväxta i den mörka böleskogen, utan lekkamrater i närheten och endast varandra som sällskap föddes en vänskap starkare än Jennys handleder.
Det här är historien om två systrar, med en garderob, i en lägenhet på 49 kvadrat.




JENNY 

 
Jenny Bergvall är 15 år ung.
Smeknamn: JB, lillnorsk, Spenny( spendrups när hon är på fest)
Äter: Allt, fast gillar inte pizza och sånt så mycket. Får ont i magen av chips.
Dricker: Snart rysk smuggelsprit( eftersom hon nyss börjat gymnasiet)
Framtid : Lovande. Smartare än de flesta. Har precis påbörjat den anrika utbildningen SPMT på Wargen. + för söthet, kanske dock lite för kaxig för sitt eget bästa.
Motto: "TA INGEN SKIT"


SANNA


Sanna Bergvall har uppnått den respektingivande åldern på 18 år.
Smeknamn: Sassa, Sussiegömman,Vaden.
Äter: Allt då situationen kräver.
Dricker: Samma som ovan.
Framtid: Tvivelaktig. Pga av tre års lattjande på Bauer väntar i den närmsta framtiden en karriär som tidningsbud/ coop kassörska. Satsar dock på att åka till norge och bli rik. 
Motto: "trampa på" 

Så. Detta var den korta presentationen med lite fakta om systrarna Bergvall. 
Avslutar med ett litet skämt min kära syster berättade vid matbordet idag. 

"Mamma, får man säga mus?"
Nej, verkligen inte!"
"Okej, isåfall sitter det en fladderfitta i taket" 

Festlig tjej, den där Jenny. 

Påväg mot träning i ett regnigt Ås / Big Sis
 

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0